Мегафон дарує кешбек мандрівникам

Anonim

Мегафон запускає новий зручний додаток, який допоможе мандрівникам бронювати авіаквитки, готелі та тури, а також оформлювати страховки. Програма розрахована на операційні системи iOS та Android. Всі абоненти Мегафон можуть отримати до 9% кешбеку від суми, яка була витрачена на оплату послуг.

Що дає сервіс

Оновлений сервіс Мегафон Подорожі тепер став набагато зручнішим. Не виходячи з дому користувачі можуть бронювати готелі, екскурсії, авіаквитки та тури. Доступні до оформлення онлайн та страховки. Від вартості витрачених на послуги коштів абонент отримує до 9% кешбеку.

Вперше такий сервіс був запущений ще влітку минулого року. Усього протягом року існування докладання ним скористалися сотні тисяч жителів. При цьому кількість партнерів та учасників програми постійно розширюється.

В даний момент сервіс став дуже зручним, тому що всі пропозиції для мандрівників об'єднані на одному порталі. Крім того, для бронювання можна використовувати не тільки сайт, але й мобільний додаток.

У такому додатку є все необхідне для організації поїздки. Це зручний пошук та подальше бронювання квитків та апартаментів у різних країнах світу. Можна знайти вигідні пропозиції унікальних турів Росією та за кордоном.

Вигідний кешбек

Всі клієнти Мегафона можуть значно заощадити завдяки наявності кешбеку. На рахунок повертається до 9% від суми, витраченої на оплату різних товарів і послуг. безконтактних платежів Заощаджені гроші можна переводити своїм рідним і близьким, витрачати на покупки в інтернет-магазині або просто перевести в готівку, використовуючи фірмову банківську картку Мегафон.

Один із керівників компанії Ян Кухальський заявив, що Мегафон продовжує активно розвивати екосистему цифрових рішень для своїх абонентів. Частиною такої екосистеми став і новий додаток Мегафон Подорожі, який дозволяє до найдрібніших деталей спланувати свою подорож. Таке рішення дозволить клієнтам компанії швидше планувати подорожі та продумувати маршрут до дрібниць. Кешбек стане ще одним приємним бонусом для всіх клієнтів мобільного оператора.