МТС знову списує гігабайти

Anonim

Мобільного оператора МТС багато абонентів звинувачують у неправомірному списанні грошей з рахунку. Але тепер у користувачів почав пропадати і трафік, що входить за замовчуванням до пакета послуг. Користувач порталу Пікабу з ніком darksimpson, розповів, як у його колеги всього за кілька днів з рахунку зникла 1000 рублів. Перед цим незрозуміло куди зникли 10 ГБ інтернет-трафіку, який був у пакеті. Все виявилося банально, після закінчення ліміту трафіку на номер стали автоматично підключатися додаткові пакети гігабайт, що призвело до зникнення 1000 рублів.

Що показала деталізація

Чоловік почав розбиратися, куди ж пропав трафік і велика сума грошей. Для цього передусім була замовлена ​​деталізація.

Аналізуючи цей документ, стало зрозуміло, що як основний, так і додатковий трафік випаровувався однаковими порціями, по 341, 8 Мб, що як мінімум дуже дивно. нічого в такому обсязі на телефон не завантажував. На телефоні немає жодних програм, які постійно оновлюються та викачують трафік.

Далі ситуація набула ще більш цікавих обрисів. Після опитування колег та знайомих виявилося, що у багатьох така сама проблема. Одна лише різниця, 341, 8 Мб списувалися не так активно, тому зникнення гігабайт помічалося рідко.

Найцікавіша ситуація сталася саме з модемом МТС. Він встановлений на дачній ділянці, де влітку проживає батько користувача під ніком darksimpson, який, до речі, є радіоаматором і фахівцем у галузі ІТ.

Так от, сетап, на якому використовується модем, складався з налаштованого хлопцем мікротика, до якого був пристосований самописний лічильник трафіку. Тобто весь вхідний та вихідний трафік обліковується на власному сервері. Нещодавно дані нараховані МТС і окремим лічильником повністю збігалися, а ось за серпень у даних вийшли великі розбіжності. При цьому за інформацією від МТС було витрачено приблизно на 1 ГБ більше.

А у МТС обладнання сертифіковане

Після перегляду деталізації витрат абонент намагався з'ясувати великі списання в службі підтримки абонентів. Але всі дзвінки були марними, співробітники відповідали, що всі списання коректні. Далі до компанії МТС було складено претензію. Відповідь на неї теж виявилася однотипною.

Тобто за фактом зрозумілої відповіді щодо зникнення трафіку та грошей ніхто не дав. Всі відповіді однотипні, абонентам однозначно повідомляють, що все сертифіковане обладнання, тому помилки бути не може.

Заради інтересу потерпілий від свавілля МТС користувач вирішив загуглити. Було вбито запит 341, 8 Мб МТС, після чого пошук видав багато результатів, де люди розповідають подібні історії та скрізь фігурує саме ця цифра. Що особливо цікаво, у деяких користувачів гігабайти списувалися навіть при відключеному інтернеті.

Радимо всім абонентам регулярно контролювати витрати інтернету на своїх смартфонах.