Опис iOS 13 та список підтримуваних пристроїв

Anonim

iOS 13 які пристрої будуть підтримувати оновлення

Оновлення iOS 13 - заздалегідь спланований проект, причому протестувати пробну версію було можливо ще в середині 2019 р. Повноцінне програмне забезпечення стало доступним пізніше, і зараз користувачі сумніваються, чи необхідно оновлювати пристрої, адже помітних зовнішніх змін мало . Тому варто познайомитися з основними функціями, які гарантує прошивка.

Дата виходу iOS 13

Численні шанувальники бренду зі світовим ім'ям уважно стежать за новинками гаджетів, що вийшли, та їх оновленнями.Чергова компанія Apple анонсувала в середині минулого року, надавши покупцям можливість протестувати пробну версію. Завдяки цьому виробники зуміли виявити недоліки та ввели зміни, в результаті програмне забезпечення почало краще працювати.

Щасливе число

Через два місяці, 19 вересня 2019 р., перші уважні та щасливі користувачі отримали повідомлення від можливості завантажити iOS 13 та оновити свій пристрій. Для Росії доступ відкрився о 20.00, що відповідає полудню за часовим поясом Вашингтона, округ Колумбія.

Завантажити файл, щоб оновитися, в дату виходу вдається далеко не всім, так як сервери перевантажені. Проте пізніше компанія розсилає пропозиції про встановлення всім, хто ще не зробив цього.

Що нового в iOS 13

Реліз оновлення був ще влітку, тому цінителі яблучної корпорації, які завжди з інтересом ставляться до нововведень, шукали повний список функцій, що змінилися. Деякі викликають захоплення, інші були цілком очікувані. Так як візуально оновлення не сильно вплинуло на iPhone, про глобальні зміни варто почитати і за пунктами.

Темний режим на iOS 13

Які пристрої підтримуватимуть андроїд 10 - відмінності нової версії

Найбільш очікуване покупцями нововведення - темна тема. На неї чекали і просили багато, але з'явилася вона лише в новій 13-й версії прошивки, хоча інші конкуруючі корпорації давно ввели подібну до своїх пристроїв. Тому при появі інформації про створення iOS 13, що нового має в ній з'явитися сумнівів, не виникало.

Дійсно, подібне оформлення виглядає стильно, що одразу стало предметом захоплення. До того ж функція дозволяє заощаджувати витрату батареї.

Зверніть увагу! Увімкнути тему можна двома способами - через «Налаштування» на екрані або додаванням в меню швидкого доступу нового значка. Можливість зробити це знадобиться любителям змінювати фон кілька разів протягом дня.

Включення нової теми здійснюється наступним чином:

  1. У налаштуваннях телефону потрібно знайти рядок «Екран і яскравість».
  2. Вибрати те оформлення, яке потрібно активувати.

Однак можна спростити завдання. Перед випуском iOS 13 був огляд, що нагадує про зручність панелі швидкого доступу. У ній також можна розмістити значок перемикання тем. Для цього в «Пункті управління» потрібно ініціювати зміну, додавши темне оформлення.

Важливо! Темну тему можна включати автоматично, виставивши час її активації та відключення. Цим пунктом оновлена ​​версія відрізняється від аналогічних на системі андроїд.

Програми «Камера» та «Фото» в iOS 13

Тринадцята версія оновлення дозволила повністю переглянути погляд на знімки, їх якість та сортування. Багато користувачів були впевнені, що, коли вийде iOS 13, значних поправок до розділу не буде внесено. Однак одразу кілька важливих змін отримали можливість допомогти в роботі з додатками камери та фото.

Новый фоторедактор айфона

Перше, що помітили власники айпад та різних моделей телефонів - зручніше сортування файлів. Тепер з'явилася можливість розподіляти їх за часом створення. Також нове оновлення iOS отримало функцію зміни масштабу, що допомагає зручніше шукати певне фото.

Зверніть увагу! Після останньої оновленої версії програмного забезпечення в галереї можна переглядати в автоматичному режимі відео та лайф-фото. І тепер тут підтримуватиметься сортування відео, записаних з екрана смартфона.

Друга важлива зміна стосується редагування файлів. В оновленому айосі з'явився повноцінний редактор фотографій, який змінює рівень освітленості, яскравість, контраст та інші характеристики. Також у телефоні з'явилася підтримка iOS 13 зміни відеофайлів. На відсутність цього скаржилися багато цінителів бренду, і корпорація прислухалася до побажань.

Третя досить помітна в iOS 13 на підтримуваних пристроях зміна - поява світлої тональності для чорно-білої обробки. Ця функція доступна навіть для iPhone se. Однак низка інших оновлень людям, які використовують застаріліші моделі, вже не помітні. Йдеться про портретний режим, доступний в iPhone xr, 11, 11 pro.

Нові команди Siri в iOS 13

Програма, яка доступна тільки для двох найбільш застарілих моделей iPhone se і 7 - команди iOS 13. Це простий спосіб налаштувати телефон для виконання певної дії, яка доступна після однієї команди. Рішення запозичене у Mac mini.

Новий режим заряджання в iOS 13

Крім прискореного варіанта заряджання, на нових моделях телефонів нова операційна система дає можливість користувачам усіх моделей відчути зручність цієї функції. Тепер до мінімального рівня 80 % пристрою заряджаються протягом ночі, а залишок заряджання заповнюється до спрацювання будильника. Це допомагає продовжити роботу батареї для iPhone моделей 7, 7 plus, se.

Анонсування повідомлень Siri

Ще не всі користувачі розібралися, що є нового в iOS 13. Однак власники фірмових навушників отримали черговий привілей - можливість не відволікатися на читання повідомлень. Завдяки Air Pods програма Siri може озвучувати послання. Це не відволікає від пробіжки, водіння. Ще одна важлива функція - можливість спільного підключення до одного пристрою. Оновлення здатне забезпечувати сумісність двох пар навушників.

Прискорена робота з текстом

Виділення, копіювання, введення та його скасування за допомогою трьох пальців доступні на всіх пристроях, у тому числі в iOS 13 iPad. Як обіцяють виробники, це значно покращить зручність роботи з текстом.

Функції, не доступні в Росії

Що таке iOS у пристроях Apple: які моделі підтримують

Компанія Apple пропонує оновлюватися до нової версії користувачам усього світу, проте низка функцій доступна лише жителям США:

  • картки. Очікуване оновлення iOS 13, дата виходу якого була призначена на 19 вересня, представила програму, що дозволяє переглядати околиці. Це нагадує карти Google;
  • Швидке введення. Інтуїтивний набір за допомогою безперервного буквального переходу може підтримати тільки англійська розкладка, але доопрацювання обіцяють поширити нововведення і на російський алфавіт.

Карти Apple

Які пристрої підтримують iOS 13

Як тільки з'явилася пробна версія оновлення, виникло питання: iOS 13 які пристрої будуть підтримувати, а від яких чекати оновлення не доведеться. На жаль, компанія дотримується позиції поступового скорочення списку гаджетів, яким доступні офіційні версії прошивки. Як відкатати iOS оновлення на iPhone чи iPad

Це, з одного боку, обумовлено бажанням спровокувати постійних користувачів на покупку новинок. Адже найвідданіший клієнт не зважиться на зміну звичного пристрою без потреби. З іншого боку, останнім часом відбулося значне зростання продуктивності. З цієї причини довелося вибирати для оновлення iOS 13, які пристрої зможуть інтегрувати систему, а для яких вона не підійде.

У список включені всі моделі, починаючи з iPhone 6, 6 s та 6 Plus, до останньої варіації iPhone 11 версії.Також оновлення доступне для 11 моделей iPad, починаючи від версії mini 4 до останнього 3 покоління. iPod 6 і 7 поколінь теж отримали можливість завантажити останню версію програмного забезпечення.

Важливо! Власники більш застарілих пристроїв, отримавши попередню 12 версію оновлення, помітили прискорення роботи. Подібного ефекту в нинішньому варіанті не траплялося, хоча виробники заявляли, що виміри це підтвердили.

Яка остання версія iOS

На питання про те, скільки ж версій ІОС 13 існує на момент початку 2020 р., відповісти нескладно. Усього їх три, причому в кожному новому користувачі отримували виправлений варіант попередньої версії:

  • у версії 13.1.3, випущеної 15 жовтня 2019 р., було виправлено помилки запуску штатної програми пошти, відновлення даних із резервної копії. Виключено порушення сполучення з гарнітурою та автомобілями по Bluetooth, обрив з'єднання з Apple Watch;
  • версія 13.2 змогла принести чимало радості власникам iPhone 11 і всіх його варіацій - деталізація знімків покращала, як і якість зйомки при поганому освітленні. Також виправлено помилки роботи Siri, покращено її захисні властивості. Додана можливість використовувати AirPods Pro. Завантажити оновлення було можливо лише через два тижні після появи попередньої версії;
  • і, нарешті, найновіша прошивка, яка остання версія iOS з'явилася в 2019 р., це 13.3. Вона вийшла 19 грудня. Особливої ​​різниці, крім окремої кнопки для мемодзі, користувачі не помітять. Але внутрішні процеси були скориговані, що скоротило кількість помилок.

Остання версія

Як встановити оновлення iOS 13

Для власників пристроїв, які підтримують нову версію, оновлення приходить в автоматичному режимі. Достатньо зайти в розділ налаштувань, після чого перейти до вкладки «Основні», «Оновлення ПЗ». Завантаження почнеться тільки за умови дотримання двох умов:

  • заряд батареї більше 60 % або підключення зарядного пристрою;
  • активне з'єднання з Інтернетом.

Установка оновлення

Зверніть увагу! Розробники рекомендують перед кожним оновленням системи створювати резервну копію пристрою, щоб у разі помилки можна було повернути попередній вигляд.

Версія оновлення айфон 13, дата виходу якого відбулася 19 вересня 2019 р., у січні 2020 р. вже отримала близько трьох доопрацювань. Імовірність появи черговий невелика, але користувачі відзначають, що в системі все ж таки присутні деякі помилки при запуску низки додатків. До того ж поточне програмне забезпечення стане останнім, яке підтримуватимуть телефони минулого покоління - iPhone 6 та всі його версії.