Білайн дав доступ до 5G своїм абонентам

Anonim

Оператором мобільного зв'язку Білайн почалося тестування зв'язку п'ятого покоління. Тестова зона була розгорнута компанією у московських Лужниках. Білайн став останнім стільниковим оператором з великої четвірки, хто почав тестування зв'язку нового покоління в громадському місці.

Особливості тестування

Білайн розгорнуть мережу 5G на обладнанні фірми Huawei. Інфраструктура була надана компанією «Російські башти». Це найбільший незалежний оператор мобільної інфраструктури в нашій країні.

В ході тестування, яке було проведено в реальних умовах забудови, вдалося отримати швидкість завантаження в 2, 19 Гбіт/с для одного абонентського пристрою. Це приблизно стільки, скільки показали тести та інших великих російських операторів. Тільки оператор Мегафон дещо перевершив цей показник, досягнувши швидкості в 2,46 Гбіт/с. Але для цього використовувалося обладнання БС Nokia AirScale та смартфони Sony з унікальним чіпсетом Qualcomm Snapdragon.

В якості передбачуваних пристроїв були випробувані флагманські смартфони Huawei Mate 20 X і Huawei Mate X. Ці моделі підтримують частоти, на яких розгорнутий зв'язок нового покоління 5G N41 / N77 / N78 / N79. Зважаючи на те, що загальноприйнятий діапазон 3, 4-3, 8 ГГц у нашій країні не можна використовувати для розвитку мереж п'ятого покоління, Білайн тестує роботу мережі в діапазоні 4, 8-4, 99 ГГц. При цьому інші російські мобільні оператори зупинилися на інших діапазонах, використовують 28 ГГц.При цьому тільки МТС має додаткову тестову зону на 4, 8-4, 99 ГГЦ.

Еволюція мобільного інтернету

Керівництво компанії Вимпелком заявило, що зв'язок п'ятого покоління – це найважливіший крок у розвитку мобільного інтернету. Запускаючи тестову зону у Лужниках, оператор намагається перевірити потенціал своїх клієнтів. Зараз відбувається активна підготовка до запуску нових мереж, одночасно з кількома вендорами в різних містах Росії.

Очікується, що перші смартфони та роутери з підтримкою 5G з'являться у продажу вже через кілька місяців. Надалі планується відкрити ще кілька пілотних зон у різних регіонах країни. Генеральний директор Білайн заявив, що московська мережа компанії вже більш ніж на 90% готова до розгортання нової технології.