Теле2 з'явився в тунелях московського метро

Anonim

Мобільний оператор Tele2 закінчив будівництво сучасної мережі зв'язку в перегонах двох найдовших гілок столичного метрополітену. Тепер користуватися мобільним інтернетом можна не лише у підземних станціях, а й у тунелях Арбатсько-Покровської та Сокольницької ліній. Завдяки укладання особливого випромінюючого фідера, клієнтам цієї компанії став доступний зв'язок у стандарті LTE.

Високошвидкісний інтернет від Теле2

Компанія повністю закінчила роботи з монтажу обладнання відразу на двох великих гілках Московського метрополітену.Потужний кабель фідера був прокладений на всій протяжності Арбатсько-Покровської та Сокольницької ліній. Цей кабель випромінює сильний сигнал, який дозволяє забезпечити абонентам безперебійний і якісний зв'язок на всьому протязі гілок метро. Завдяки цьому всі абоненти Теле2 можуть дзвонити та користуватися високошвидкісним інтернетом стандарту 4G не тільки при знаходженні на станціях, а й у тунелях.

До кінця року телекомунікаційна компанія планує покрити зв'язком Замоскворецьку та Кільцеву гілки. Фахівці компанії планують забезпечити якісним зв'язком усі тунелі між цими станціями. За рахунок цього після монтажу необхідного обладнання високошвидкісною мережею Теле2 буде охоплено практично третину всіх шляхів столичного метро.

Ще в тому році компанією Теле2 було успішно реалізовано кілька спільних проектів зі столичним метрополітеном. Так, саме цей мобільний оператор у 2018 році покрив усі Московські станції підземки мережею нового стандарту 4G.При цьому якісне indoor-покриття отримали як самі станції, так і супутня інфраструктура.

Що в планах оператора

Про подальші плани мобільного оператора Tele2 розповів технічний директор макрорегіону «Москва» А. Крушинін. Зокрема, він сказав, що будівництво мережі в рамках столичного метрополітену – це досить складне завдання. Труднощі пов'язані з тим, що архітектура метро має багато нюансів, плюс час виконання всіх монтажних робіт сильно обмежений специфікою роботи підземки. Крім цього, складність полягає і у великій протяжності тунелів, загальна довжина яких перевищує 400 км.

Але, незважаючи на всі складнощі, компанія Теле2 продовжує активне будівництво своїх мереж, випереджаючи конкурентів. До 2021 оператор планує охопити своєю мережею всі гілки Московської підземки. Основним завданням компанії є забезпечення своїх абонентів високоякісними послугами як у будь-якій точці міста, так і під час пересування в метро.