Як на тарифах МТС "безлімітні" сервіси фактично з'їдають весь інтернет

Anonim

Безлімітний інтернет на популярних тарифах МТС – це лише обман, так стверджують абоненти. Прослуховування музики аж ніяк не безлімітне і трафік витрачається. Про це точаться дискусії у популярних пабликах, зокрема на Пікабу відновилося обговорення історії річної давності від користувача з ніком darkfell. Оператор заявляє, що в рамках тарифу Хайп (або Х) включено 7 ГБ трафіку, крім того, передбачається можливість безлімітного перегляду відео, прослуховування музики та використання соціальних мереж.Насправді все виявляється не так.

Що сталося тоді

Рік тому хлопець поділився з пікабушниками історією щодо обману від оператора МТС. Тоді, не будучи постійним абонентом МТС, darkfell перейшов до нього разом зі своїм номером від іншого оператора зв'язку, зацікавившись новим тарифом Хайп. Цей тарифний план передбачав 7 ГБ інтернету, а також безліміт на користування соціальними мережами та месенджерами, перегляд відео та прослуховування музики.

Примітно, що, як і у всіх тарифних планів із гучною назвою, поряд була зірочка, яка говорила про якісь обмеження. У разі у виносці говорилося, що 7 ГБ витрачаються у таких случаях:

  • При використанні сторонніх ресурсів, наприклад, RuTube, Vimeo, «Яндекс.Карти», telegram.org;
  • При фоновій роботі низки неофіційних ресурсів;
  • При встановленні оновлень та отриманні повідомлень;
  • При використанні сервісів через браузер Opera;
  • При виході в інтернет через точку доступу WAP;
  • При приватному перегляді сторінок у режимі інкогніто.

Зазвичай 7 ГБ інтернету вистачає абоненту на повсякденні потреби. Але у МТС справа по-іншому, користувач зауважив, що трафік тане буквально на очах, при цьому в основному він тільки слухав музику і користувався соцмережами. При замовленні деталізації виявилося, що практично весь трафік не враховується як безкоштовний.

Пикабушник darkfell відправив запит оператору МТС, з проханням роз'яснити, чому на безлімітні сервіси витрачається трафік. В результаті надійшла відповідь такого змісту:

«Ваша претензія 1-543ххх962 оброблена. Шановний Клієнте, повідомляємо Вам, що оцінка Інтернет-трафіку за Вашим номером ххх проводиться коректно.Звертаємо Вашу увагу, що більшість сервісів та додатків використовують не лише власні, а й сторонні ресурси, трафік яких може трохи витрачати пакет тарифу. Для коректної роботи сервісів безлімітних рекомендуємо стежити за залишком основного пакета. на сайті www.mts.ru. З повагою Ваш МТС».

Тобто за фактом ні про яке безлімітне використання сервісів не йдеться.

Новий обман

Пройшов лише рік і знову активно обговорюється новий обман від оператора МТС. Тепер йдеться про тарифний пакет з лаконічною назвою тариф «Х» (цей той самий «Хайп» - остання версія). Компанія МТС продовжує діяти за перевіреною схемою. Абонентів обманюють за рахунок того, що умови, вказані на сайті, не відповідають дійсності.

Дівчина довгий час була клієнткою МТС, вона одна з перших перейшла на тариф «Х», вирішивши, що він ідеально відповідає її потребам, і в результаті була обдурена.У межах цього тарифного плану можна скористатися різними сервісами без витрати трафіку. Сюди відносяться месенджери, соціальні мережі та інші сервіси для прослуховування музики та перегляду відео. Все це зазначено в умовах на сайті оператора.

Уже після перегляду першого відеоролика в YouTube, користування якого обумовлено як безлімітне, дівчина помітила, що поданий у рамках пакету трафік різко зменшився. Вона відразу перевірила, чи немає якихось фонових програм, які могли впливати на гігабайти, але тут все виявилося нормально. Користувач звернувся до служби підтримки абонентів, де співробітник компанії заявив, що вони не можуть відслідковувати витрати трафіку абонентів. Вже ці слова консультанта говорять про його некомпетентність або зухвалий обман з боку оператора МТС.

На Пікабу є свіжа замітка від користувача з ніком Amigoaburrido. Він розповідає, що лише під час перегляду відеороликів на Ютуб у нього пішов весь включений у пакет трафік, а це 7 ГБ. У статистиці зазначено, що трафік витрачався лише на YouTube. У деталізації від МТС при запуску відео однією датою і часом вказано два рядки – один безлімітний трафік, а другий, схожого обсягу, вказаний як 3G/4G.

У зв'язку з усіма описаними подіями стає зрозуміло, що йдеться про обман, з боку мобільних операторів. Під прикриттям тарифного пакета з відмінними умовами МТС примудряється переводити своїх абонентів на більш дорогі умови обслуговування. Так, на тарифі «Х» після витрачання включеного трафіку, надаються додаткові пакети інтернету по 500 Мб, вартістю по 95 рублів.