Мегафон

Anonim

Оператори мобільного зв'язку поступово додають послуги, які допомагають розшукувати зниклих людей. Автоматичне розсилання робиться можливим свідкам подій, а також різним волонтерам. Так, компанія Мегафон задає район пошуку зниклої людини, згідно з останніми даними, що надійшли від волонтерської організації «Ліза Алерт». Опис зниклої людини розсилається всім абонентам, які перебували в зоні зникнення у вказаний час. Пілотний проект було запущено у березні цього року. За цей період було зроблено 60 автоматичних розсилок. Примітно, що всіх зниклих людей було знайдено.

Хто отримує повідомлення

Повідомлення про зниклих людей отримують лише ті абоненти, які дали згоду на отримання інформаційних матеріалів ще при оформленні договору з оператором зв'язку. інформаційні послуги можна у будь-який час, для цього слід звернутися до салону Мегафон.

В середньому повідомлення одного типу йде за 1000 мобільними номерами. Мінімальна кількість номерів 30. Щоб сформувати список розсилки, необхідно витратити лише кілька хвилин, розповів представник Мегафона. Всі витрати на пілотний проект взяла на себе компанія Мегафон.

Представник Роскомнагляду В. Ампелонський заявив, що загалом законодавством не забороняється добровільна допомога у пошуку людей. Але не можна забувати про те, що кожен випадок індивідуальний. Так, фотографії неповнолітніх дітей заборонено публікувати без попередньої згоди опікунів.При пошуках це дозволено, але зображення потрібно обов'язково відретушувати, а після того, як людина знайшлася – видалити з мережі.

Як швидко починається пошук

Керівник добровільного пошукового загону «Ліза Алерт» Олег Леонов заявив, що завдяки допомозі операторів час пошуку людей значно скорочується. людина зникла ввечері, то команда оперативно розклеює листівки в місці пропажі протягом декількох годин. Вже до ранку з'являються перші відгуки тих, хто мешкає в цьому районі. Якщо мобільний оператор робить інформаційну розсилку, то відгуки починають надходити практично відразу. У багатьох випадках розшукувана людина не встигає навіть піти із зони, де її бачили останній раз.

У 2012 році пошуковому загону допомагав мобільний оператор Вимпелком. Саме ця компанія тоді організувала гарячу лінію, де приймали повідомлення про зниклих людей.Починаючи з 2017 року, Білайн почав залучати волонтерів для пошукової команди. Ця послуга дозволяє значно розширити область пошуку. Абоненти всіх операторів можуть залишити свої дані на сайті Білайна і там же вказати, в якому районі він готовий брати участь у пошуку. У разі потреби Вимпелком надсилає заявнику інформацію, де зазначено, яка допомога необхідна. В рамках цієї програми свої дані залишили вже близько 40 тисяч людей. Завдяки цьому додалися учасники пошукових груп.

Що важливо

При пошуку зниклих людей дуже важлива участь усіх мобільних операторів, про це повідомив представник Вимпелкому. операторам об'єднати зусилля, щоб зробити систему пошуку людей ефективнішою. Теле2 підтримує ідею створення спільного майданчика для обговорення, заявив представник компанії. Наразі розробляється можливість внесення до договору пункту, який дозволить включати геолокацію у разі небезпеки.

У 2018 році благодійним фондом АФК «Система» було запущено конкурс «Одіссея», метою якого було створення оптимального технологічного рішення при порятунку людей, які заблукали в лісі. У тому числі йшлося і про пошук тих, хто не має при собі джерела зв'язку. Заблуканих розшукували в радіусі 10 км протягом не менше 10 годин, але тільки за умов погодних умов. Про це розповів представник МТС, який тісно співпрацює з фондом.

В рамках цього конкурсу було виділено 75 млн рублів, з них на даному етапі розподілено лише 6 млн. Схвалені проекти передбачають використання особливих маячків, у деяких випадках поряд з дронами. Вони повинні подавати світлові та звукові сигнали, які помічає зникла людина і викликає допомогу.