Як відключити платні послуги на Мегафоні самостійно з телефону

Anonim

Користувачі мобільного зв'язку часто стикаються з тим, що з рахунку починають пропадати гроші. У ході розглядів з'ясовується, що причина цього у прихованих передплатах. Часто користувачі навіть не підозрюють про підключення платних послуг. Вимкнути платні послуги на Мегафоні можна різними способами. Зробити це легко в особистому кабінеті або через дзвінок оператору кол-центру.

Як дізнатися про підключені платні послуги

Абоненти Мегафон можуть легко відключити платні опції, що не використовуються самостійно, але перед цим варто дізнатися, які ж послуги підключені. Дізнатися всю інформацію по рахунку можна декількома способами.

Найпростішим способом керувати опціями та послугами є особистий кабінет. Тут можна не тільки подивитися всі підключені послуги, але практично миттєво вимкнути всі непотрібні. Особистий кабінет доступний для всіх абонентів Мегафона. Зайти в нього можна як з офіційного сайту компанії, так і за допомогою спеціальної програми. Під час перегляду інформації в особистому кабінеті на смартфоні трафік не витрачається. У кабінеті потрібно авторизуватися, потім у графі "Послуги та опції" вибирають підпункт "Мої", тут вказані всі підключені до номера опції.

Підключені послуги можна дізнатися і через повідомлення. Для цього на клавіатурі набирають номер 583 та кнопку зателефонувати. Після надсилання запиту надходить СМС, де перераховані всі платні опції.

За допомогою другого способу можна переглянути всі активовані послуги, але відключити їх у такий спосіб неможливо.

5 Способів відключення платних послуг

Оплата за мобільний зв'язок включає безпосередньо абонентську плату за тарифний пакет, а також оплату за різні сервіси. Компанія Мегафон деякі послуги підключає за замовчуванням, якщо абонент не відмовляється від них після закінчення пробного періоду.

1. USSD-запит

Швидким та зручним способом деактивації всіх непотрібних трафікових опцій є USSD-запити. Вони дозволяють практично миттєво деактивувати ту чи іншу послугу. Але попередньо потрібно дізнатися, на що саме підписано номер, для цього надсилають повідомлення на номер 505. Майже моментально на екрані висвічується перелік всіх підписок, поруч вказані методи відключення тієї чи іншої функції.

Щоб відключити непотрібні сервіси, слід знати, які запити набирати в різних випадках.

Сервіс Команда
Голосова пошта та функція автовідповідача 1051300
Завжди на зв'язку 1052500
Живий баланс 1052900
Конференц зв'язок 1051360
Детальний звіт 1051200
Хто телефонував? 1052400
Обіцяний платіж 1052800

Детальну інструкцію щодо швидкого відключення платних послуг можна отримати, відправивши команду 105.

2. Відключення за СМС

За допомогою SMS-повідомлень абоненти можуть самостійно відключати непотрібні функції за своїм номером. Для відключення того чи іншого сервісу потрібно надіслати SMS-повідомлення «СТОП ХХХ» на короткий номер 5151, в якому ХХХ – це унікальний код передплати.

Подивитися коди для відключення опцій можна у вкладці «Власні послуги».

3. Особистий кабінет

Легше всього відключити всі непотрібні опції через особистий кабінет. Зробити це можна не лише з комп'ютера, а й через телефон, використовуючи мобільний додаток. Попередньо слід завантажити програму Мегафон з магазину Google Play або App Store.

Відкривають сторінку «Послуги та опції», після чого у вкладці «Мої» переглядають сервіси, які активовані на номері зараз. Тут же їх можна вимкнути лише одним кліком. Щоб вимкнути незатребувану пропозицію, слід просто натиснути кнопку «Вимкнути».

4. Дзвінок до центру обслуговування абонентів

Якщо вищенаведені способи з якоїсь причини не влаштовують, завжди можна зателефонувати в кол-центр. Додзвонитися до оператора можна за коротким номером 0500 або 0500559. У такого способу зв'язку є істотний недолік, в очікуванні зв'язку з консультантом можна прочекати близько півгодини, слухаючи в слухавці музику. Точно сказати, скільки доведеться чекати, неможливо, тому що це залежить тільки від завантаженості системи.

5. Відвідування салону зв'язку Мегафон

Вимкнути всі незатребувані платні послуги можна і в будь-якому салоні Мегафон. Для цього потрібно прийти до салону з паспортом або іншим документом, що засвідчує особу. Співробітнику слід описати проблему, і він неодмінно допоможе її вирішити.

Цей спосіб деактивації сервісів не дуже поширений, оскільки треба витрачати час на відвідування салону, але якщо є якісь питання, то краще відвідати офіс компанії.

Найчастіше використовувані платні послуги

Іноді абоненти самі підключають платні послуги, а потім забувають про це. Досить часто це спостерігається під час проведення різних акцій, під час яких тестуються нові продукти для абонентів. Спочатку Мегафон пропонує скористатися послугою абсолютно безкоштовно, але потім, якщо людина не проводить деактивацію, починають зніматися гроші.

При покупці нового тарифного пакета теж можна отримати непотрібні опції. У цьому випадку варто відразу переглянути, що саме включає пакет.

Найчастіше підключається розсилка гороскопів, анекдотів та астропортал. Не менш поширена послуга автовідповідача, переадресації дзвінків та голосова пошта.

Як захистити себе від платних послуг

Оператор Мегафон подбав про захист своїх абонентів від рекламної розсилки. Користувачам доступна функція "Стоп контент". Ця опція не рекламується, мабуть, щоб не втрачати доходи, але, тим не менш, працює вона безвідмовно.

Щоб встановити заборону на розсилку, достатньо набрати команду 526, а потім натиснути кнопку виклику. з рекомендацією підключити той чи інший сервіс.

Якщо телефон користується дитиною, то періодично рекомендується перевіряти, які опції прив'язані до номера телефону. При необхідності платні та непотрібні послуги видаляють.

Як уникнути підписок і назавжди позбутися рекламних розсилок

Вибираючи оператора зв'язку, зверніть увагу на віртуальних операторів. Повна відсутність мобільних підписок та рекламних розсилок – це гарна перевага молодого оператора Тінькофф Мобайл. Абоненти інших операторів від них буквально знемагають. Варто пройти за якимось посиланням в інтернеті - і ось на номері висить підписка, що знімає від 3 руб/добу і більше. Також у мережі можна нарватися на шахрайські підписки, що загрожують втратою значно більших сум.Від них не захищені навіть найпросунутіші абоненти.

Підключившись до Тінькофф, ви назавжди забудете про мобільні підписки (у тому числі шахрайські) і рекламні розсилки – їх тут просто немає. Оператор дарує всім абонентам перший місяць зв'язку безкоштовно – 600 хвилин розмов та пакет гігабайт. Також абоненти цього оператора добре захищені від шахраїв через відсутність послуг мобільної комерції. Втомилися від постійних списань, що спустошують рахунок? Перейдіть в Тінькофф і забудьте про них.

В Тінькофф Мобайл послуги підключаються тільки через мобільний додаток і тільки руками самих абонентів. Немає тут і нав'язаних послуг, які часто переходять з безкоштовних до платних.

Безперечною перевагою стане відсутність SMS-розсилок. Оператор не співпрацює з рекламодавцями і не просуває свої продукти через SMS, завдяки чому абоненти позбавлені нав'язливого спаму. Повідомлення про нові продукти публікуються лише на офіційному сайті.Тінькофф Мобайл - оператор без прихованих підписок та розсилок.

Управління послугами здійснюється за допомогою мобільного додатка. Тут підключаються:

  • Віртуальні номери – наприклад, для публікації оголошень;
  • Яндекс.Музика, Звук та BOOM – доступ до мільйонів треків без реклами;
  • Онлайн-кінотеатри Okko та Megogo – тисячі фільмів та серіалів;
  • Визначник прихованих номерів та АнтіАОН – дві корисні послуги.

Підключення послуг здійснюється лише за бажанням абонентів, але ніяк не самим оператором.