DrimSim eSIM

Anonim

Окрім звичної SIM-карти, яку можна помацати руками, компанія DrimSim випускає віртуальні SIM-картки eSIM. Вони підтримуються обмеженою кількістю мобільних пристроїв та прописуються в них в електронному вигляді – жодних фізичних носіїв та додаткових слотів. SIM-картки eSIM дозволяють отримати повноцінний доступ в інтернет у будь-якій точці світу. Спробуємо розібратися, як замовити віртуальну сімку та встановити її у свій смартфон.

Що таке туристична карта ДрімСім

Міжнародна туристична SIM-карта DrimSim створена для закордонних поїздок.Вона працює майже у 200 країнах світу, забезпечуючи недорогий доступ до мобільного інтернету та дзвінків. Сімка надається з тарифним планом без абонентської плати та будь-яких регулярних платежів, виступаючи вигідною альтернативою SIM-карткам традиційних стільникових операторів. Пропозиція від DrimSim дійсна як для російських, так і для зарубіжних користувачів.

Туристична SIM-картка DrimSim реєструється в партнерських стільникових мережах, з якими підписано угоду про співпрацю. Реєстрація здійснюється автоматично, без участі користувача. Подорожуючи всім світом, абонент користується єдиним міжнародним телефонним номером у всіх країнах. Водночас йому надається єдиний баланс всім напрямів. Завдяки цьому клієнти DrimSim позбавляються необхідності купувати місцеві SIM-картки після прибуття в ту чи іншу країну.

Подорожувати з туристичною SIM-картою дуже вигідно.Абонентів чекають справді низькі ціни на послуги зв'язку – мобільний інтернет коштує від 0,01 євро/Мб, дзвінки по всьому світу – від 0,07 євро/хв, а вхідні дзвінки в деяких країнах і зовсім безкоштовні. Для зниження витрат на інтернет передбачені пакети трафіку об'ємом 1 Гб вартість від 10, 24 євро, залежно від країни перебування абонента.

Що таке віртуальна карта eSIM

Віртуальна карта eSIM є електронною SIM-карткою, що розповсюджується у вигляді QR-коду. Вона прописується в налаштуваннях мобільних пристроїв, не потребуючи окремого слота. Ця технологія знаходиться на стадії активного впровадження, сьогодні вона підтримується у 88 країнах. Найближчим часом вона має поширитися по всьому світу. У міру поширення технології будуть з'являтися нові пристрої з її підтримкою.

Щоб скористатися віртуальною SIM-карткою eSIM від DrimSim, потрібен пристрій з відповідним модулем.У цьому модулі прописуються налаштування електронної сімки. При необхідності, віртуальних SIM-карток може бути кілька – у смартфонах реалізована можливість перемикання між ними. Працюють вони виключно в 3G- та 4G-мережах.

У чому зручність eSIM

Розглянемо основні зручності eSIM:

  • Виключена поломка віртуальної SIM-карти – у порівнянні з класичними сімками, використовується в смартфонах електронний модуль відрізняється значно більшим ступенем надійності. Тим не менш, доданий тариф (саме так називається процедура додавання віртуальної сімки) можна ненароком видалити, у тому числі після загального скидання. У цьому випадку eSIM відновлюється через техпідтримку DrimSim;
  • Швидкий випуск – від моменту замовлення eSIM до моменту її отримання зазвичай проходить не більше двох хвилин. При цьому терміни доставки класичних сімок складають від 1-2 днів по Росії та від 14 днів по всьому світу.Доставляється віртуальна сімка безкоштовно – оплачується лише її випуск;
  • Можливість використання відразу кількох SIM-карт в одному пристрої – у випадку з фізичними сімками їхня максимальна кількість становить 4 шт (в вкрай обмеженій кількості телефонів);

Недолік eSIM від DrimSim полягає в тому, що підтримується лише інтернет – здійснювати голосові дзвінки та надсилати SMS не вийде.

DrimSim запустив підтримку eSIM

Компанія DrimSim запустила підтримку електронних SIM-карт eSIM навесні 2019 року. Віртуальні сімки стали затребувані мандрівниками, яким потрібний лише мобільний інтернет. Щодо голосових викликів, то їх можна здійснювати через месенджери – це Telegram, Viber, WhatsApp, Skype та багато інших. Також вони приймаються через SIM-картки, що встановлюються у фізичний слот.

Як замовити еСІМ від ДрімСім

Для придбання eSIM скористайтесь офіційним сайтом оператора. Вкажіть на першій сторінці заявки прізвище та ім'я майбутнього абонента, контактний номер телефону та адресу електронної пошти. На наступній сторінці виберіть eSIM та сплатити вартість віртуальної картки – 10 євро. У зв'язку з відсутністю фізичного носія доставка безкоштовна – SIM-картка буде доставлена ​​на вказану електронну адресу. Вона являє собою два QR-коди з ISSID і PUK-кодом (обидва параметри продубльовані цифрами).

Як встановити eSim DrimSim у смартфон

Для активації (установки) eSIM приготуйте лист та мобільний телефон (iPhone). Зайдіть в меню «Налаштування – Стільниковий зв'язок – Додати тариф».

Відкриється віконце камери – наведіть об'єктив на вказаний у листі QR-код. Після дешифрування QR-коду автоматично заповняться поля "Адреса SM-DP+" та "Код активації", поле "Код підтвердження" залишиться порожнім.Також можна ввести дані у вказані поля вручну – вони прописані у листі з eSIM.

Наступний етап – тиснемо кнопку «Вперед», натискаємо «Додати стільниковий тариф», у розділі «Етикетки стільникових тарифів» тиснемо кнопку «Далі». У наступному розділі вибираємо пункт «Використовувати «Додатковий» тільки для стільникових даних».

Натискаємо «Готово» та очікуємо завантаження SIM-карти в пам'ять пристрою. Після появи попередження "Стільниковий тариф не сертифікований" тиснемо "ОК" і чекаємо далі - процедура реєстрації займає від однієї хвилини до півгодини (у більшості випадків не більше двох хвилин).

Наступний етап – налаштування точки доступу. Переходимо в меню "Налаштування - Стільниковий зв'язок - Стільникові тарифи", вибираємо тариф "Додатковий" (це наша віртуальна сімка), переходимо в меню "Стільникова мережа передачі даних" і вказуємо у всіх полях APN значення "chili" (лапки опускаємо).При необхідності змінюємо назву eSIM з «Додатковий» на щось інше – наприклад, на «eSIM DrimSim».

Останній етап – активація eSIM у додатку «DrimSim»:

  • Скачайте та встановіть програму;
  • Зареєструйте новий обліковий запис для eSIM;
  • Натисніть на кнопку «Активація»;
  • Відскануйте QR-коди з ICCID та PUK з отриманого листа (або введіть дані вручну);
  • Введіть дані паспорта;
  • Зробіть селфі з паспортом;
  • Заповніть домашню адресу.

Через кілька хвилин eSIM буде зареєстровано та активовано – поповніть рахунок, активуйте мобільні дані та спробуйте вийти в інтернет.

Які телефони підтримують технологію

В даний момент кількість пристроїв з підтримкою eSIM вкрай обмежена. До їх списку входять:

  • Apple Iphone 11,
  • Apple Iphone 11 Pro,
  • Apple Iphone XS,
  • Apple Iphone XS Max,
  • Apple XR,
  • Apple iPad Pro WiFi+Celluar останнього покоління,
  • Google Pixel 3 (не працює в США, Китаї та Індонезії).

При знаходженні в США та Китаї виберіть фізичну SIM-картку для дзвінків та SMS, а eSIM – для мобільного інтернету. В іншому випадку реєстрація в гостьовій мережі буде неможлива.

Список країн з підтримкою eSIM

Технологія eSIM підтримується в таких країнах – представимо їх у вигляді таблиці:

Країна Підтримувані покоління зв'язку
Австралія 4G
Австрия 4G
Азербайджан 4G
Албанія 4G
Андорра 3G
Вірменія 4G
Білорусь 4G
Бельгія 3G
Болгарія 4G
Боснія і Герцеговина 3G
Бруней 4G
Великобританія 4G
Угорщина 3G
В'єтнам 3G
Німеччина 4G
Гонконг 4G
Гренландія 3G
Греція 4G
Грузия 3G
Дания 4G
Джерсі 4G
Єгипет 4G
Ізраїль 4G
Індія 4G
Індонезія (бета-тест) 4G
Иран 4G
Ірландія 3G
Ісландія 4G
Іспанія (включаючи Канарські острови) 4G
Італія (включаючи Ватикан та Сан-Марино) 4G
Казахстан 4G
Камбоджа 4G
Канада 3G
Кіпр 3G
Китай (бета-тест) 4G
Корея 4G
Коста-Ріка 4G
Кувейт 4G
Лаос 3G
Латвія 4G
Литва 4G
Ліхтенштейн 4G
Люксембург 4G
Макао 4G
Македонія 4G
Малайзія 4G
Мальта 4G
Марокко 4G
Молдова 4G
Монголія 4G
М'янма 4G
Непал 3G
Нідерланди 4G
Нова Зеландія 3G
Норвегія 4G
Папуа Нова Гвінея 3G
Парагвай 3G
Перу 4G
Польща 4G
Португалія (включаючи Азорські острови та Мадейру) 4G
Республіка Гондурас 4G
Реюньйон 3G
Росія 4G
Румунія 3G
Сербія 4G
Сінгапур 4G
Словаччина 4G
Словения 4G
США (бета-тест) 4G
Тайвань 4G
Таїланд 4G
Тімор-Лешті 3G
Туреччина 4G
Україна 3G
Уругвай 4G
Філіппіни 4G
Фінляндія 4G
Франція 3G
Хорватія 4G
Чорногорія 4G
Чехія 4G
Чили 4G
Швейцарія 4G
Швеція 4G
Шрі Ланка 4G
Естонія 4G
Південно-Африканська Республіка 3G
Японія 4G

У майбутньому кількість країн, де підтримується eSIM, збільшуватиметься.