Сплавте телефон за іншими правилами в Теле2: опис акції

Anonim

Вітчизняний оператор мобільного зв'язку Tele2 запускає масштабний екологічний проект. Мета цього проекту – пояснити суспільству важливість переробки старих мобільних пристроїв. Очікується, що це спонукає клієнтів охочіше здавати в утилізацію застарілу техніку. Оператор Теле2 відкрив 68 пунктів прийому непотрібних мобільних телефонів у 11 великих містах Росії. Усі мобільні пристрої, зібрані у рамках програми утилізації, будуть відправлені на челябінський завод Мегаполіресурс, який спеціалізується на переробці батарейок та мобільної електроніки.

Де можна здати стару техніку

Tele2 організував пункти прийому старих мобільників у великих російських містах. Після цього вся здана техніка буде відправлена ​​на челябінський завод Мегаполісресурс. Це підприємство стало першим в Росії з прийому та утилізації батарей, приймати їх почали ще в 2004 році. У 2013 році підприємство брало участь у міжнародному конкурсі Green IT Awards у номінації «Рециклінговий проект року», де вийшло у фіналі. Зараз на заводі зі старої електроніки витягують полімери, кольорові та дорогоцінні метали, завдяки чому виключається токсичний вплив цих матеріалів на природу.

Пункти прийому застарілої мобільної техніки відкрилися в 11 містах у різних регіонах країни. У проекті вже беруть участь Москва, Санкт-Петербург, Володимир, Єкатеринбург, Іваново, Калуга, Рязань, Тула, Смоленськ, Петрозаводськ та Челябінськ. Повний список усіх міст можна побачити на офіційному сайті проекту «Переплавлення».

Що можна отримати натомість

Всі користувачі, які здають застарілу техніку в пункти прийому, заохочуються:

  • Вони отримують знижку на покупку смартфонів Samsung Galaxy.
  • Також значок, зроблений з переробленої техніки.
  • Абоненти Теле2 додатково отримають 10 ГБ мобільного інтернету.

Раціональна переробка електронного сміття

Проект від Теле2 «Переплавка» спрямований на сталий розвиток планети. В рамках цієї програми буде доступна показана важливість раціонального споживання та необхідності переробки електронного сміття.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі була представлена ​​доповідь, згідно з якою у світі переробляється близько 20% електронних відходів. За статистикою, люди оновлюють мобільні телефони набагато частіше, ніж іншу електроніку.Хоча смартфонами користуються довше, ніж стандартними кнопковими телефонами.

У многих людей устаревшие мобильники хранятся дома или же отправляются на свалку, всё больше усугубляя проблему электронного мусора. У давоській доповіді було зазначено, що на смартфони, планшети та інші сучасні гаджети за підсумками 2018 року припало 8, 7% відходів.

Це потрібно знати

Некоректне звільнення від електронного сміття несе значні екологічні ризики, тому що при порівняно невеликій частці в твердих відходах на нього припадає приблизно 70% токсичних. Кожен смартфон складається із різних матеріалів. Тут є пластик, залізо, кераміка, мідь та різні сплави, а також епоксидні смоли.

При руйнуванні акумуляторних батарей виділяються токсичні речовини, які потрапляють у навколишнє середовище. Мало хто знає, що кольорові, дорогоцінні, рідкісноземельні метали та пластик можуть бути використані повторно.