Тариф Smart Free МГТС: опис тарифу

Anonim

МГТС запустив новий тарифний план для найбільш економних абонентів. Він має на увазі класичну похвилинну тарифікацію без «зірочок» та виносок – все чесно та гранично доступно. Пропозиція орієнтована на внутрішньомережеве спілкування по регіону підключення, тому що вартість міжміська дещо кусається. Дізнайтеся, що є тарифом «Smart Free» МГТС і отримайте інформацію про розцінки, що діють на ньому.

Опис тарифу

Новий тарифний план від МГТС «Смарт Фрі» з'явився 2 серпня 2019 року. Він відкритий для нових підключень та переходів і надається без абонплати.При цьому він гранично простий – тут використовується справжнісінька похвилинна та поштучна тарифікація послуг. Абонентів звільнили від псевдопакетної тарифікації, що спричиняє плутанину – і це великий плюс. Тепер вони зможуть платити стільки, скільки наговорять.

Тарифний план Smart Free створений для малоактивних абонентів. Представимо вартість основних послуг зв'язку списком:

  • Дзвінки на місцеві номери МТС та МГТС Москви та Московської області (стаціонарні та міські) – 1 руб/хв;
  • Виклики на інші місцеві мобільники та номери інших операторів стаціонарної телефонії Москви та МО – 5 руб/хв;
  • Голосові виклики на загальноросійські номери МТС у будь-яких регіонах – 5, 5 руб/хв;
  • Междгород по Росії – 15 руб/хв;
  • Все, що входять на території Росії – безкоштовно.

Телефонія вийшла дешевою лише всередині мережі та на номери МТС – всього 1 руб/хв. Розмови з іншими телефонами регіону підключення виходять дорогими, міжмісто – ще втричі дорожче.

Вартість відправлення повідомлень:

  • SMS по Москві та МО – 1, 9 руб/шт;
  • SMS на російські мобільники - 3, 8 руб/шт;
  • SMS на міжнародні номери – 5, 25 руб/шт;
  • Відправка MMS – 9, 9 руб/шт.

Мобільний інтернет тарифікується згідно опції «Базова тарифікація інтернету». Трафік оплачується не за мегабайтами, а пакетами по 20 Мб. Вартість кожного пакета складає 25 рублів. Плата за опцію списується за першого підключення до мережі.

Переваги тарифу

Основною перевагою тарифного плану є повна відсутність будь-якої абонентської плати. решта до кінця дня безкоштовно». Нічого такого немає – абонентів чекає повна прозорість. Винятком є ​​тарифікація інтернет-трафіку, де використовується пакетна схема.Але вона вийшла дешевою, вартість 1 Мб становить трохи більше одного рубля. Одночасно з цим хочеться відзначити відсутність додаткових опцій, які роблять тарифи заплутаними та дорогими.

Дешеві голосові дзвінки всередині мережі та на номери МТС – ще одна перевага нового тарифу. Поповніть рахунок на 100 рублів і розмовляйте 100 хвилин, що становить понад 1, 5 годин. Не менш дешевими вийшли місцеві SMS, але якщо повідомлення надто довге, воно розбивається на частини – 67 символів для кирилиці та 153 символи для латинських літер. Кожна частина оплачується окремо.

Недоліки тарифу

У нового тарифу ми знайшли відразу три недоліки:

  1. Дуже дорогі дзвінки на інші місцеві мобільники, 5 руб/хв – це дуже дорога такса;
  2. Дорогий міжмісто – 15 руб/хв за дзвінки на інші російські мобільні та стаціонарні трубки;
  3. Не можна підключити додатковий пакет трафіку – хоча б 3 Гб із добовою та помісячною абонплатою. Доводиться задовольнятися базовою тарифікацією – для смартфона вона може здатися дорогою, але для простого телефону її більш ніж достатньо.

Незважаючи на наявність недоліків, тариф обов'язково знайде свою аудиторію абонентів.

Кому підійде цей тарифний план

Тариф підійде пенсіонерам, які здійснюють обмежену кількість дзвінків. Якщо вся сім'я користується МТС і МГТС, має сенс підключити літню людину до тарифного плану «Смарт Фрі», щоб той зміг заощадити на дзвінках – 1 руб/хв у мережі досить приємна вартість для голосових викликів. Тарифікація щохвилини, оцінюються всі дзвінки тривалістю понад 3 секунди.

Нагоді він і дитячій аудиторії – підключіть тариф на перший дитячий телефон, щоб дитина могла зателефонувати і оповістити батьків про те, де вона знаходиться (наприклад, прийшла до школи або повернулася додому).Також він підійде тим, хто майже не користується мобільним телефоном, частіше приймаючи виклики, ніж здійснюючи їх.

Як підключити

Підключитися до тарифу Smart Free в рамках нового підключення ви зможете у фірмових центрах обслуговування. Із собою потрібно мати паспорт. Тут же здійснюється підключення до будь-яких інших тарифних планів, що діють. Існуючі абоненти зможуть перейти на новий тариф за письмовою заявою. Але найпростіше виконати перехід через особистий кабінет або мобільний додаток.

Як відключити

Якщо тариф виявився невигідним, змініть його на будь-який інший, використовуючи особистий кабінет або мобільний додаток. Як розумну альтернативу можемо запропонувати «Smart mini». Він включає 350 хвилин по всій країні та стільки ж SMS на будь-які російські мобільники, внутрішньомережевий безліміт на місцеві номери МТС та МГТС, а також 2 Гб мобільного інтернету за 300 руб/міс (вартість однієї хвилини становить менше 1 рубля).

Пропозиції конкурентів

Наприкінці липня 2019 року схожий тарифний план запустив Мегафон. Точніше, під його ім'ям повстав з архіву тариф «Переходь на НУЛЬ». Він отримав оновлену хвилинну тарифікацію, тепер вона стала справжньою – без псевдопакетів, «зірочок» та умов. Дзвінки на місцеві номери Мегафон коштують 1, 2 руб/хв, решта всіх місцевих викликів - 1, 5 руб/хв. Для тих, хто дзвонить не лише всередині мережі, виходить навіть дешевше, ніж на МГТС. Також тут більш дешевий інтернет - 25 руб за кожні 100 Мб (а не за кожні 20).

Ще однією альтернативою стане Тінькофф Мобайл. Похвилинної тарифікації тут немає, але є недорога пакетна тарифікація – 200 хвилин коштуватимуть лише 99 рублів, 400 хвилин – 139 рублів. Усього вартість однієї хвилини становить менше 50 копійок. Додатково підключаються пакети трафіку - наприклад, 2 Гб за 199 руб або 5 Гб за 269 руб.

Білайн подібних додатків не має – єдиний «чесний» похвилинний тариф «Ніль сумнівів» без абонентської плати відправлений до архіву.Проте МТС може порадувати тарифом «Red Energy» з єдиною вартістю всіх місцевих викликів 1, 6 руб/хв. Подібна пропозиція від Теле2 – тариф «Класичний», 2 руб/хв на всі номери домашнього регіону.