Як переказати гроші з кнопкового телефону

Anonim

Переказ грошей з мобільного рахунку – це дуже зручна послуга. Завдяки цьому можна оперативно сплатити багато послуг і покупок, повернути борг або поповнити баланс рідній людині. Мобільні оператори роблять таку опцію максимально простою та практичною для своїх клієнтів, даючи можливість відсилати кошти не тільки в середині мережі, а й на рахунок клієнтів інших мобільних операторів.

Переказ грошей з кнопкового телефону на МТС

Абонентам МТС є кілька варіантів відправки. Це роблять через смс-повідомлення за допомогою USSD-команди.

За SMS

Щоб відправити гроші з мобільного на рахунок іншого абонента, потрібно надіслати повідомлення Переклад (сума переказу) та відправити його на номер того абонента, кому слід відправити гроші. Сам користувач це смс-повідомлення не отримає, але система опрацює запит і людина отримає інструкції, що робити далі. Після успішного проведення транзакції відправнику надходить повідомлення

Через USSD-команду

Відправлення можна зробити за допомогою USSD-запиту 115 . Його набирають кнопками, після чого тиснуть на кнопку виклику. Через кілька секунд на екрані мобільного пристрою з'являється меню. Тут потрібно вибрати необхідний пункт, натиснути на відповідь і вбити порядковий номер рядка. Далі вводиться номер, на який планується переказувати гроші.

Після буде отримано повідомлення з номера 6996 про підтвердження операції, у відповідь надсилають порожнє смс-повідомлення. Якщо абонент натискає нуль, операція анулюється. Така транзакція зазвичай проходить протягом 10 хвилин.

За перекази грошей у середині мережі комісія не береться. Усього за добу можна перерахувати не більше 30 тисяч рублів, при цьому один платіж не повинен перевищувати 5 тисяч рублів.

Переказ грошей у Білайні

У абонентів Білайн є також можливість вибору способу, за допомогою якого можна оперативно відправити кошти іншому користувачеві.

За SMS

Щоб провести грошовий переказ на мобільний рахунок іншого абонента, потрібно надіслати повідомлення з номером телефону, на який слід переслати гроші, на коротенький номер 7878. SMS-повідомлення, що надсилається, має бути такого формату 99944433322 200, де 99944 це сам номер, а 200 – це необхідна сума. Протягом хвилини приходить відповідне смс-повідомлення, в якому прописані подальші інструкції. Після виконання операція успішно завершується.

USSD команди

Таким чином можна також дуже швидко переказати гроші з кнопкового телефону. Для цього набирають таку команду – 1459993335577200, де 9993335577 – це номер одержувача, а 200 – це сума переказу. Відразу після цього надходить повідомлення про підтвердження цієї транзакції. Щоб закінчити операцію, потрібно ввести 145КОД і знову натиснути клавішу дзвінка.

При відправці коштів потрібно уважно набирати номер телефону одержувача, інакше гроші можуть бути надіслані не тій людині.

У МегаФоні

Клієнти Мегафона також можуть легко перекидати гроші на рахунки інших користувачів декількома способами.

За SMS

Щоб перекинути гроші за допомогою стандартного смс-повідомлення, потрібно вводити повідомлення такого формату: 9002227774 250 (де 9002227774 – номер абонента, а 250 – це сума переказу). Відправляють його на короткий номер 3116, після чого очікують на повідомлення про проведення транзакції.

Через USSD-команду

За допомогою цього способу можна також оперативно переказати гроші. Для цього набирають USSD-запит 1333009002227774 (де 300 – сума переказу, а 9002227774 – це номер абонента). Потім натискають кнопку виклику і очікують смс-повідомлення зі схваленням операції.

Переказувати гроші можливо через особистий кабінет та фірмовий мобільний додаток. Але варто враховувати, що такі опції доступні лише власникам смартфонів.

В Теле2

Клієнти компанії Теле2 за необхідності можуть перекидати кошти іншим абонентам. Для цього є кілька варіантів.

Через СМС

Щоб надіслати переклад іншій людині, можна надіслати смс-повідомлення на номер 159. У тілі листа пишуть T2 . При цьому номер телефону вказують без пробілів та тире, обов'язково у 10-значному форматі. Варто враховувати, що послуга у цього оператора платна, комісія становить 5%, але при цьому вона не може бути меншою за 5 рублів.

При переказі можуть бути використані як особисті гроші, які вносилися різними способами самостійно, і кредитні кошти, наприклад, отримані в рамках послуги «Обіцяний платіж».

Цей спосіб не вимагає підключення до Інтернету. Він доступний у будь-який час доби, без обмежень.

Через USSD-команду

Для переказу грошей іншому абоненту, потрібно надіслати зі свого мобільного пристрою спеціальний USSD-запит. Він виглядає так 1459002225554300 (де 9002225554 – це номер одержувача, а 300 – це сума переказу). Після цього слід натиснути кнопку дзвінка та почекати кілька секунд, доки оператором буде відправлено код підтвердження.

Перекладаємо гроші з телефону на карту

МТС

Абоненти МТС, які мають смартфони з доступом в інтернет, можуть скористатися спеціалізованим платіжним сервісом.На даному сайті обирають розділ «Переклад з рахунку телефону на карту» та підрозділ транзакції. Дозволено перекладати на карти вітчизняних та зарубіжних банків. Комісія складає 4, 3%, але не менше 60 рублів по країні і не менше 140 рублів при переказах за кордон. Максимально допустима сума 15 тисяч рублів.

Для відправки коштів потрібно у формі написати свій номер, суму, що відправляється, і картку одержувача. При переказах за кордон додатково вказуються дані одержувача та відправника.

За допомогою платіжного сервісу МТС відправляти перекази можна не в усі країни. Інформацію можна уточнити на сайті або за гарячим номером.

Мегафон

Клієнти вітчизняного оператора Мегафон можуть переказати гроші на сайті money.megafon.ru/pay-transfer-card. Відправлення можна зробити прямо на цьому ресурсі, вказавши свій номер телефону, номер картки та суму, що переводиться. Далі завершують операцію, дотримуючись інструкцій.

Теле2

Компанія Теле2 теж має спеціальний платіжний сервіс. Тут вибирають вкладку "На банківську картку". Потім вносять номер картки одержувача свій номер та власне суму. Операція платна, комісія залежить від суми, що відправляється, і коливається від 50 до 400 рублів. За добу можна переводити не більше 14400 тисяч рублів.

Білайн

Абоненти Білайн теж можуть надсилати перекази з телефонного рахунку на різні банківські картки. Ця послуга доступна на сайті оператора. Тут вибирають розділ "На банківську картку". Далі вибирають відповідний варіант і дотримуються інструкцій.

Щоб перекинути кошти, потрібно вбити у вигляді ряд даних. Тут прописують номер відправника, суму, що пересилається, і номер банківської картки одержувача. Комісія безпосередньо залежить від суми, що пересилається, і варіюється від 50 до 350 рублів, якщо переводиться до 5660 рублів. Якщо ж сума переказуваних грошей вища, то стягується 5%. За добу можна перекидати не більше 14 тисяч рублів.

Умови перекладу та вартість

Щоб зрозуміти, у якого оператора вигідніше переказувати гроші, зведемо дані в таблицю.

Оператор Вартість послуги перекладу на карту Максимальна сума переказу
МТС Комісія 4, 3%, але не менше 60 рублів. При виведенні до інших держав додатково стягується 140 рублей. На добу не більше 15 тисяч. Максимально до 5 відправок грошей на день.
Мегафон Комісія за переклад абонентам Мегафон становить 6%, МТС – про%, інших операторів – 8, 5%. На добу можна перевести не більше 15 тисяч рублів. За місяць не більше 40 тисяч. Мінімальний переказ 1 рубль.
Теле2 Комісія від 50 до 400 рублів, в залежності від суми, що відправляється. Перекладати можна від 50 до 14400 рублів.
Білайн Комісія від 50 до 350 рублів, якщо сума менше 5660 рублів або ж 5% при сумі понад це. Максимально до 14 тисяч рублів.

Правила безпеки при перекладах

При переказі грошей з мобільного рахунку потрібно уважно вводити дані одержувача. Варто пам'ятати, що помилка всього в одному символі і гроші підуть не за призначенням.

Не варто переказувати гроші за сумнівні послуги. Не рекомендується передавати особисті дані стороннім особам.

При установці платіжних додатків слід вигадувати надійний пароль, який дозволить повністю убезпечити себе. Тут не потрібно вводити своє ім'я чи дату народження. Краще придумати пароль, де будуть літери різних регістрів і цифри.

Якщо сталася помилка

Якщо відбулася помилка, і переклад пішов не на той телефонний номер, то можна зробити двома способами:

  • Зв'язатися з абонентом, якому помилково були надіслані кошти та попросити їх повернути;
  • Пройти з паспортом до офісу свого мобільного оператора та пояснити ситуацію. Досить часто можна написати заяву, після обробки якої гроші повертаються на рахунок.

Якщо помилково було відправлено невелику суму, то можна залишити все, як є. Варто розуміти, що для повернення грошей, відправлених може знадобитися час, та й побігати теж доведеться.