Ватцап назавжди видалятиме користувачів

Anonim

Популярний у Росії месенджер WhatsApp почав масово блокувати своїх користувачів, при цьому таке блокування носить довічний характер. Це обмеження стосується тих користувачів, які входять до складу різних груп з некоректною назвою.

З чим пов'язані блокування

Скарги на масові блокування з'явилися трохи раніше з боку адміністрації цього проекту. На це керівництво компанії відповіло, що всі заблоковані користувачі були в групах, які мали досить непрезентабельні назви і цілком можливо, що вони створені зловмисниками.У поширеному повідомленні зокрема було зазначено, що це заблоковані користувачі є злісними порушниками даного сервиса.

Експерти говорять про те, що останнім часом фахівці Ватцап недостатньо модерують створювані на платформі спільноти. Це призвело до того, що тепер доводиться активно боротися з поширенням фейкової інформації, а також екстремістською та іншою протиправною діяльністю.

Минулого тижня було прийнято в роботу черговий пакет змін, у сфері конфіденційності в групах. У нових правилах дещо розширено можливості управління безпекою. Так, підключення новачка до тієї чи іншої групи тепер може бути зроблено тільки за його згодою.

У WhatsApp серйозні проблеми з безпекою

Основатель Telegram Павло Дуров заявив, що Ватцап може подобатися лише диктаторам, оскільки за його допомогою можна шпигувати за співробітниками. Саме тому цей месенджер дозволений у Росії та Ірані, на відміну від сервісу Телеграм.

Дуров нагадав, що ще у 2018 році стало відомо про серйозну вразливість, яка спрацьовувала при відеодзвінках у WhatsApp. Завдяки такій вразливості можна встановлювати програми-шпигуни на окремі телефони. Щоб запустити прослуховування, достатньо сформувати особливий голосовий виклик, тобто просто зателефонувати до об'єкта стеження. Усунути таку проблему вдалося після випуску оновлення програми.

Але Дуров запевняє, що після кожного виправлення критичної вразливості з'являється нова. Усі виявлені дефекти відмінно підходять для стеження. Крім того, дуже схоже на те, що такий алгоритм спеціально вбудований розробниками програми.

Доступ до інформації в WhatsApp раніше могли отримати не тільки владу та хакери, але навіть мобільні оператори та адміністратори точок вай-фай. Зараз у месенджері з'явилося шифрування, яке засновник Telegram називає чимось іншим, як маркетинговим ходом.Дуров підкреслив, що ключі від цього сервісу доступні владі низки країн, включаючи і Росію.