Як зателефонувати безкоштовно з комп'ютера на мобільний телефон

Anonim

Комп'ютер став не тільки засобом для обчислень, а й багатофункціональним комунікаційним пристроєм. З його допомогою можна спілкуватися в соціальних мережах, обмінюватися миттєвими повідомленнями, працювати з електронною поштою та навіть розмовляти у голосовому режимі. Як зателефонувати безкоштовно з комп'ютера на телефон, і що для цього потрібно? Така можливість дійсно є, про що ми і поговоримо в цьому огляді.

Стисло про IP-телефонію

Насправді комп'ютер не вміє нікуди дзвонити без залучення додаткових сервісів.І ці сервіси працюють аж ніяк не безкоштовно, хоча і надають можливість здійснювати халявні дзвінки невеликої тривалості Для цього використовується IP-телефонія, яка є сполучною ланкою між IP-мережами та традиційними телефонними мережами. Дзвінки відбуваються так:

  • Абонент за допомогою спеціальної програми або web-інтерфейсу набирає номер;
  • Його комп'ютер з'єднується з IP-платформою;
  • Платформа з'єднується з мережами традиційної телефонії.

Здійснюється дзвінок за зменшеним тарифом, оскільки виклик частково йде через інтернет і практично не задіює традиційні телефонні лінії (крім останнього етапу, коли IP-обладнання з'єднується з міськими телефонами). IP-телефонія дозволяє здійснювати голосові дзвінки за вкрай низькими тарифами. Що стосується внутрішньомережевих дзвінків, то вони взагалі безкоштовні.Тобто, дзвінки з одного IP-телефону на інший IP-телефон здійснюються без оплати, навіть якщо обидва апарати знаходяться на різних кінцях планети (за умови підключення до одного IP-провайдера).

Щодо викликів на стаціонарні телефони, то вони тарифікуються на похвилинній або посекундній основі. Але вартість їх вкрай мала. У традиційній телефонії вартість хвилини розмови залежить від відстані між населеними пунктами, країнами та регіонами. IP-телефонія працює через інтернет, тому відстані тут не особливо важливі – отже, ціни на голосовий зв'язок дуже низькі

Дзвонимо на телефони безкоштовно

Для здійснення неоплачуваних дзвінків потрібно скористатися пропозиціями від деяких IP-провайдерів. Наприклад, сервіс SIPNET дозволяє здійснювати безкоштовні виклики по Росії без реєстрації та без будь-яких платежів. Для цього необхідно використати спеціальну форму на сайті сервісу, де вказується номер додзвону.

Також існують сервіси, які надають безкоштовні хвилини за перегляд реклами та виконання будь-яких дій зі своїм смартфоном (наприклад, встановлення програм). Але воно того не варте - IP-телефонія досить дешева, а метушня з переглядом реклами помітно втомлює і забирає вільний час.

Минусом подібних безкоштовних дзвінків є те, що вони обмежені за своєю тривалістю. Наприклад, той самий SIPNET обмежує тривалість виклику до півтори хвилини, а в процесі розмови нагадує, що непогано було б зареєструватися і поповнити свій рахунок. Більш вигідні умови надаються під час проведення акцій – деякі провайдери дарують своїм безкоштовним напрямкам у певні години чи дні. Також зустрічається надання бонусних хвилин під час реєстрації облікового запису. Найчастіше бонусні хвилини поширюються на дзвінки на міські телефони.

Єдиним знайденим безкоштовним рішенням виявилося використання форми дзвінків від SIPNET – вона дозволяє здійснювати дзвінки навіть на мобільні номери Теле2, МТС, Білайн, Мегафон та Йота. Загалом, на номери будь-яких російських операторів стільникового зв'язку.