Як заблокувати цим карту Тінькофф Мобайл: відключити

Anonim

Блокування SIM-карти здійснюється при її втраті, розкраданні або остаточному розірванні договору. Для цього пишеться відповідна заява або здійснюється звернення до довідкової служби. У цій статті ми надамо інструкції, які дозволяють заблокувати СІМ-карту Тінькофф Мобайл тимчасово або назавжди. Також ми розповімо про перенесення номера до іншого оператора.

Тимчасове блокування сім-карти

Відмовитися від Тінькофф Мобайл можна в будь-який момент і з будь-якої причини. Але якщо ця причина – тривала відпустка, достатньо просто заблокувати SIM-карту, щоб уникнути списання абонентської плати. Робиться це трьома способами:

  • У фірмових офісах обслуговування – прийдіть сюди з паспортом і попросіть консультанта встановити блокування. Зверніть увагу, що офіси є тільки у великих російських мегаполісах;
  • За телефоном 8-800-555-49-29 (з будь-яких телефонів) або 995 (тільки всередині мережі) – зателефонуйте на гарячу лінію та попросіть встановити тимчасове блокування. Безперечним плюсом цього способу стане відсутність традиційного голосового меню – після невеликого вітання мережа автоматично та без очікування з'єднає абонента зі спеціалістами (прямо);
  • У чаті мобільного додатка – напишіть консультантам про те, що хочете тимчасово заблокувати свій телефонний номер.

Але є спосіб обійтися без усього цього – просто відключіть пакет хвилин, пакет трафіку та додаткові послуги через мобільний додаток у кілька кліків. Після повернення з відпустки підключіть пакети знову.

Відмовити від СІМ-карти Тінькофф легко, але вона може стати в нагоді навіть у відпустці. Адже оператор пропонує досить вигідні рішення для міжнародних подорожей. Наприклад, у європейських країнах абонентам доступні безлімітні месенджери за 49 руб/добу, 100 Мб трафіку за 149 руб та будь-які вихідні виклики по світу за 19, 9 руб/хв.Вхідні обійдуться в 59 рублів за пакет із 30 хвилин. Міжнародний роумінг від Тінькофф Мобайл визнано найвигіднішим при акуратному використанні послуг зв'язку. Більш того, оператор дарує 1 Гб інтернету в роумінгу всім, хто підключився.

Як розірвати договір

Розрив договору здійснюється трьома способами:

  • У фірмових офісах обслуговування шляхом написання відповідної заяви. Щоб відключити номер та вивести залишки на банківський рахунок, знайдіть офіс на карті, опублікованій на сайті оператора – вони працюють лише у великих містах;
  • По телефону гарячої лінії 8-800-555-97-77 – зателефонуйте сюди та повідомте спеціаліста, що хочете повністю закрити договір та дотримуйтесь інструкцій;
  • Через чат у мобільному додатку – запустіть програму, зайдіть у чат і напишіть консультантам, що хочете розірвати договір.

Розрив займає 30 днів з дня подання заявки. Головною умовою успішного розірвання договору є відсутність заборгованості абонентського номера. Тому перед відправкою заявки на розірвання погасіть борг, поповнивши баланс банківською карткою, через банкомат або платіжний термінал, у пунктах прийому готівки або через електронний гаманець.

Якщо розірвання договору передувала поїздка до країн, з якими немає угоди про онлайн-роумінг (найчастіше це невеликі країни з низьким рівнем економічного розвитку), заборгованість може утворитися протягом 30 днів з моменту повернення.Перевіряйте баланс і контролюйте освіту довго – її потрібно погасити. А якщо ні, то в розірванні договору буде відмовлено, про що повідомлять фахівці служби підтримки.

Як перейти до іншого оператора зі збереженням номера

В якості альтернативного рішення можемо запропонувати перехід до іншого оператора. Адже міняти номер сьогодні необов'язково – його можна перенести до конкурентів. Робиться це легко і просто:

  • Знайдіть конкурента з відповідними тарифними планами. Претендентів повно – це МТС, Білайн, Теле2, Мегафон та дрібні регіональні оператори. Знайдіть тариф, який відповідає вашим потребам за кількістю хвилин, трафіку та абонентської плати;
  • Пройдіть в офіс обраного оператора, купіть тимчасову SIM-картку та напишіть заяву на перехід;
  • Зачекайте 8 днів, встановіть нову SIM-картку в телефон і скористайтеся поточним телефонним номером у мережі нового оператора.

Перед написанням заяви на перенесення перевірте правильність вказівки паспортних даних у поточного оператора – у нашому випадку ним є Тінькофф Мобайл. Також необхідно сплатити заборгованість. При необхідності абонент може вказати будь-який інший термін перенесення – від 8 до 180 днів з моменту написання заяви.

Як змінити номер

Хочете змінити телефонний номер, оскільки страждаєте від чиїхось набридливих дзвінків? У такому разі зовсім не обов'язково розлучатися з Тінькофф Мобайл. Достатньо просто змінити телефонний номер, тим більше, що перша заміна з моменту покупки SIM-картки є безкоштовною.

Щоб змінити номер, вирушайте в мобільний додаток Тінькофф Мобайл. Знайдіть символ шестерні на головному екрані та натисніть на нього. Виберіть у меню пункт «Змінити номер», підберіть новий номерок із списку, що представлений у програмі.Тапніть за вибраним варіантом і змахніть повзунок праворуч, підтверджуючи свій вибір. Готово – тепер у вас новий телефонний номер, а старий вирушить до архіву – згодом він перейде до іншого абонента.

Переваги цього рішення очевидні:

  • Не потрібно розривати договір з Тінькофф Мобайл;
  • Не потрібно перепідключати пакети – вони перенесуться із залишками на новий номер;
  • Ви не втрачаєте бонуси, отримані за акціями (наприклад, 1000 рублів за перенесення);
  • Немає необхідності відвідувати офіси конкурентів для перенесення номера.

До речі, до основного номера можна підключити додатковий віртуальний. Це робиться через мобільний додаток оператора Тінькофф. Віртуальні номери використовуються для реєстрації облікових записів в соціальних мережах, публікації оголошень на електронних дошках, для знайомств в інтернеті.Вартість такого тимчасового номерка становить 49 руб/30 днів.

Як заощадити на послугах зв'язку

Вирішили заблокувати СІМ-карту Тінькофф Мобайл і розірвати договір у зв'язку з дорожнечею послуг? Ми розповімо, як заощадити гроші:

  • Проаналізуйте витрати на хвилини та трафік за останні 30 днів – можливо, розумніше буде підключити менший пакет, зменшивши щомісячну абонентську плату;
  • Чаще дзвоніть через месенджери - ними користуються близько 50-80% абонентів з вашої телефонної книги. Підключіть безлімітний трафік і розмовляйте стільки, скільки потрібно;
  • Вимкніть основний інтернет-пакет, якщо вам потрібні лише соціальні мережі та месенджери – вони можуть працювати без основного пакету трафіку;
  • Прив'яжіть банківську картку банку Тінькофф і отримуйте щомісяця 600 безкоштовних хвилин - це 199 рублів економії на абонентській платі.

Карта банку Тінькофф допоможе оплачувати будь-які товари та послуги, як у звичайних магазинах, так і в інтернет-магазинах. Та сама картка Tinkoff Black коштує 99 руб/міс, але ці витрати компенсуються кешбеком у розмірі 1% від будь-яких покупок. Завдяки цьому картка стає безкоштовною, як і спілкування мобільним телефоном.