До запуску готується додаток "все в одному"

Anonim
Одночасно кілька великих російських компаній планують випустити власні супердодатки, які зможуть конкурувати між собою. Серед цих компаній Тінькофф, Ощадбанк та Mail.ru Group. Зараз подібні програми досить популярні в Китаї, а ось в інших країнах майже не користуються успіхом.

Що таке супердодаток

Суперпрограми поєднують у собі відразу кілька сервісів і за фактом вирішують всі завдання користувача. , сервіс знайомств, різні маркетплейси, опція для грошових переказів та обміну валют, оформлення страховки, замовлення продуктів харчування та таксі, бронювання готелів та багато іншого.

У Китаї такі супердодатки вже кілька років користуються популярністю. Найчастіше користувачі встановлюють WeChat та AliPay. Кожною з цих програм щомісяця користується понад мільярд людей, тобто майже все активне населення країни.

Російські додатки

Mail.ru Group планує запустити фірмову суперпропозицію на базі соціальної мережі ВКонтакте. Ця соцмережа вже зараз включає безліч допоміжних сервісів, включаючи і платіжну систему. Зі своєї сторінки ВКонтакте можна робити покупки на торговому майданчику AliExpress. Керівники соціальної мережі вже вважають, що цей додаток вже можна вважати супердодатком.

За фактом, що розглядається соцмережа – це своєрідний суперапп, який дозволяє задовольнити відразу кілька потреб. На одній платформі відбувається зв'язування бізнесу та користувачів.

Керівництво Ощадбанку подумує про об'єднання в загальному додатку опцій Ощадбанку.Онлайн, Яндекс.Маркета, а також ряд інших банківських послуг. Банк Тінькофф включив у свій офіційний додаток спеціальні сервіси для купівлі квитків до театрів, кінотеатрів та інших розважальних заходів. Крім того, Тінькофф пропонує через фірмову програму бронювати місця в ресторанах і отримувати за це підвищений кешбек.

А що в інших країнах

Успіх китайських моделей супердодатків намагаються повторити і в низці інших країн. Наприклад, у США через програму Uber можна не тільки замовити піцу та викликати таксі, тут доступна оренда велосипедів, пошук роботи та ще багато різних послуг.

В Індонезії великим попитом користується програма Gojek, яка включає понад два десятки різних сервісів. Тут користувачі можуть викликати таксі, робити грошові перекази, замовляти їжу та оформлювати передплату на відеохостинги.

Такі універсальні програми необхідні багатьом компаніям для боротьби за користувачів.Вони прагнуть створити повноцінні екосистеми, які зможуть задовольнити потреби. Чим довше окремо взятий користувач буде проводити в додатку, тим більше шансів на ньому щось заробити.