Постоплата Тінькофф Мобайл: обіцяний платіж

Anonim

Абоненти запитують – як взяти обіцяний платіж на Тінькофф Мобайл і чи є взагалі така послуга у даного оператора? Вона дійсно зручна і дозволяє миттєво поповнити рахунок на певну суму. Послуга користується затребуваністю, але вона має масу вигідніших альтернатив.

Чому Тінькофф Мобайл не має обіцяного платежу

Тінькофф Мобайл позиціонує себе як оператор, у якого немає великої кількості послуг. У його арсеналі все необхідне, необхідне та вигідне для абонентів. У каталозі представлені підписки на музичні сервіси та відеохостинги, послуги «Визначник прихованих номерів» та «Прихований номер».Цього цілком достатньо кожному абоненту. Довірчий платіж Тінькофф Мобайл замінив послугою «Автоплатіж».

Відсутність якихось послуг слід сприймати як гідність – менше плутанини, вищу безпеку коштів. До того ж, довірчі платежі надаються з оплатою за підключення. У МТС за активацію платежу беруть до 50 рублів. Подібні розцінки реалізовані і в інших учасників ринку стільникового зв'язку. Це чимось нагадує банківські кредити, де потрібно сплачувати відсотки та додаткові комісії.

Взяти в борг на Тінькофф Мобайл не вийде – дана послуга у оператора відсутня. автоплатежі – швидко, без комісії, автоматично, без участі абонента. Потрібне лише попереднє налаштування послуги, що займе не більше однієї хвилини.

Що таке обіцяний платіж

Обіцяний платіж нерідко називають довірчим. Це послуга від стільникових операторів, що дозволяє позичати гроші. Причому цей борг накручуються відсотки зверху. Наприклад, абонент взяв 500 карбованців, а віддав оператору 550 карбованців. Разом 50 рублів втрат.

Гроші даються в борг терміном від 1 до 7 днів, залежно від оператора. Протягом цього терміну суму заборгованості разом із комісією необхідно повернути. При неповерненні коштів номер блокується до погашення боргу. Виходить, що потрібно внести 500 рублів, доплатити 50 рублів комісії та додатково поповнити рахунок, щоб продовжити користуватися послугами мобільного зв'язку.

Недоліки обіцяного платежу

У цієї послуги є певні недоліки:

  • Наявність комісії – доведеться повернути більше, ніж взяв. Майже як у банку;
  • Щоб активувати платіж, необхідно відповідати певним вимогам – не мати боргів за іншими особовими рахунками, обслуговуватись у оператора понад два місяці;
  • Обмеження за сумою – воно залежить від щомісячних витрат. Чим більше витрачати, тим вища сума платежу (і вища комісія);
  • Як правило, не можна взяти один платіж, поки активний інший;
  • Довірчий платіж викликає плутанину, адже абоненту доводиться погасити борг та сплатити комісію, після чого поповнити свій рахунок – виникає відчуття переплати.

Причому плюс лише один – можливість поповнити рахунок тоді, коли під рукою немає коштів та можливостей для його поповнення.

Налаштуйте «Автоплатіж»

Тінькофф Мобайл подбав про своїх абонентів і надав їм послугу «Автоплатіж». Її плюси:

  • Працює в автоматичному режимі, абсолютно не вимагаючи додаткових дій з боку абонента;
  • Надається без комісії – з картки спишеться стільки, скільки ляже на баланс;
  • Працює з банківськими картками будь-яких російських банків – просто прив'яжіть картку через мобільний додаток;
  • Легко налаштовується – ви витратите на це не більше однієї хвилини, достатньо виконати прив'язку банківської картки.

Давайте подивимося, як це робиться.

Для налаштування автоплатежу потрібен мобільний додаток від Тінькофф Мобайл. Завантажте його для своєї мобільної платформи за посиланнями для Android та iOS.

Авторизуйтесь з номером телефону та кодом із SMS, придумайте захисний код для входу, що складається з чотирьох цифр. Запустіть програму, пройдіть в меню «Ще – Автоплатіж». Наступні кроки:

  • Впишіть суму поповнення в діапазоні від 100 до 3000 рублів;
  • Натисніть кнопку «Увімкнути автоплатеж»;
  • Введіть номер банківської картки, термін її дії та код CVC зі зворотного боку.

З картки спишеться встановлена ​​сума – автоплатеж активний.

Тепер мережа самостійно відстежуватиме абонентський баланс. Як він знизиться нижче 50 рублів, рахунок поповниться на встановлену суму. З цієї ж картки буде списуватися абонплата за послуги, що продовжуються і знову підключаються. І це дуже зручно – не потрібно щоразу вводити реквізити картки, відстежувати свій баланс, заходити у додаток чи шукати платіжні термінали з їхніми дикими комісіями.

Інші способи налаштування автоплатежів

Ця послуга надається не тільки самим оператором, а й банками. Як приклад візьмемо Ощадбанк – авторизуємося в системі з логіном та паролем, проходимо в меню «Автоплатежі», додаємо новий платіж на номер Тінькофф. Вибираємо картку, з якої будуть списання, вказуємо суму.Приступаємо до налаштування платежу:

  • Вибираємо періодичність – раз на тиждень, місяць, квартал чи рік;
  • Задаємо суму найближчого платежу – це відправна точка в подальшій періодичності;
  • Вказуємо суму та задаємо ім'я автоплатежу – воно буде відображатися у списку.

Підключаємо, підтверджуємо по SMS і радіємо постійному присутності коштів на балансі. Також можливе підключення аналогічного автоплатежу через систему Яндекс.Гроші – оплата провадиться як із самого гаманця, так і з прив'язаних до сервісу банківських карток. Комісія за платежі відсутня (як і в Ощадбанку).

Альтернативні способи поповнення рахунку

Відсутність обіцяного платежу – це певною мірою плюс, оскільки дозволяє заощадити гроші на комісіях.Налаштуйте натомість автоплатеж і забудьте про баланс раз і назавжди. Головне, щоб гроші лежали на карті. Також ми можемо запропонувати альтернативні засоби швидкого поповнення балансу без доступу до банкоматів та платіжних терміналів.

Найзручніший спосіб – поповнення балансу за допомогою SMS-банкінгів. Дуже зручний у цьому плані банкінг від Ощадбанку. Для поповнення рахунку достатньо надіслати SMS із текстом «ТЕЛ номер сума» на номер 900 та підтвердити свої наміри кодом із наступного повідомлення. Якщо номер, що поповнюється, прив'язаний до самої картки, завдання полегшується – відправляємо SMS із сумою на номер 900 і чекаємо зарахування коштів на баланс.

Також можна поповнити рахунок з будь-якої банківської картки за допомогою банківських додатків, причому без комісії та прямо зі смартфона. Встановіть додаток для свого банку, створіть шаблон проведення оплати та поповнюйте рахунок прямо із додатка без комісії та відсотків. Аналогічно поповнюються рахунки через додатки для платіжних систем Ківі, Яндекс.Гроші та Webmoney.

Тинькофф Мобайл та постоплата

Більшість абонентів Тінькофф обслуговується за передоплатною системою розрахунків. Схема проста - спочатку оплачуємо послуги, потім споживаємо. Для окремих абонентів пропонується постоплатна схема. Вона доступна обмеженій кількості абонентів. Якщо клієнт відповідає якимось вимогам мережі, йому додається повідомлення про можливість підключення післяплати. Відповідний пункт з'явиться в меню «Налаштування».

Постоплатна система розрахунків вигідна тим, хто активно користується послугами зв'язку і вважає за краще не думати про витрати. Схема така – спочатку користуємось послугами, потім оплачуємо їх. Абоненту виділяється певний ліміт, щомісяця йому виставляється рахунок, який необхідно сплатити протягом 25 днів. Штраф за прострочення становить 59 руб, за повторну - 290 руб. Щоб абонент не забув про свої обов'язки, йому надійде інформаційне SMS з повідомленням про необхідність погашення заборгованості.

Так як постоплата доступна обмеженій кількості абонентів, а послуга «Обіцяний платіж» в Тінькофф Мобайл відсутня, скористайтеся послугою «Автоплатіж». Це найзручніший спосіб залишатися на зв'язку і з позитивним балансом – без походів до банкоматів та платіжних терміналів.