Експерти підтвердили

Anonim

В ході дослідження було виявлено, що у продукції Apple і Samsung встановлені норми перевищені. На ці дві компанії вже було подано колективний позов до суду одного із округів Каліфорнії. Дослідження рівня випромінювання, що походить від ряду смартфонів популярних брендів, проведено видавництвом Chicago Tribune

Що встановила перевірка

Незалежне дослідження проводилося в акредитованій лабораторії, за стандартами та вимогами FCC. Перевірили дві найпопулярніші моделі смартфонів цих виробників - iPhone 7 і Samsung Galaxy S8.

Отримані результати здивували та засмутили. Випромінювання від цих смартфонів не лише дещо перевищує встановлені рамки, але й не відповідає інформації, заявленій у доданій до мобільних пристроїв документації. У ході перевірки було з'ясовано, що радіоактивність популярної моделі iPhone 7 майже вдвічі перевищує показники, отримані в ході власних подібних досліджень відомої компанії.

У смартфонів Samsung Galaxy S8 ситуація трохи краща. Рівень випромінювання даної моделі знаходиться в межах норми, але тільки якщо пристрій розташований від людини на відстані не менше ніж 2 мм. Такий показник дещо кращий, ніж у яблучного виробника, але все-таки цей показник вважається небезпечним для здоров'я людини. Приблизно на такій відстані гаджет знаходиться тільки в кишені штанів, але не під час розмови.

За стандартом виробникам дозволяється проводити виміри випромінювання від телефонів, що знаходяться на відстані від тіла до 25 мм.Така норма була встановлена ​​ще в середині 90-х років, коли більшість людей носила телефони в спеціальних чохлах, що кріпилися до ременя. Такі чохли вже давно ніхто не використовує, проте й стандарти ніхто не змінював. Навіть не враховується той факт, що зараз смартфони при щоденному використанні знаходяться ближче до тіла людини.

Чому перевіряли лише двох виробників

Деяких користувачів збентежив той факт, що на перевірку зазнала тільки продукція двох виробників. Зовсім не виключено, що ця ситуація не що інше, як витівки компаній-конкурентів і спрямована на те, щоб знизити рівень довіри до смартфонів цих брендів і тим самим зменшити їх продажі. Але при цьому обвинувачені в порушенні стандартів компанії поки що ніяк не відреагували на позов, який був поданий на них до окружного суду.

Хоча досі немає вагомих доказів того, що випромінювання від смартфонів якось підвищує ризик розвитку онкологічних або інших захворювань, перевищення норми випромінювання смартфонів викликає у користувачів побоювання.Це з тим, що мобільні пристрої використовуються не просто щодня, а практично цілодобово. Наведені дані змусили задуматися і батьків дітей, яким модні гаджети купуються з раннього віку.