Xiaomi випустила «нескінченний» смартфон

Anonim

Компанія Xiaomi випустила унікальний смартфон Mi Mix Alpha, у якого екран покриває корпус майже з усіх боків. Тобто дисплеєм покриті усі сторони смартфона. Цей гаджет першим у світі отримав потужну камеру на 108 МП. Крім того, було презентовано смартфон Mi 9 Pro 5G та нову серію телевізорів Mi Full Screen TV Pro.

Новинки від Xiaomi

Компанією було проведено традиційну осінню презентацію, на якій громадськості були показані нові смартфони та телевізори. Головним сюрпризом став унікальний гаджет Mi Mix Alpha, у якого дисплей розташований з усіх боків та дуже потужна камера.У ряді західних країн таку модель вже прозвали «нескінченною».

Генеральний директор компанії Lei Jun зазначив, що Mix Alpha можна віднести до концептуальних моделей. Варто згадати, що керівник компанії раніше описував смартфон Mi Mix, який в результаті був випущений дуже обмеженим тиражем. Робочі зразки нового девайсу вже існують, що може говорити про швидкий масовий запуск у виробництво, однак точних термінів цієї події названо не було.

Оригінальний дисплей

Модель Mi Mix Alpha стала новим флагманом компанії. Цей девайс став першим у світі смартфоном, де розмір екрану перевищує 180% площі лицьової сторони. Тут дисплей покриває, не як завжди, тільки передню частину мобільного пристрою, але також бічні сторони і більшу частину торця. З тильного боку гаджета є лише невелика смужка з високоміцного матеріалу, куди вмонтована потужна камера.

В результаті дисплеєм вдалося покрити практично весь пристрій. Цього вдалося досягти і за рахунок зменшення до 2 мм верхньої та нижньої рамок. Екран виготовлений зі штучного сапфіру, а корпус даної моделі відлитий з високоміцного сплаву титану.

Іншою особливістю нової моделі є потужна основна камера з роздільною здатністю 108 МП. Сенсор був розроблений спільно провідними фахівцями компаній Samsung та Xiaomi. Цей мобільний пристрій став першим у світі з таким високим дозволом матриці.

Максимальна роздільна здатність знімка, зробленого такою камерою, становить 12032х9024. При цьому розміри сенсора зовсім невеликі – 1/1, 33 дюйми. Він оснащений чотириосьовою оптичною стабілізацією, хорошим лазерним автофокусом і чутливим датчиком мерехтіння.

Дві інші камери, якими оснащена модель - це на 20 МП і на 12 МП, вони мають дворазовий цифровий зум. Фронтальна камера в цьому девайсі не передбачена, тому при необхідності зробити селфі доведеться скористатися основною камерою.

Основні характеристики

Користувачі обов'язково оцінять і характеристики флагмана Mi Mix Alpha.

  • Процесор – Qualcomm Snapdragon 855 Plus;
  • Оперативна пам'ять – 12 ГБ;
  • Флеш-накопичувач – 512 ГБ;
  • Акумулятор – 4050 мАг;
  • Заряджання USB-C – 40 ват;
  • Ультразвуковий датчик наближення.

Вже відома приблизна вартість нової моделі китайського виробника. У Китаї вартість цього гаджета $2800, що за курсом ЦП трохи більше 178 тисяч рублів.

Новий Xiaomi Mi 9

Дизайн цього смартфона повністю скопійований з моделі Mi 9, збережений навіть краплеподібний виріз на дисплеї, під фронтальну камеру. Зміни відбулися лише в характеристиках мобільного пристрою, який став потужнішим. Гаджет отримав:

  • Процесор – Qualcomm Snapdragon 855 Plus з частотою 2, 96 ГГц;
  • Відеопідсистему Adreno, з тактовою частотою 675 МГц;
  • Обсяг оперативної пам'яті – 8 або 12 ГБ;
  • Акумулятор – 4000 мАг;
  • Панель AMOLED з роздільною здатністю Full HD+ та діагоналлю 6, 4 дюйми.

Незважаючи на те, що розмір екрану теж не змінився, керівництво компанії заявило, що дисплей тепер має якесь професійне калібрування.

Вартість цієї моделі в Китаї коливається від $520 до $605, залежно від обсягу пам'яті. Поки що доступні лише білий і чорний корпус.

На минулій презентації також були показані телевізори лінійки Mi Full Screen TV Pro, які підтримують формат 4К, але коштують зовсім недорого. Вартість найбільшої моделі менше $500.

Компанія показала і нові бездротові навушники Air 2, їх характеристики поки невідомі. Вартість такого аксесуару в Китаї близько $56.