Як увімкнути функцію «Знайти iPhone»

Anonim

З того моменту, як було запущено функцію компанії Apple «Знайти iPhone», кількість крадіжок смартфонів, планшетів та комп'ютерів яблучної марки значно знизилася. А вся справа в тому, знайти девайс стало дуже просто. Крім того, пристроєм, заблокованим власником, зловмисник не зможе користуватися за прямим призначенням, тому девайс у чужих руках стає купою запчастин і не більше. Як же включити таку функцію та повноцінно захистити свій iOS-пристрій від крадіжки?

Можливості функції «Знайти iPhone»

«Знайти iPhone» або Find My iPhone – це фірмовий сервіс корпорації Apple, який надає ряд можливостей для надійного захисту пристрою від крадіжки чи втрати. Зараз працювати з цією послугою можна через спеціальний додаток та службу iCloud.

У разі втрати або крадіжки будь-якого яблучного пристрою, власник може віддалено:

  • Визначити місцезнаходження свого гаджета по інтерактивній карті;
  • Відтворити звуковий сигнал. Така функція допомагає знайти пристрій, якщо він знаходиться десь поруч;
  • Активувати спеціальний режим зникнення, за допомогою якого пристрій блокується;
  • Дистанційно видалити з девайса всю інформацію, щоб вона не потрапила до рук зловмисників.

Завдяки додатковій функції Сімейний доступ та програмі, члени сім'ї, включені до групи, можуть допомагати один одному в пошуку втраченого мобільного пристрою.

Як працює функція

Після активації цієї функції, у разі втрати або крадіжки гаджета, власник може віддалено стерти всю інформацію та подивитися по карті, де саме знаходиться пристрій. Крім того, смартфон або планшет яблучної марки віддалено блокуються, і в руках зловмисника стає марним набором деталей.

Як увімкнути функцію «Знайти Айфон»

Щоб повноцінно користуватися цією функцією, її слід попередньо активувати в налаштуваннях пристрою. Для цього потрібно дотримуватись такої інструкції:

  • В налаштуваннях переходять в iCloud > «Знайти iPhone» (або «Знайти iPad») і переводять бігунок в активне становище;
  • Тут же включають автоматичне відправлення останньої геопозиції пристрою, кожен раз, коли заряд батареї критично низький.

Разом із включенням цієї функції одночасно активується і блокування активації, яка теж допомагає захистити девайс.

Що таке «Блокування активації»

Activation Lock – це нова можливість захисту iOS-пристроїв. Ця функція з'явилася вже у 7 версії операційної системи. Блокування включається автоматично після активації опції «Знайти iPhone». Це дозволяє віддалено закріпити Apple ID за використовуваними iOS-девайсами. Завдяки цьому без введення пароля неможливо буде виконати такі дії:

  • Вимкнути функцію пошуку на пристрої;
  • Видалити всі дані з девайса;
  • Повторно активувати та використовувати смартфон або планшет за призначенням.

Примітно, що навіть перепрошивка гаджета та відновлення до заводських налаштувань не допоможуть вирішити проблему.

Як користуватися програмою «Знайти Айфон»

Користуватися додатком зовсім нескладно, для цього потрібно дотримуватись такої інструкції:

  • Завантажити безкоштовну програму у фірмовому магазині додатків;
  • Відкривають його та авторизуються, використовуючи свої дані Apple ID;
  • Далі слід зачекати кілька хвилин, поки програма завантажує інформацію. Після цього на екрані з'являється карта з точним розташуванням пристроїв.

Натиснувши на показані пристрої, можна надіслати тривожні сигнали. Якщо яблучні пристрої знаходяться поблизу, почути звук буде дуже легко.

Location

Щоб дізнатися найдокладнішу інформацію, необхідно натиснути на зелений кружечок, який показує розташування Айфона. Тут можна оцінити рівень зарядки смартфона, а також вжити запобіжних заходів. Наприклад, є відтворення звуку на ньому і активація режиму зникнення, що дозволить стерти всі дані на гаджеті. Остання функція дуже зручна, особливо в тому випадку, якщо немає бажання, щоб конфіденційна або важлива інформація потрапила до третіх рук.

Є тут одна чудова функція. Так, натиснувши на кнопочку з зображеним на ній автомобілем, користувач буде автоматично перенаправлений у додаток Карти, де буде побудовано оптимальний маршрут, що дозволяє дістатися до пристрою. Розташування мобільного телефону буде вказано на карті кружечком, якщо кружечко зелене, то Айфон в мережі, якщо сірий, то ні.

Режим зникнення

Не варто забувати про те, що режим зникнення iOS-гаджета вважається аварійним режимом роботи апарата. У такому режимі пристрій буде повністю заблоковано, і без введення пароля розблокувати його неможливо. Навіть при підключенні девайса до комп'ютера через кабель, на екрані з'являється попередження про те, що Айфон заблокований, і ніякі дії з ним виконати не можна. , Про які потрібно знати.

  • Такий режим доступний лише для гаджетів на базі ОС 5 версії та вище, також його можна активувати на Mac OS X;
  • Активувати сервіс можна як із комп'ютера, так і зі смартфона або планшета;
  • Якщо на гаджеті не активовано опцію «Знайти iPhone», то запустити цей режим буде просто неможливо;
  • Слід враховувати, що функція працює лише за умови підключення до інтернету;
  • Для блокування потрібно ввести пароль, заданий у налаштуваннях. Якщо пароль введено некоректно 7 разів, пристрій блокується на хвилину, але при цьому є можливість здійснювати екстрені виклики;
  • Навіть у режимі зникнення гаджет може приймати дзвінки. При цьому дзвонити можна лише на один номер, який був вказаний у налаштуваннях;
  • У такому режимі перевстановити або прошити девайс неможливо звичними способами;
  • Для відновлення яблучного смартфона в цьому режимі, його потрібно попередньо перевести в режим Recovery Mode;
  • Після перепрошивки пристрою з увімкненим режимом зникнення автоматично вмикається блокування адаптації. Обійти її з чистою операційною системою неможливо.

Щоб деактивувати блокування активації, потрібно ввести Apple ID та заданий пароль від облікового запису.

Включити звук

Якщо зникнення яблучного пристрою було помічено відразу, можна включити на ньому звук, щоб почути, де воно знаходиться. Але для цього потрібно мати при собі комп'ютер чи інший мобільний пристрій. Послідовність дій така:

  • Заходимо до системи com/find або користуються програмою пошуку на іншому яблучному пристрої;
  • Знаходять свій гаджет на карті, далі натискають на нього;
  • Після цього воно відтворює звуковий сигнал. Якщо апарат знаходиться десь поруч, його буде чути.

Варто враховувати, що смартфон або планшет не видаватиме звук, якщо він розрядився і вимкнувся.

Стерти Айфон

Щоб до рук зловмисників не потрапила цінна інформація чи особисті дані, їх можна стерти дистанційно. Зробити це зовсім нескладно, якщо дотримуватися такої інструкції:

  • У програмі «Знайти iPhone», відкритому на планшеті або комп'ютері, у розділі “Мої пристрої” вибирають викрадений гаджет;
  • На екрані з'являється віконце «Стерти iPhone», після чого потрібно натиснути кнопку підтвердження своїх дій;
  • Прати дані можна як на пристрої, підключеному до Інтернету, так і на тому, що не підключено до мережі. Але в останньому випадку дія буде завершена після підключення до Інтернету.

Не варто забувати про те, що якщо з Айфона стираються всі дані, то надалі відстежити його місцезнаходження буде неможливо.

Як знайти iPhone з комп'ютера

Відстежити пропажу можна з будь-якого комп'ютера, планшета або іншого смартфона яблучної марки. Для цього слід перейти на сторінку icloud.com, де вказати свій Apple ID та пароль.

Після цього заходимо в сам додаток «Знайти iPhone». Тут може знадобитися ввести свій пароль ще раз. У меню відображаються всі пристрої, які були активовані на один і той же обліковий запис.

Щоб отримати інформацію про геопозицію, заряд акумулятора або стерти всю інформацію з девайса, потрібно просто натиснути на потрібний пристрій. Тут же можна включити звуковий супровід Айфона, що допомагає у пошуках, якщо мобільник недалеко.

Як знайти iPhone без комп'ютера

Відшукати втрачений Айфон можна не тільки зі стаціонарного комп'ютера, але і з будь-якого іншого мобільного пристрою – планшета, смартфона або ноутбука. Єдиною умовою плідного пошуку є доступ до Інтернету. Шукають у такий спосіб аналогічно.

З будь-якого пристрою, що є під рукою, заходять на офіційний сайт iCloud.com авторизуються там і переходять до «Знайти iPhone». У меню знаходять свій мобільний апарат і натискають на нього. Тут буде видно заряд батареї та місцезнаходження.

Іноді трапляється так, що Айфон губиться десь удома. У цьому випадку на карті буде вказано домашню адресу власника. Навіть у цьому випадку пошуки будуть більш швидкими та плідними.

Як вимкнути функцію «Знайти iPhone»

Деактивувати цю функцію зовсім нескладно, зробити це можна як з комп'ютера, так і з будь-якого мобільного пристрою, при цьому навіть операційна система не має значення. Найпростіше виконати відключення в такий спосіб:

  • На Айфоні або Айпаді з операційною системою вище 5 версії переходять в налаштування, заходять до iCloud і бігунок переводять у неактивне положення;
  • Далі спливає віконце, де потрібно ввести свій пароль від Apple ID.

Окрім цього для відключення можна виконати одну з поданих дій.

  1. Вимкнути функцію в налаштуваннях, ввівши пароль.
  2. Видалити в цілому обліковий запис iCloud у налаштуваннях.
  3. Видалити весь контент і повернутися до заводських налаштувань.
  4. Видалити цей яблучний пристрій з облікового запису Apple ID на сайті iCloud.com.

Після відключення функції, Айфон вже не буде відображатися на інтерактивній карті, також неможливо буде віддалено відправити звуковий сигнал або стерти з апарата дані.На електронну адресу, яка була прикріплена до облікового запису, прийде лист, в якому буде вказано, що опцію деактивовано. Фахівці рекомендують відключати цю опцію тільки в разі нагальної потреби, щоб яблучний пристрій не залишався без захисту.