Операторів змусили зробити безкоштовні дзвінки у роумінгу

Anonim
Федеральній антимонопольній службі та Уряду РФ вдалося домогтися свого – з 1 червня 2019 року всі, хто входить у поїздки по Росії, стають безкоштовними. Нововведення торкнеться абонентів усіх тарифних планів, у тому числі й архівних. Про майбутнє впровадження нововведення вже сповістили три російські оператори - МТС, Білайн і Теле2. Швидше за все, аналогічним анонсом незабаром похвалюється і Мегафон.

Безкоштовні дзвінки діятимуть на всій російській території. Причому неважливо, у чиїй мережі зареєструвався мобільний телефон – у своїй чи чужій.Вхідні дзвінки залишаються безкоштовними. Можна взагалі забути про таке поняття, як платний дзвінок, що входить – тепер його не існує. Національний роумінг поступово зникає, але інші параметри тарифікації поки що не змінюються.

Найважливіше – анонсовані зміни торкнуться і тих, хто перебуває на території Криму та Севастополя. Інтернет у цьому регіоні. Цього разу користуватися зв'язком стане ще дешевше – не потрібно буде сплачувати за вхідні дзвінки. Сміливо беріть слухавку, навіть якщо виклик надходить з іншої країни.

Подробиці від Теле2

Нові умови обслуговування на тарифах від Теле2 понад включені пакети:

  • Єдина вартість дзвінків на всі російські номери (мобільні та стаціонарні) - 1, 95 руб / хв;
  • Єдина вартість відправки текстових повідомлень – 1, 95 руб/шт на будь-який мобільник у країні;
  • Вартість всіх дзвінків при несплаті абонплати за тарифом – 5, 5 руб/хв у будь-якому напрямку.

Аналогічні умови діятимуть на території Криму та Севастополя під час реєстрації мобільного телефону у будь-якій з місцевих стільникових мереж.

Про що говорять ЗМІ

Раніше у багатьох ЗМІ просочувалася інформація про повну відміну національного роумінгу з 1 червня 2019 року. пакети послуг, включені до тарифних планів, на території Криму та Севастополя. Насправді нічого такого з початком літа не відбудеться – про пакети хвилин, SMS та трафіку доведеться забути до кращих часів. У всякому разі, поки материкові оператори не збудують на півострові свої мережі (а це дуже дорого) або не налагодять партнерські відносини з кримськими операторами.

Зараз тарифікацію в Криму та Севастополі зберігає тільки МТС.На недорогих тарифних планах потрібно підключити опцію «Домашній пакет Росія» – вона зменшить вартість дзвінків. На тарифах із вищою абонплатою нічого додатково підключати не потрібно. Щодо пакетів інтернету, то вони працюють без додаткових опцій. До речі, активні пакети трафіку допоможуть заощадити на дзвінках – телефонуйте через сервіс «МТС Connect» або месенджери.