Як активувати сім-карту Тінькофф Мобайл: інструкція

Anonim

Процедура активації SIM-карти Тінькофф Мобайл не є нічого складного – тут не використовуються USSD-команди та комбінації. Від новоспеченого абонента знадобиться смартфон, сама сімка, трохи часу на встановлення програми та банківська карта, щоб поповнити рахунок та почати користуватися послугами зв'язку. Ми розповімо, як активувати СІМ-карту Тінькофф Мобайл і розповімо про подальші дії.

Крок 1. Вставте цим картку в телефон

Тінькофф продумав все – і безкоштовну доставку SIM-карт додому, і скріпку в комплекті підключення.Так, в конверті поставляється та сама скріпка для вилучення слотів під сімки та карти пам'яті в сучасних смартфонах. Вона має властивість губитися, тому в комплекті вона дуже корисна. Залежно від моделі смартфона, абоненту необхідно виламати сімку потрібного розміру – min-SIM (як у старих трубках), micro-SIM (у трубках новіше) та nano-SIM (найменший формат). Встановлюємо картку в пристрій і приступаємо до подальших налаштувань.

У більшості сучасних смартфонів SIM-карта почне працювати відразу після встановлення. У пристроях старих років випуску може знадобитися перезавантаження. Також допомагає проста операція - включаємо авіарежим, а через кілька секунд відключаємо. Радіомодуль перезапуститься і побачить вставлену сімку. Вона зареєструється в мережі та буде готова до подальшої роботи. Якщо телефон не бачить SIM-карту, надішліть його на перезавантаження.

Якщо телефон з двома сімками

Для трубок із двома сімками є рекомендація – встановлюйте СІМ-карту Тінькофф у той слот, що підтримує підключення до 3G та 4G. Втім, у пристроях останніх років випуску це неактуально – як правило, підключення до мереж третього та четвертого поколінь можливе через будь-який слот. У налаштуваннях смартфона (меню «Установки – SIM-картки та мобільні мережі») виберіть ту сімку, через яку підключатиметься мобільний інтернет. Також можливе підключення та налаштування через Wi-Fi або сімку іншого оператора (для двосімкових моделей).

Крок 2. Завантажте та встановіть додаток

Наступний крок – встановлення мобільної програми. Вона доступна для пристроїв на базі Android та iOS.

Якщо немає доступу в інтернет, то це не страшно – оператор надає новим абонентам 100 Мб безкоштовного трафіку спеціально для встановлення мобільного додатка:

  • Встановіть симку в слот;
  • Увімкніть смартфон, якщо його було вимкнено;
  • Активуйте передачу даних і скачайте програму – 100 Мб для цього більш ніж достатньо.

Після встановлення та запуску програми приступаємо до активації – вказуємо абонентський номер, вказаний у комплекті підключення, чекаємо на отримання SMS з кодом активації, вводимо його у відповідне поле. На цьому активацію завершено – переходимо до настроювання тарифного плану.

Крок 3. Налаштуйте тариф

До послуг абонентів Тінькофф Мобайл пропонує налаштований тариф, де потрібно вибрати бажану кількість хвилин і кількість трафіку. Доступні пакети:

  • Інтернет-трафік загального призначення, використовується для будь-яких потреб - 2 Гб за 199 руб, 5 Гб за 269 руб, 10 Гб за 389 руб і 20 Гб за 449 руб. Можливе підключення повноцінного безліміту за 999 руб. Щоб роздавати безлімітний трафік потрібно буде сплатити роздачу - це ще 399 руб. Звичайні інтернет-пакети лунають безкоштовно;
  • Хвилини по Росії, на мобільники та стаціонарні номери - 200 хв за 99 руб, 400 хв за 139 руб, 600 хв за 199 руб і 1200 хв за 359 руб.Охочі розмовляти безлімітно можуть підключити безлімітку за 999 руб - кількість хвилин не обмежується, можна розмовляти днями безперервно;
  • Безлімітні SMS - всього за 49 руб. В іншому випадку кожне SMS буде коштує 2, 9 руб у будь-якому напрямку всередині Росії.

Додатково підключаються безліміти:

  • Для соціальних мереж – отримайте необмежений доступ до Однокласників, Вконтакте, Facebook, Instagram та IGTV, Tinder, Snapchat та Twitter за 59 руб;
  • Для месенджерів – безліміт для Viber, WhatsApp, ТамТам, imo.im, iMessage та Facebook Messenger за 49 руб;
  • Для музики – ціла різноманітність музичних сервісів, російських та зарубіжних, за 59 руб (підписки на послуги оплачуються окремо – музичний безліміт включає лише трафік);
  • Для відеосервісів – необмежений трафік для Twitch, YouTube та YouTube Дітям, Google Play Фільми, iTunes Відео, Rutube, Vimeo та Twitch за 159 руб.

Підключіть потрібні сервіси прямо в мобільному додатку та насолоджуйтесь соцмережами, месенджерами, музикою та відео.

Всем оператором, що підключився, дарує місяць безкоштовного обслуговування - 600 хвилин розмов по всій Росії і пакет гігабайт.

Крок 4. Поповніть рахунок

Щоб зв'язок запрацював, необхідно поповнити рахунок:

  • Через мобільний додаток – вкажіть реквізити банківської картки, при необхідності налаштуйте автоплатеж;
  • Через SMS-банкінги та онлайн-банкінги будь-яких банків – у тому числі від Ощадбанку та банку Тінькофф;
  • Через форму на офіційному сайті – вона використовується для оплати послуг зв'язку будь-яких російських операторів (і навіть туристичних);
  • У банкоматі або терміналі - карткою або готівкою;
  • За допомогою електронних гаманців Webmoney, Яндекс.Гроші та QIWI.

Сума для поповнення вказана в мобільному додатку – тут відображається поточний розмір абонентської плати з урахуванням вибраних пакетів.

На цьому активацію SIM-карти завершено – можна користуватися інтернетом, надсилати SMS та здійснювати дзвінки в будь-яких напрямках по всій Росії. Разом з Тінькофф Мобайл можна забути про внутрішньоросійський роумінг і міжмісто - включені пакети працюють на всій території РФ.

Активація за допомогою кур'єра

Завдання кур'єра, що доставляє SIM-карти Тінькофф Мобайл – активувати сімку Тінькофф Мобайл. Він заздалегідь попросить скачати та встановити мобільний додаток, щоб відразу ж розпочати активацію. Кур'єр, який прибув на зустріч, заповнить договір, дасть підписати його в електронному вигляді на екрані смартфона, проконтролює процес активації, розповість про тарифний план і доступні пакети. Після цього можна поповнити рахунок та почати користуватися зв'язком від Тінькофф Мобайл.

Щоб відновити СІМ-карту, яка вийшла з ладу, подайте заявку на доставку дубліката за номером 8-800-555-97-77 або напишіть у чат (у мобільному додатку). Кур'єр доставить нову сімку у зручний для вас час. Стару сімку, якщо вона не працює, доведеться викинути – відновленню вона не підлягає. Зверніть увагу, що доставка СІМ-карт до віддалених населених пунктів здійснюється із затримкою в кілька днів. У великих населених можна отримати дублікат у фірмовому офісі обслуговування.