Андроїд атакує вірус

Anonim

Більшість пристроїв схильні до атаки в Росії, США та Індії. Власники мобільних пристроїв на операційній системі Android можуть найближчим часом зіткнутися з новим вірусом Xhelper. Про це повідомили експерти компанії Symantec, яка спеціалізується на питаннях безпеки у кіберпросторі. За попередніми даними фахівців зараження вже зазнало близько 45 тисяч мобільних пристроїв, що працюють на ОС Андроїд.

Особливість нового вірусу

Фахівці звертають увагу на те, що цю вірусну програму неможливо видалити з мобільного пристрою.Спочатку він впроваджується в програми, які завантажує користувач, проте навіть після видалення додатків він продовжує працювати, завдаючи шкоди програмному забезпеченню смартфона.

Даний вірус регулярно виводить на дисплей мобільного телефону різні рекламні блоки. При цьому перехід за цими посиланнями здійснюється автоматично, незалежно від дій та бажань користувача.

На зараження вірусною програмою може вказувати занадто швидке розрядження акумуляторної батареї. Крім того, шкідливе програмне забезпечення споживає і занадто багато пам'яті смартфона.

Де поширений вірус

Спеціалісти компанії Symantec розповіли, що найбільше випадків зараження смартфонів і планшетів, що працюють на операційній системі Андроїд, зафіксовано в трьох країнах світу. У цьому списку Росія, США та Індія. В інших країнах також трапляються випадки зараження, але не в таких масштабах.

Поки ніяких методів боротьби зі шкідливою програмою немає. Не допоможе навіть повернення до заводських налаштувань. Але очікується, що вже найближчим часом розробники зможуть запропонувати користувачам захист від Xhelper.

Буквально днями розробники Google змогли усунути вразливість Андроїд, яка могла використовуватися злочинцями для поширення шкідливого програмного забезпечення. З цією метою могла бути використана маловідома функція під назвою NFC beaming. Ця проблема торкалася смартфонів на базі останніх версій Android.