Інтернет Тінькофф Мобайл: тарифи

Anonim

Бурно розвивається оператор Тінькофф Мобайл надає абонентам не тільки голосовий зв'язок, а й швидкісний мобільний інтернет. Його швидкість залежить від багатьох факторів, які ми розберемо в даному матеріалі. Також ми вивчимо тарифи на інтернет Тінькофф Мобайл і торкнемося теми поліпшення якості зв'язку.

Тарифи для інтернету в оператора

Для початку ми поговоримо про тарифікацію інтернету. Такого достатку тарифів, як у інших учасників ринку стільникового зв'язку, у Тінькофф Мобайл немає. Абонентам пропонується єдиний регульований тарифний план із п'ятьма пакетами трафіку:

  • 2 Гб за 199 руб – підійде для тих, хто користується мобільним інтернетом лише в крайніх випадках, віддаючи перевагу домашньому, робочому або публічному Wi-Fi;
  • 5 Гб за 269 руб – пакет підходить для перевірки пошти поза домом, періодичного серфінгу, прийому та відправлення повідомлень у месенджерах та соціальних мережах;
  • 10 Гб за 389 руб – для активних інтернет-користувачів, які користуються мережевими ресурсами по дорозі на роботу або на прогулянках;
  • 20 Гб за 449 руб - ще один пакет для активних абонентів. Можна дозволити собі переглядати відеоролики на Ютубі або прослуховування музики - трафіку вистачить на більшість потреб;
  • Безліміт за 999 руб – для тих, хто не звик вважати мегабайти та гігабайти. Трафік можна витрачати на будь-які потреби, у тому числі постійний перегляд відео, прослуховування музики та завантаження файлів.

Также абонентам надаються чотири безліміти:

  • Для месенджерів за 49 руб (1 руб при підключенні пакета на 20 Гб) – безлімітне спілкування текстом, голосом та через відеозв'язок у WhatsApp, Viber, ТамТам, iMessage, Facebook Messenger та IMO.IM;
  • Для соціальних мереж за 59 руб (1 руб при підключенні пакета на 20 Гб) – необмежений трафік для викладення фотографій, нескінченного перегляду стрічок, спілкування в повідомленнях для соціальних мереж Facebook, Instagram та IGTV, Snapchat, Twitter , Вконтакте, Однокласники та сервіс знайомств Tinder;
  • Для музики за 59 руб (1 руб при підключенні пакета на 20 Гб) – необмежений музичний трафік для Deezer Music, Apple Music, Spotify, Shazam, Zvooq, Soundcloud, BOOM, Яндекс.Музики, Яндекс. Радіо та Google Play Music;
  • Для відеосервісів за 159 руб (1 руб при підключенні пакета на 20 Гб) – YouTube, YouTube Дітям, iTunes Відео, Google Play Фільми, Vimeo, Rutube та сервісу ігрових трансляцій Twitch.

Для всіх цих сервісів надається безлімітний трафік. Основний пакет витрачається лише при отриманні повідомлень від представлених сервісів – такі особливості тарифікації та роботи операційної системи Android.

Чи можна роздавати інтернет в Тінькофф Мобайл

Роздача інтернету в Тінькофф Мобайл здійснюється безкоштовно, але тільки при використанні лімітованих пакетів трафіку. /30 днів. Безкоштовний ліміт на трафік, що роздається, складає всього 500 Мб. Зверніть увагу, що роздачі підлягають не тільки основні пакети, але і безліміти, що підключаються для соціальних мереж, месенджерів, музики та відео.

Яка швидкість інтернету у оператора

Відповісти на це питання неможливо, оскільки швидкість залежить від багатьох факторів. Перший – завантаженість найближчої базової станції, з якою встановлено з'єднання.Чим більше на ній зараз абонентів і вища їхня активність, тим нижча швидкість. Також відіграє роль пропускна спроможність каналу зв'язку, яким вишка підключена до інтернету. Зазвичай виміри проводяться на відстані не більше 300 метрів від базової станції.

Другий фактор – віддаленість від базової станції. Чим більша відстань, тим більше загасання сигнал і тим нижча швидкість інтернету. «Ніякий» інтернет на дачі – наслідок віддаленості від найближчої вежі. Третій фактор – погодні умови. Сильний туман, густий снігопад і зливи здатні знизити швидкість до гранично низьких значень. Після нормалізації погодних умов швидкість підвищується.

Ще один фактор – це стан абонентського пристрою. На слабких смартфонах з 4G позначається вплив малопотужного процесора. Зв'язок з базовою станцією хороша, але пристрій просто нездатний впоратися з потоком інформації. В результаті швидкість відображення сторінок та завантаження файлів падає до гранично низьких значень.У потужних смартфонах (особливо на процесорах Qualcomm та їх аналогах) сторінки відкриваються швидше.

Не можна забувати і про зону покриття:

  • В зоні 2G швидкість доступу не перевищує 60-130 кбіт/сек (а то й менше);
  • В мережах 3G середня швидкість становить 3-7 Мбіт/сек;
  • В мережах 4G найшвидший інтернет – до 20-30 Мбіт/сек і вище.

На реальну швидкість впливають перелічені вище фактори.

Тінькофф Мобайл працює на базових станціях Теле2. За останні два роки Теле2 визнано лідером з будівництва мереж 4G – за 2018 рік їх приріст склав 122, 7%. Також проводяться роботи з модернізації каналів зв'язку. Все це позитивно відбивається на швидкості інтернету в Тінькофф Мобайл.

Яка якість інтернету

Максимальна якість інтернету від Тінькофф досягається в межах великих населених пунктів. Тут велика щільність розташування базових станцій, що впливає швидкість доступу. У заміській зоні якість падає. Втім, така картина спостерігається у всіх російських операторів – чим далі від населеного пункту, тим нижча швидкість інтернету.

Як збільшити швидкість інтернету

Низька швидкість інтернету – це не проблема. Її можна збільшити за допомогою не дуже складних технічних засобів. Перше з них – зовнішня антена. Вона підключається до телефонів, які мають відповідні роз'єми. Сама антена встановлюється на балконі, на найвищій точці дачного будиночка або зовсім на щоглі. Направляється вона у бік найближчої базової станції – уточніть їхнє розташування за допомогою мобільного додатка OpenSignal. Підключіть кабель антени до смартфона – він посилить радіосигнал і збільшить швидкість з'єднання з інтернетом.

Другий спосіб підвищити швидкість інтернету – використовувати пасивний ретранслятор. Для цього необхідно придбати дві пасивні антени та з'єднати їх антеним кабелем. Одна антена встановлюється на даху, балконі чи щоглі, друга – безпосередньо у будинку. Перевагою такої схеми стане відсутність необхідності розбирати смартфон та шукати в ньому приховане антенне гніздо. Недолік – низька ефективність, пов'язані з відсутністю посилення. Такий ретранслятор можна купити в магазині (у тому числі на Aliexpress) або зібрати самому, знайшовши конструкційні схеми антен в інтернеті).

Хороший ефект дає використання бустерів. Це комплекс із двох антен (зовнішньої та внутрішньої) з двостороннім підсилювачем. Його переваги: ​​

  • В залежності від чутливості антени та підсилювача, бустери здатні працювати з базовими станціями, що знаходяться на відстані до 30 км (потрібне застосування чутливої ​​спрямованої антени, у тому числі параболічної – для фокусування сигналу);
  • Робота в кількох діапазонах – просунуті бустери посилюють сигнали 2G, 3G і 4G;
  • Робота з будь-якими операторами – у тому числі з Тінькофф Мобайл;
  • Не вимагають доступу до інтернету – актуально для заміського житла;
  • Можуть працювати відразу з кількома телефонними апаратами.

Основні частини бустера – приймально-передавальний блок, зовнішня антена, внутрішня антена.

Зовнішня антена найчастіше має вузьку діаграму спрямованості, що дозволяє налаштуватися на найближчу станцію. Внутрішня антена має кругову діаграму спрямованості. Вона встановлюється у приміщенні та забезпечує зв'язок з телефонами, планшетами та модемами. Встановіть антени, підключіть антенні кабелі, увімкніть бустер у мережу і насолоджуйтеся високою швидкістю інтернету від Тінькофф Мобайл.