Як скинути телефон до заводських налаштувань

Anonim

Смартфони і планшети на операційній системі Android мають пристойний функціонал і дозволяють вирішувати різні завдання. На них працюють різні програми, зберігаються фотографії, відеоролики та інші дані. Іноді виникає необхідність відразу позбавитися всього того, що зберігається в системі. Ручне видалення даних надто трудомістке, тому простіше повернути пристрій до вихідного стану шляхом миттєвого очищення.

Як виконати скидання до заводських налаштувань Android OS? Є безліч способів, про які ми поговоримо у нашому огляді. Для чого взагалі потрібно скидати операційну систему та весь пристрій до заводського стану?

Коли потрібно скинути телефон до заводських налаштувань

  1. При передачі або продажу пристрою іншому користувачеві;
  2. При некоректній роботі операційної системи Android;
  3. При неможливості запуску операційної системи;
  4. При численних помилках у роботі програм та ОС.

Результатом стає повне очищення Android-пристрою до вихідного стану.

Скидання через основне меню

Хочете продати смартфон або планшет? Потрібно позбавитися помилок у функціонуванні операційної системи та додатків? Тоді ми розповімо вам, як скинути Андроїд до заводських налаштувань і очистити пристрій від встановлених програм і даних у пам'яті. Найпростіший спосіб виконати скидання – зайти в головне меню, вибрати пункт «Налаштування», вибрати пункт «Активація та скидання», натиснути на рядок «Скидання даних».

Що відбудеться далі? А далі ми отримаємо попередження про те, що зараз з пристрою будуть видалені всі дані– облікові записи, зроблені фотографії, завантажена музика, робочі файли, а також ключі доступу до зашифрованих файлів на картці пам'яті. Тут же будуть вказані всі облікові записи, під якими виконано вхід на даному пристрої. У самому низу ви знайдете кнопку «Скинути пристрій» - натискаємо і чекаємо, поки система повернеться до початкового стану.

Інженерні коди Android – скидання до заводських налаштувань

Внаслідок різних помилок деякі пункти меню можуть виявитися недоступними. І зробити скидання Андроїда до заводських налаштувань буде неможливо. Що вчинити у цьому випадку? Найпростіший спосіб – скористатися однією з інженерних команд, доступних у всіх версіях операційної системи Android та на всіх пристроях. Виконати повне скидання допоможе команда 27673855 - набирається у звичайній програмі для дозвону

Якщо команда з якихось причин не спрацювала, можна скористатися іншою командою - 7780. Так само, як і попередня команда, вона допоможе виконати Hard Reset (скидання Android до заводського стану. Якщо і вона не допомогла, спробуйте набрати третю команду - 7378423. Після перезавантаження ви отримаєте чистий пристрій, повернутий до початкового заводського стану.

Скидання Андроїда через Рекавері

Операційна система Android може пошкодитися настільки, що її запуск стає неможливим. Типова ознака пошкодження – нескінченне завантаження пристрою. Єдиним способом повернення пристрою до життя є Hard Reset через режим Recovery. Для доступу до режиму використовуються такі комбінації:

  • «Включення» та «Зменшення гучності»;
  • «Включення» та «Збільшення гучності»;
  • «Включення», «Додому» та одна з клавіш гучності;
  • «Включення» та обидві кнопки регулювання гучності.

Затискати кнопки потрібно при включенні смартфона або планшета. Для деяких моделей виконуються додаткові дії за допомогою натискання тих чи інших кнопок після ввімкнення пристрою вказаними вище комбінаціями. Таким чином, щоб повернути заводські налаштування на Андроїд, вам потрібно пошукати комбінацію клавіш, що дозволяє увійти в режим Recovery на вашому пристрої (зазвичай цей режим використовується для перепрошивки Android-пристроїв).

Далі вибираємо пункт «wipe data/factory reset» і чекаємо завершення повернення до заводських налаштувань. Зверніть увагу, що всі дані, що знаходяться у вашому телефоні, будуть видалені Тому не слід нехтувати створенням резервних копій, щоб уникнути втрати цих даних.