Недоліки останніх iPhone та їх переваги

Anonim

Вибираючи між Айфонами та смартфонами на Android, користувачі вивчають та порівнюють характеристики пристроїв та знайомляться з обмеженнями програмних платформ. І якщо на Android обмежень мало, то iOS їх досить багато. У цьому огляді ми зібрали всі недоліки Айфона, характерні як для всіх моделей, так і для строго визначених.

Загальні недоліки Айфонів

Знаючи недоліки та переваги смартфонів Apple iPhone, потенційні покупці можуть зробити правильний вибір.

Недоліків цілий список:

  • Слаба батарея – як правило, вона повністю сідає до кінця робочого дня. При цьому деякі Android-смартфони працюють до трьох днів при аналогічній навантаженні;
  • Цінова політика – на старті продажів смартфони iPhone дуже дорогі. На той час, як ціна впаде до більш-менш розумних меж, Apple випускає нову лінійку смартфонів;
  • Закрита операційна система – вона перешкоджає повному доступу до файлової системи смартфона. З одного боку, це плюс до безпеки, з іншого боку - багато програм на iPhone не працюють (отримати повний доступ до системи можна за допомогою джейлбрейку, причому з позбавленням гарантії). Окремо дратує відсутність можливості завантажити будь-який файл без хитрощів;
  • Обмежена робота модуля Bluetooth – Apple суворо стежить за дотриманням авторських прав, не дозволяючи обмінюватися файлами з іншими пристроями. Втім, цей недолік частково вирішує AirDrop, але він не працює із пристроями інших виробників.При цьому власники Android-пристроїв легко обмінюються будь-якими типами файлів;
  • Обов'язкове використання iTunes – iPhone не можна підключити як USB-накопичувач і залити ту саму музику. Медіаконтент доводиться закачувати на згадку через громіздкий iTunes;
  • Відсутність другої SIM-карти – у нових моделях є підтримка eSIM, але тільки не для Росії. До того ж ця технологія в нас поки що заборонена, хоча й обкатується деякими операторами.

Але й позитивних рис багато:

  • Бездоганна робота камер – нові моделі здатні знімати навіть у повній темряві (хоча це можуть робити дешевші смартфони Huawei P30);
  • Продуманий до дрібниць інтерфейс - все просто і зрозуміло, немає будь-яких глюків і недоліків;
  • Висока продуктивність – користувачі не зіштовхнуться з «гальмуючими» додатками, оскільки всі додатки повністю адаптовані під характеристики та можливості Айфонів;
  • Якісні дисплеї – вони дають якісну картинку без видимих ​​пікселів (у моделях останніх років);
  • Єдина екосистема – розпочавши перегляд фільму на iPhone, можна продовжити перегляд з того ж місця на iPad або комп'ютері з Mac OS. Також є можливість прийняти дзвінок на будь-якому зі своїх пристроїв, що працюють під одним Apple ID;
  • Високий рівень надійності - втім, флагмани на Андроїд ні в чому не поступаються Айфон;
  • Відсутність шкідливих програм – всі програми App Store проходять суворі перевірки. Також дається взнаки захищеність операційної системи до вірусних і хакерських атак.

До речі, у суперечках з приводу виняткової надійності iPhone слід поставити запитання – чому відкривається стільки майстерень, що спеціалізуються виключно на ремонті смартфонів від Apple?

iPhone 6/6 Plus

Ця модель засмутила користувачів корпусом, що гнуться. Він вийшов настільки слабким, що гнеться по нижній частині кнопки зменшення гучності. Через 1,5-2 роки це призводить до поломки мікросхеми, що відповідає за взаємодію з сенсором дисплея. Разом - дорогий ремонт (протягом терміну гарантії - з безкоштовною заміною смартфона, оскільки Apple визнала це недолік недоробкою).

При носінні в чохлі, передній кишені або сумці цей недолік не виявляється. Але любителям носити смартфони в задній кишені штанів це точно не сподобається - сідаємо на стілець і навіть не помічаємо, як корпус смартфона згинається. Одночасно з цим у iPhone 6 Plus виявляються проблеми з фокусуванням задньої камери.

iPhone 6S/6S Plus

У цих смартфонах виявилася проблема з підсвічуванням екрану – користувачі могли побачити світлодіоди, що підсвічують.Це пов'язано із збільшеною товщиною дисплея, в якому з'явилася підтримка 3D Touch (визначає ступінь натискання на сенсорний екран). Також під екраном починала накопичуватися пил. Через деякий час проблема була вирішена, але з'явилася інша - смартфони вимикалися при досягненні заряду 20-30%. Недолік намагалися прибрати програмним шляхом, але нічого не вийшло - Apple визнала проблему і погодилася на безкоштовну заміну батарей.

iPhone SE

Вартості та недоліки iPhone SE вивчені вздовж і поперек. Позитивні якості – підтримка зйомки відео у форматі 4K, втоплена в корпус основна камера (не виступає і менше дряпається), оптимальна для керування однією рукою діагональ з вдалим корпусом, 2 Гб оперативної пам'яті для швидкої роботи, безліч колірних рішень. Недоліки iPhone SE:

  • Слабка фронтальна камера;
  • Низька контрастність дисплея;
  • Відсутність 3D-Touch;
  • Застарілий дизайн – тут розробники зробили крок назад;
  • Широкі бічні рамки дисплея;
  • Відсутність стереодинаміків (дві ґрати – обман);
  • Відсутність пило- та вологозахисту.

Незважаючи на зручність дисплея на 4 дюйми (можна спокійно дотягнутися великим пальцем до будь-якої частини екрана), багато користувачів визнали діагональ занадто маленькою.

iPhone 7/7 Plus

У перелік недоліків увійшли:

  • Відсутність стандартного роз'єму 3, 5 дюйми для підключення навушників. Тепер вони підключаться до роз'єму Lighting. Для невимогливих користувачів це не проблема, але для меломанів, які віддають перевагу навушникам певних марок, це не до душі. Також слід забути про одночасне прослуховування музики та зарядку смартфона;
  • Відсутність значних змін у дизайні порівняно з попередньою версією;
  • Легко дряпається глянсове покриття корпусу.
Також у лінійці не знайшлося моделі на 64 Гб - вона була б помітно дешевше варіантів на 128 і 256 Гб. Хоча пам'яті ніколи не буває багато.

Особливо відзначається не найвища швидкість заряду акумулятор – у конкурентів зарядка протікає помітно веселіше, не стомлюючи тривалим очікуванням.

iPhone 8

Головний недолік – застарілий дизайн. iPhone 8 важко відрізнити від 7 або 6, хоча фанати Apple не сприймають це як мінус. Як і в попередній лінійці, тут немає окремого роз'єму під навушники. Для підключення звичайних навушників у комплекті з'явився перехідник білого кольору – інших кольорів немає, що обурило меломанів. Також користувачів бентежить нетривалий час автономної роботи, змушуючи купувати зовнішні акумулятори та чохли із вбудованими батареями.

iPhone X

Власники iPhone X скаржаться на зайво слизький корпус – свідченням цього є численні відгуки. Смартфон відчайдушно намагається випасти з рук, що змушує купити захисний чохол, що приховує всю красу пристрою. А на рамці з нержавіючої сталі швидко з'являються подряпини, через що купівля чохла стає обов'язковою - забарвлення могло б бути більш стійким.

Щодо додатків, то тепер вони закриваються по-новому – потрібно утримувати іконку програми, потім натиснути на «цеглу». Змахнути програми по-старому вже не вдасться. Одночасно з цим, користувачів засмутила відсутність темної теми, адже у смартфоні встановлено OLED-дисплей, енергоспоживання якого залежить від кількості світлих ділянок на дисплеї.

iPhone XR

Уявимо недоліки списком:

  • Відсутність адаптера швидкої зарядки в базовій комплектації – її доведеться купувати окремо. Причому така зарядка є у всіх флагманах на Android, а також у моделях середнього цінового сегмента;
  • Неправильний баланс білого в камері, що призводить до появи жовтизни на знімках;
  • Низька роздільна здатність дисплея – всього 828х1729 пікселів (IPS-технологія);
  • Широкі дисплейні рамки – враховуючи вартість самого пристрою, це просто вбивчо.

Также користувачі відзначають крихкість задньої скляної панелі.

iPhone XS

Головний недолік – відсутність якихось нових рішень у дизайні. Смартфон iPhone XS практично нічим не відрізняється від iPhone X. Обидва пристрої працюють однаково швидко, що викликає питання - а чи потрібно витрачати гроші на покупку нового пристрою? До того ж камера тут не найкраща, багато конкурентів на Android знімають у рази краще.

Недоліки є у кожного Айфона, без них не обійтися. Але деякі з них викликають подив - мало хто очікує побачити явні недоліки в таких дорогих пристроях. Причому фанати Apple їх не бачать або не хочуть бачити – вони готові захищати свої «яблучні» іграшки до останнього.