Тарифи операторів без абонентської плати 2019: порівняння

Anonim

Пакетні тарифні плани вигідні для інтернет-користувачів та активних абонентів, які часто здійснюють дзвінки ділового характеру. Для решти підходять тарифи без абонентської плати. Вони не передбачають регулярних платежів, тарифікація на них здійснюється на щохвилинній чи помегабайтній основі. На деяких тарифах є пакети, оплата за які списується тільки при їх використанні. Ми підготували детальну інформацію щодо цих тарифних планів.

Тарифні плани МТС без абонентської плати

У оператора МТС знайшлося три діючі тарифні плани без обов'язкової абонентської плати. Вони підходять як для місцевих, так і для міжнародних дзвінків.

«Супер МТС»

Перед нами тариф для внутрішньомережевих дзвінків усередині домашнього регіону. Він без абонентської плати, виклики на МТС та міські телефони тарифікуються по 1, 75 руб/хв. Дзвінки на номери інших місцевих операторів коштують дорожче – 2,5 руб/хв. Міжмісто на МТС обійдеться в 5, 5 руб/хв, на номери інших російських операторів - 14 руб/хв. Мобільний інтернет коштує 25 руб за кожні 20 Мб трафіку - діє своєрідна пакетна тарифікація, вигідна хіба що для простих телефонів.

На тарифі «Супер МТС» можна підключити опцію «Все супер». Вона надається з абонентською платою 10 руб/добу та включає 100 Мб трафіку на добу. Також вона активує безліміт на регіональні номери МТС та стаціонарні телефони регіону підключення. Опція підключається та відключається через особистий кабінет. Увімкніть її, якщо часто спілкуєтеся всередині мережі та маєте намір користуватися хоча б месенджерами - 100 Мб на добу цілком достатньо.

«Red Energy»

Єдиний в арсеналі МТС тариф без підводного каміння, додаткових опцій і складнощів. без жодних хитрощів. Міжмісто коштує дорожче – 5 руб/хв на МТС та 8 руб/хв на будь-які інші телефони в країні. Мобільний інтернет у базовій тарифікації коштує 25 руб за кожні 20 Мб. Також можна підключити опцію «Перший інтернет-пакет» з абонентською платою 12 руб/добу – вона надає 3 Гб трафіку на місяць.

"Твоя країна"

Рішення для міжнародних дзвінків та гостей Росії. Всі вихідні по регіону підключення коштують 2,5 руб/хв. Заощадити на дзвінках допоможе опція «Дзвони на МТС» з абонплатою 3 руб/добу – вона включає 100 хвилин внутрішньомережевих дзвінків на добу (у тому числі на МТС інших регіонів).

Тариф цікавий міжнародними дзвінками:

  • Грузія – 20 руб/хв;
  • Казахстан, на номери оператора Kcell – 6, 5 руб/хв;
  • Південна Осетія та Абхазія – 12 руб/хв;
  • Узбекистан – 6 руб/хв;
  • Південна Корея – 3 руб/хв;
  • В'єтнам – 8 руб/хв;
  • Китай (за винятком Гонконгу та Макао) – 3 руб/хв;
  • Номера МТС у Вірменії – перші 30 хв/добу по 3 руб/хв, далі по 5 руб/хв.

Повна тарифікація наведена в таблиці.

Архивні тарифи МТС без абонентської плати

Один із старих архівних тарифних планів МТС має назву «Класний». Його аудиторія – школярі. Усі місцеві дзвінки тарифікуються по 2, 5 руб/хв, доступ до мобільного інтернет – відсутній (за винятком доступу до «Дитячого порталу»).

Ще один тариф, відправлений в архів, це «Посекундний». Тут діє єдина посекундна тарифікація всіх місцевих дзвінків – 5 коп/с. Міжмісто на номери МТС обходиться в 5 руб/хв, інші російські номери – 14 руб/мин.

Вигідні тарифи без абонентської плати від «Білайн»

У Білайна знайшлося два тарифні плани без абонплати. Перший розрахований на внутрішньомережеві виклики, другий вийшов більш універсальним – з посекундною тарифікацією та єдиною вартістю всіх місцевих дзвінків.

«Бі+»

У всіх стільникових операторів є тарифи для дешевого внутрішньомережевого зв'язку. До них відноситься тарифний план "Бі+" від оператора Білайн. Його можна порівняти з «Супер МТС» – тут є пакет зі 100 внутрішньомережевих хвилин всього за 5 руб/добу. Абонплата має необов'язковий характер – якщо дзвінків усередині мережі не було, вона не списується. Але всі інші місцеві дзвінки дорогі – 2, 7 руб/хв.Мобільний інтернет тарифікується по 7 руб за кожні 10 Мб.

«Посекундний»

Найвигідніший тариф для тих, хто майже не користується мобільним зв'язком або використовує мобільник переважно для вхідних викликів. Але він досить дорогий – все місцеві дзвінки коштують 3, 21 руб/хв з посекундною тарифікацією з першої секунди кожної розмови. Міжмісто порівняно дешеве – 4, 17 руб/хв на будь-який номер, але вже з похвилинною тарифікацією. Для мобільного інтернету тариф не підходить - 1 Мб трафіку коштує 10, 95 руб.

Архивні тарифи Білайн без абонентської плати

Відмінним тарифом без абонентської плати був «Ніль сумнівів», остання версія якого була відправлена ​​до архіву у березні 2019 року. Дзвінки на місцеві номери Білайн - 1, 93 руб/хв, інші місцеві телефони - 2, 68 руб/хв. Вартість мобільного інтернету - 10, 95 руб/Мб. Також на тарифі пропонується досить дорога опція "Пакет інтернету 1, 5 Гб" за 8, 13 руб/добу.

Тарифи Теле2 без абонплати

Особливого розмаїття тарифних планів без абонентської плати у Теле2 немає. Основним є тариф «Класичний» з єдиною тарифікацією місцевих дзвінків.

«Класичний»

Всі дзвінки по регіону підключення на тарифі «Класичний» коштують 2 руб/хв – без будь-яких підводних каменів. Виклики на Теле2 Росії - 3 руб/хв, на інші російські номери - 9 руб/хв. Мобільний інтернет тарифікується пакетами по 10 Мб, вартість кожного складає 2 рублі. Також можливе підключення додаткових опцій:

  • «Безліміт на Теле2» – призначення зрозуміле без назви, абонплата – 5 руб/добу. Опція діє лише всередині регіону;
  • «Пакет 1 Гб» - 1 Гб мобільного інтернету за 120 руб/міс;
  • «Пакет 3 Гб» - 3 Гб трафіку за 200 руб/міс.

Опції підключаються та відключаються через особистий кабінет або мобільний додаток «Мій Теле2».

Тарифи для мобільного інтернету

Тарифний план «Інтернет для пристроїв» надається без обов'язкової абонентської плати. Вартість 1 Мб трафіку становить 1, 8 руб, стільки коштує хвилина будь-якого місцевого дзвінка. Виклики на номери Теле2 Росії та міжмісто – всього 2 руб/хв. Додаткові опції:

  • «15 Гб» з абонентською платою 400 руб/міс;
  • «25 Гб» за 600 руб/міс;
  • «40 Гб» за 900 руб/міс.

Тариф призначений для використання в планшетах, модемах та роутерах. У версії без абонплати він підходить для управління розумними пристроями, але тарифікація здійснюється пакетами по 150 кб – це не дуже вигідно.

Архивні тарифи Теле2

В архіві Теле2 нічого цікавого немає. Хіба що передостання версія «Класичного» зі зменшеною до 1,95 руб/хв вартістю міжміська. Виходить, що дзвонити по Росії вигідніше, ніж по регіону підключення, де всі дзвінки коштують по 2 руб/хв.

Мегафон: тарифи без абонентської плати

У Мегафона знайшлося відразу кілька тарифів без абонентської плати. Причому більшість із них створено для мобільного інтернету.

«Посекундний»

Відмінний тарифний план для малоактивних абонентів. Усі місцеві виклики коштують 3 руб/хв з посекундною тарифікацією. Міжмісто коштує дорожче – 5, 1 руб/хв усередині мережі та 13 руб/хв на будь-які інші російські трубки. Мегабайт інтернету обійдеться абонентам 10, 1 руб. Тариф підходить кур'єрам, школярам та людям похилого віку.

Тарифи для мобільного інтернету

Для інтернету підходять одразу три тарифні плани:

  • «Мегафон - Онлайн» - 2, 5 руб/Мб в базовій версії. Тариф підходить для роутерів, планшетів та модемів;
  • «Інтернет без турбот для планшета» – 300 Мб/міс без будь-якої оплати. Цього мало, тому абонентам пропонуються додаткові інтернет-опції з абонентською платою від 400 руб/міс за 5 Гб;
  • «Мегафон – Розумний дім» – тариф без абонентської плати спеціально для продукту «Life Control» (розумні камери та трекери), включає 50 Мб/міс. Вартість трафіку понад пакет – 3 руб/Мб.

Повний набір для інтернет-пристроїв.

Архивні тарифи

З архівних тарифів слід виділити «Переходь на НОЛЬ», що пішов до архіву в березні 2019 року. Він включає безліміт всередині мережі за 6 руб/добу (за фактом використання) та мобільний інтернет пакетами по 100 Мб за 25 руб кожен. Інші місцеві дзвінки - 2 руб/хв, міжмісто на Мегафон - 5 руб/хв, міжмісто на інші російські номери - 12, 5 руб/хв.

Тарифи Yota

У оператора Yota не залишилося тарифних планів без абонентської плати. За пакет з 0 Гб та 0 хвилин доведеться платити 200 руб/30 днів. За ці гроші абонентам пропонується безлімітне спілкування у WhatsApp, причому виключно у текстовому режимі.Оператор пояснює використання абонплати відсутністю вигоди за використання порожніх пакетів. Причому абоненти, які вибрали пакет на 0 хвилин і 0 Гб до квітня 2019 року, абонентську плату не платять.

Тарифи від Тінькофф Мобайл

Тинькофф Мобайл пропонує своїм абонентам тарифний план, що налаштовується. Клієнти оператора самостійно вибирають обсяги хвилин та трафіку – від 2 Гб та від 200 хвилин на 30 днів. Також є можливість повністю відключити обидва пакети. У цьому випадку всі дзвінки по Росії тарифікуються по 2, 9 руб/хв, а доступ в інтернет припиняється - відмінне рішення.

Незаперечним плюсом стане можливість підключити додаткові сервіси без основного інтернет-пакету:

  • Месенджери – 59 руб;
  • Соціальні мережі – 59 руб;
  • Музичні портали – 59 руб;
  • Видеохостинги - 159 руб.

Также надається SMS-безліміт за 49 руб. Тривалість платіжного періоду – 30 днів.

При підключенні до Тінькофф Мобайл оператор дарує місяць безкоштовного зв'язку.

Абоненти отримують абсолютно безкоштовно до 600 хвилин для розмов по всій країні та пакет гігабайт у подарунок.

Якщо ж абонент планує подорож за кордон, то дуже вигідно буде підключитися до Тінькофф, для цього випадку оператор дарує 1 Гб інтернету в Європі та Туреччині.

Danycom

У оператора Danycom є тариф з промовистою назвою «Безкоштовний». Він включає внутрішньомережевий безліміт по країні, 30 хвилин та 50 SMS по Росії, 1 Гб мобільного інтернету без будь-якої абонентської плати. Як оплату абоненти отримують по 5 рекламних повідомлень на добу. Дзвінки після вичерпання пакета коштують 3 коп/сек, SMS – 25 коп/шт., інтернет – 8 коп/Мб.

Ще одним тарифом без абонентської плати від Danycom є «Гелій». Всі дзвінки Росією – 5 коп/сек, мобільний інтернет – 3 руб/Мб, SMS по країні – 3 руб/шт. Ця тарифікація зберігається в будь-яких регіонах.

Тарифні плани без абонентської плати продовжують користуватися популярністю. Найближчим часом вони не зникнуть, хоч оператори активно зганяють абонентів на пакетні тарифи. Але російське законодавство вимагає від них наявності хоча б одного тарифу без абонентської плати – всі вони представлені в рамках нашого огляду.