Як заборонити Google підслуховувати ваші розмови

Anonim
Після того як влітку цього року вибухнув гучний скандал, пов'язаний з прослуховуванням розмов користувачів сторонніми людьми, компанії розпочали роботу над зміною політики роботи з голосовими даними. У літньому скандалі виявилися замішані великі компанії Apple, Google, Facebook та Amazon. Тоді деякі корпорації заявили про те, що діяли лише на користь користувачів. І ось знову керівництво Google заявило про відновлення такої практики, але вже за згодою користувачів.

Від прослуховування можна відмовитися

Фахівці Google знову слухатимуть розмови своїх клієнтів, які спілкуються з голосовим асистентом або особливою колонкою. покращення обслуговування користувачів. Однак сьогодні компанія зобов'язується запитувати дозвіл на таку прослуховування у кожного окремого користувача.

Програму оцінки розмов модераторами раніше було припинено після того, як один із співробітників злив журналістам кілька записів. Тоді можна було впізнати людей за тембром голосу та особливості запитів.

Керівництво Google заявило, що оброблялася лише мала частка всіх запитів, не більше 0, 2%. Аналіз отриманих даних був необхідний для вдосконалення голосового помічника, щоб він міг краще розуміти людей, які розмовляють різними мовами і з різним акцентом.

Після скандалу влітку було проведено службове розслідування та повний перегляд політики безпеки, щоб запобігти таким випадкам надалі. Про це заявив офіційний представник корпорації.

Окрім цього в компанії заявили, що активно працюють над покращенням технології розпізнавання будь-яких звуків, що потрапили в запис випадково. Зазвичай роботом включається запис лише після фрази «Окей, Google», але іноді запис починається і після інших фраз, коли користувач зовсім не підозрює про прослушку.

Фахівці Google вже заявили, що працюють над підвищенням безпеки отриманих даних. Корпорація прагне зберегти повну прозорість, щоб користувачі могли вибирати, що для них краще.

Багато компаній слухають клієнтів

Навесні цього року стало відомо про таке порушення з боку Amazon, ця компанія також має власний голосовий помічник. У квітні стало відомо, що співробітники не просто слухають розмови клієнтів, а й часом викладають їх в інтернет, щоб інші люди могли посміятися. Були скарги від окремих користувачів на те, що їхня мова записувалася, а потім розсилалася знайомим і друзям.

У серпні поточного року в центрі скандалу опинився бренд Apple, через помічника Siri. Тоді позов подав один із мешканців Каліфорнії, який стверджував, що прослуховування ведеться компанією без відома користувачів і тим самим порушує закон. У суді представники яблучної компанії заявили, що мікрофон на Айфонах включається автоматично після фрази "Привіт, Siri". Але як зауважують власники такої техніки, голосовий помічник нерідко активується за будь-яких інших звуків. Після того, як історія потрапила в пресу, Apple дозволила користувачам самостійно вибирати, надавати свої записи для аналізу чи ні.