Білайн перекриває доступ до Google

Anonim

У мережі з'явилася інформація щодо того, що оператор Білайн обмежує доступ до сервісів Google. Так, клієнти оператора Білайн з Краснодара зазнають великих незручностей через часті вимоги запровадити капчу. Таке віконце випливає через кожні 5-10 запитів. Примітно, що фахівці компанії проблеми заперечують і, відповідно, нічого робити не збираються.

Оператор проблеми не бачить

При спробах з'ясувати, що ж відбувається, користувачі стикаються з відсутністю розуміння проблеми у фахівців оператора. На всі запити щодо частого введення капчі є два варіанти відповіді:

  1. У першому випадку проблема взагалі не спостерігається і не підтверджується, хоча користувачеві дають масу корисних рекомендацій щодо її усунення.
  2. У другому випадку наявність проблеми консультантом підтверджується, але при цьому підкреслюється, що Білайн тут зовсім ні до чого.

В офіційній відповіді від мобільного оператора сказано, що ця проблема пов'язана з особливою політикою мережевої безпеки та налаштуваннями фільтрації Google. У відповіді сказано, що Google відмовляється припиняти блокування через велику кількість мережного програмного забезпечення, спрямовану на отримання несанкціонованого доступу або заподіяння шкоди власнику інформації. Заподіяння шкоди в цьому випадку може бути пов'язане з копіюванням, видаленням, заміною або спотворенням представленої в інтернеті інформації.

Страдають тільки клієнти Білайна

За словами фахівців оператора, через велику кількість шкідливого програмного забезпечення, Google дуже ретельно перевіряє, який трафік походить від користувача. Все б нічого, але виявляється, такій ретельній перевірці піддаються виключно абоненти Білайна.

Було опитано кілька десятків людей, які користуються послугами інших великих провайдерів та орендують лінію у дрібних місцевих провайдерів. Так от у жодного іншого оператора немає постійної вимоги вводити капчу.

За інформацією з надійних джерел стало відомо, що вся міська підмережа Білайна давно має цю проблему, але причини цього не розголошуються навіть співробітникам. У зв'язку з цим абоненти можуть лише здогадуватися, з чим пов'язана така жорстка фільтрація трафіку.

Тим часом експерти кажуть, що таких причин насправді може бути кілька:

  • З певних підмереж часом виходить велика кількість запитів на якусь із адрес. Це так звані DoS- або DDoS-атаки;
  • За рядом IP-адрес, які орендуються Білайном, можуть розташовуватися сайти зі шкідливим кодом, які і виявляє особлива команда Google;
  • Сам Білайн може цілеспрямовано влаштовувати DDoS-атаки деяких зарубіжних конкурентів за допомогою вітчизняного постачальника інформації.

Якщо абонент звертається до Білайну зі скаргою на те, що сайт google.ru/com/de/etc практично при кожному запиті просить ввести капчу, він отримує відповідь, що фахівці такої проблеми взагалі не спостерігають. Хоча в деяких випадках консультанти служби підтримки відповідають, що ця проблема є, але вона зовсім не критична.

Можливо, після того, як користувачі масово почнуть дзвонити в техпідтримку та вказувати на існуючу проблему, керівництво оператора якось заворушиться. Поки що залишається щоразу вводити капчу, намагаючись переглянути потрібну інформацію в Google.