Теле2 зібрав усіх абонентів цього року

Anonim

У Росії всього за півроку значно зросла кількість мобільних абонентів. При цьому практично весь приріст посідає компанію Теле2. Це говорить про привабливі тарифи мобільного оператора, які припали до вподоби багатьом користувачам.

Що говорять результати дослідження

Спеціалістами аналітичної компанії AC&M Consulting було проведено незалежне дослідження, згідно з яким було визначено, що кількість мобільних абонентів по Росії, у першому півріччі 2019 року, зросла на 1,9 млн. грн.людина. Головний приріст бази помічений у компанії Tele2.
За підрахунками аналітиків всього за півроку компанія Теле2 підключила 1, 88 млн. чоловік, тепер загальна база оператора зросла майже до 46 млн. абонентів. Оператор не розкриває кількість своїх клієнтів кожен квартал, але людина, наближена до компанії, заявила, що розрахунки аналітиків вірні.

Декілька зросла кількість клієнтів Мегафона, зараз база досягає майже 76 млн. чоловік. Зросла база і МТС, стало 78, 1 млн. человек.

При цьому у Білайна кількість клієнтів навпаки скоротилася, майже на 920 тисяч абонентів. Зараз абонентська база цього оператора складає 54,3 млн осіб. Всі дані аналітичного агентства майже повністю збігаються з даними компаній за 2 квартал цього року.

За інформацією експертів, на кінець червня цього року частка Теле2 на телекомунікаційному ринку зросла на 1% і склала 18%.Частка Білайн скоротилася на 1% і зараз становить 21%. Мегафон зберіг свої позиції, має 29% всіх абонентів. МТС частка охоплення ринку зменшилася на 1%, до 30%. Частки, що залишилися, розподілені між невеликими операторами, які з'явилися на ринку порівняно недавно. Варто сказати, що підвищення частки навіть на 1% на телекомунікаційному ринку, де всі ніші зайняті, - це серйозне досягнення. За словами експертів, Теле2 тільки починає охоплювати деякі російські регіони, пропонуючи вигідні умови підключення.

Кроки операторів великої четвірки

Компанія Білайн взяла курс на оздоровлення абонентської бази. Керівництво оператора прагнути до того, щоб у базі були лише реальні абоненти. Саме тому було вирішено відмовитися від послуг дистриб'юторів та використовувати монобрендовий роздріб. Сьогодні до 50% усіх продажів припадає саме на неї. Керівництво компанії помітило зниження мігрантів у базі на 30%.Середній дохід від одного клієнта в другому кварталі зріс, що дещо компенсує виручку.

Теле2 вже входить у так звану велику четвірку операторів, але він дещо відстає від інших компаній. Так, для Tele2 пріоритетним завданням є нарощування бази абонентів, а решти стільникових операторів у пріоритеті збереження косяка активних абонентів, рахунок впровадження низки додаткових услуг.

У МТС вже кілька років абонентська база залишається щодо стабільної, а виручка зростає лише рахунок збільшення числа високоприбуткових абонентів, які активно користуються багатьма продуктами екосистеми МТС. Так, виручка у 2 кварталі цього року зросла більш ніж на 9%.

У Мегафону число абонентів поступово зростає, за рахунок активного розвитку екосистеми та великого попиту на нову лінійку тарифів «Включайся», де передбачено кешбек.