eSim від Білайн: як працюватиме

Anonim

Розробляється спеціальна система ідентифікації, яка дозволить навіть не ходити до магазину. Фахівці компанії займаються розробкою eSim. Якщо такі сімки будуть доступні всім, а не лише національному оператору Ростелеком та Теле2, то вони будуть запущені у продаж. Планується, що вже за кілька місяців вона буде готова. Спеціалісти Білайна придумали таку технологію, що в сукупності з eSim стане справжнім проривом.

Принцип роботи системи

Керівник ВимпелКому розраховує, що вже найближчим часом компанія прийде до самоідентифікації, і сім-карти навіть не треба буде отримувати в конверті.Система працюватиме за принципом роботи каршерингу. Робот здатний розпізнати дані, які є у закордонному паспорті. Після того як дані будуть внесені у форму, користувачеві потрібно буде поставити електронний підпис.

Завдяки нововведенню можна буде побачити грандіозну трансформацію мережі, а технологія eSim зможе повноцінно працювати. В. Лацанич зазначив, що хотілося б, щоб перехід на нову технологію відбувався у Росії швидше. Але він також зауважив, що навіть у такій розвиненій країні як Великобританія процес переходу абонента від одного оператора до іншого займає не менше місяця. При цьому абонплата списується новим оператором відразу, як тільки клієнт до нього звернувся.

Реакція інших операторів

З приводу очікуваного нововведення висловився прес-секретар Мегафона М. Івонін. Зокрема він сказав, що наразі у галузевих нормах прописано, що сім-картка має бути фізичним носієм.Це означає, що для підключення до мережі цей носій таки слід отримати. Але вже реалізовано спеціальний проект, у рамках якого у столичних аеропортах встановлено так звані симкомати. У них можна отримати сім-карту самостійно, без відвідування офісу оператора.

Є і інший напрямок – це фірмова цифрова банківська карта Мегафона, яка відноситься до системи MasterCard, але без цифрового носія. Її можна замовити та випустити у мобільному додатку через особистий кабінет. У цьому випадку теж відпадає потреба приходити в офіс. У цьому випадку оператор вже ідентифікував абонента, коли він підключався до мобільної мережі Мегафон.

Представник компанії МТС Олексій Меркутов також прокоментував новину. Він заявив, що МТС також зараз активно тестує технологію eSim для різних потреб, у тому числі і для інтернету речей. Тестування цьому етапі проходить успішно. Оператор готовий запустити нову технологію відразу, як буде отримано дозвіл регулятора.Але представник компанії важко сказати, чи розробляється система самоідентифікації абонента.