Популярний банк запускає нового мобільного оператора – буде безкоштовний пакет та кешбек

Anonim

В мережі з'явилася інформація щодо того, що вже найближчими днями банк ВТБ запустить власного віртуального оператора. Керівництво кредитної організації підтвердило намір запустити цей сервіс вже у вересні. На даний момент власні сім-картки зараз пропонують клієнтам Тінькофф банк і Ощадбанк.

Фінансовим організаціям вигідна робота власних каналів зв'язку, це дозволяє зібрати про клієнтів більше інформації та пропонувати їм принципово нові продукти.Варто сказати, що експерти до таких починань банків ставляться скептично. Але навіть вони визнають, що цей крок необхідний для розвитку власної екосистеми.

Бонус і кешбек

Джерело, наближене до компанії ВТБ, заявив журналістам, що власний канал мобільного зв'язку буде запущено вже в другій половині вересня. Це підтвердили і у самому банку, заявивши, що плани ніхто не змінював. ВТБ обіцяв появу власної мобільної мережі ще взимку цього року.

Співробітник одного з чинних російських операторів розповів, що в ході розробки цього проекту передбачалося надати клієнтам банку невеликий пакет безкоштовних послуг. включити хвилини, смс-повідомлення та гігабайти інтернету. Окрім цього, окремо розглядалося питання запровадження кешбеку для всіх користувачів мобільного оператора. Однак такий набір послуг зараз ще не затверджений офіційно, тому не дивно, якщо його змінить.

Віртуальні оператори відрізняються від звичайних тим, що вони повністю або частково працюють на обладнанні інших телекомунікаційних компаній. У Росії вже є дві подібні компанії - СберМобайл і Тінькофф Мобайл. Обидва ці оператори працюють на вежах мобільного зв'язку Теле2. Вже відомо, що банк ВТБ також планує працювати саме із цією компанією. Теле2 приваблює нових партнерів тим, що має вигідніші умови співробітництва, ніж в інших великих телекомунікаційних компаний.

Залучення нових клієнтів

Віртуальних операторів створюють не лише банки, а й соціальні мережі і навіть пошукові системи. Експерти кажуть, що всі великі компанії прагнуть створення власної екосистеми, де для клієнтів будуть створені максимально комфортні умови. Але тут є й інші причини - так багато фінансових організацій надають можливість клієнтам розплачуватись бонусами, які нерідко накопичуються при активному використанні банківських продуктів.

Наприклад, абонент витратив з кредитної картки 50 тисяч рублів, отримав на бонусний рахунок 50 балів, якими потім сплатив частину рахунку за послуги мобільного зв'язку. Так, фахівці пояснюють принцип роботи нової телекомунікаційної компанії, відкритої банком.

Залучати своїх клієнтів до абонентів власних віртуальних мереж непросто. На кінець літа 2019 року у СберМобайл було близько 400 користувачів, Тінькофф Мобайл кількість своїх клієнтів не розкриває, але керівництво каже, що база з року в рік зростає приблизно в 5 разів.

Здорова конкуренція

В той час, поки багато банків лише замислюються над створенням власних мобільних операторів, телекомунікаційні компанії активно розвивають банківські продукти і за підтримки різних банків пропонують своїм клієнтам кредитні та депозитні картки.

Фахівці заявляють про те, що найближчим часом переділу ринку між мобільними компаніями та фінансовими організаціями можна не очікувати.Так банки можуть створювати віртуальних операторів, але їм важко буде змагатися з російськими компаніями великої четвірки. Те саме стосується і мобільних операторів, які освоюють фінансовий сегмент. Для повноцінної роботи та залучення великої кількості клієнтів необхідно набирати солідний штат співробітників.