Тепер легко можна знайти втрачений телефон за допомогою Теле2

Anonim

Голосовий віртуальний помічник «Аліса» від Яндекса отримав нову навичку – тепер вона може шукати втрачені телефони, підключені до мережі Теле2. Автором навички є вказаний оператор. Суть нововведення проста - запускаємо «Алісу» на будь-якому пристрої і просимо її знайти трубку, що загубилася. Через кілька хвилин на вказаний у навичці телефон надійде голосовий виклик – тепер можна знайти пристрій звуку дзвінка.

Ось кому знадобиться нова навичка:

  • Тим, хто не може знайти зранку свій втрачений телефон;
  • Тим, хто часто втрачає телефон в офісі, і не може його знайти;
  • Тим, хто забуває телефон у найнесподіваніших місцях.

Подати команду для пошуку можна з будь-якого пристрою:

  • Через комп'ютер – за допомогою «Яндекс.Браузера» із вбудованою «Алісою»;
  • Через розумну колонку «Яндекс.Станція» із вбудованим голосовим помічником;
  • Через інший телефон або планшет.

За даними Теле2, «Алісою» користуються понад 35 млн громадян, тому нова навичка неодмінно знайде свою аудиторію.

Як налаштувати навички

Дивно, але налаштування навички проста як три копійки. Повідомте помічнику фразу "Аліса, попроси Теле2 знайти мій телефон". Система запросить ввести номер у голосовому або текстовому режимі, потім вимагатиме вимовити код підтвердження – він надійде у вигляді SMS-повідомлення на трубку, що реєструється.Реєстрація завершена, можна скористатися пошуком у будь-який зручний час. Як тільки фраза буде вимовлена ​​ще раз, «Аліса» надішле оператору Теле2 прохання зателефонувати на зареєстрований номерок.

Незаперечним плюсом нової навички є те, що телефон не вимагає підключення до інтернету. Це допоможе шукати навіть найпростіші трубки – не смартфони . Крім того, навичка безкоштовна, як і кожен дзвінок на втрачений вдома або в офісі мобільник. Недоліком є ​​те, що він не зможе автоматично додати гучність дзвінка, якщо телефон стоїть у беззвучному режимі – доведеться шукати його за вібрацією (якщо вона активна).

Альтернативні способи пошуку

Якщо людина не користується «Алісою» і сервісами Яндекса, вона може скористатися альтернативними способами пошуку трубки, що загубилася (незалежно від оператора):

  • Зателефонувати на неї з іншого телефону – наприклад, зі стаціонарного або другого мобільного телефону (у тому числі попросити знайомих, родичів або колег, що знаходяться поблизу);
  • Скористатися функцією «Знайти iPhone» – авторизуйтесь на вказаній сторінці зі своїм Apple ID, виберіть пристрій та знайдіть його за звуком дзвінка (навіть якщо він знаходиться у беззвучному режимі). Також система дозволяє розшукувати інші пристрої від Apple, підключені до одного ідентифікатора – ноутбуки, планшети iPad та розумний годинник;
  • Скористатися функцією «Пошук телефону» для власників трубок і планшетних ПК на Android – авторизуйтеся з Google-акаунтом, виберіть потрібний пристрій та клацніть посилання «Зателефонувати». У відповідь на цю дію гаджет видасть гучний звуковий сигнал.

Пошук пристроїв на Android та iOS можливий лише в тому випадку, якщо вони підключені до інтернету – через Wi-Fi або мобільну мережу, що не має особливого значення.Сигнал пролунає у будь-якому випадку, навіть якщо смартфон або планшет перебувають у беззвучному режимі. Що стосується навички для «Аліси» від Яндекса, то вона не вимагає підключення пристрою до інтернету, але вимагає включеного гучного режиму.