Тінькофф Мобайл не працює сьогодні: збій мережі

Anonim

Іноді абоненти скаржаться – не працює Тінькофф Мобайл. Проблема з працездатністю може бути як на стороні мережі, так і на стороні абонента. У підготовленому нами матеріалі ми спробували пояснити, через що відбуваються збої в стільниковому зв'язку, що робити, якщо немає сигналу мережі або він занадто слабкий, куди телефонувати при виникненні складнощів. Також ми розповімо про обладнання, що дозволяє значно покращити якість прийому.

Чому Тінькофф Мобайл не працює сьогодні

Збій у роботі мережі – явище рідкісне, але прикре. Не знаючи особливостей побудови мереж, абоненти починають скаржитися на оператора.При цьому технічні фахівці усувають поломки в найстисліші терміни - протягом декількох годин. Складні проблеми із зв'язком розтягуються на терміни трохи більше доби. Але такі збої вкрай рідкісні, виникають вони не частіше одного разу на 1-2 роки і оприлюднюються в ЗМІ. Слід зазначити, що всі оператори реагують на поломки максимально швидко, а якість стільникового зв'язку в Росії визнається вищою, ніж у Європі чи США.

Збої можуть бути викликані такими причинами:

  • Проведенням планових технічних робіт;
  • Перевантаженням мережі внаслідок активності абонентів;
  • Впливом природних факторів;
  • Слабким сигналом у поточному місці.

Зустрічайте докладні інструкції, що робити в тому чи іншому випадку.

Збій у роботі Тінькофф Мобайл

Пропала мережа, неможливо вийти в інтернет, зриваються дзвінки або не надсилаються SMS? Все це є вірними ознаками якогось мережевого збою.Щоб унеможливити проблеми на своїй стороні, перезавантажте телефон, смартфон або планшет, спробуйте скористатися послугами зв'язку ще раз – вийти в інтернет, спробувати зателефонувати або надіслати SMS. Якщо нічого не виходить, залишається лише одне – чекати, поки фахівці Тінькофф вирішать проблему на своєму боці.

Также можна зателефонувати в технічну підтримку за номером 8-800-555-97-77 і уточнити, що спричинило проблеми зі зв'язком.За наявності доступу до Інтернету зв'яжіться зі спеціалістами підтримки через чат у мобільному додатку. У періоди великих збоїв дзвінок на гарячу лінію може виявитися неможливим – туди дзвонять сотні абонентів. Те саме стосується спілкування через чат – отримання відповіді може затягнутися. Тішить лише те, що такі серйозні збої трапляються вкрай рідко.

Планові технічні роботи

Зазвичай планові роботи проводяться так, щоб абоненти цього не побачили.Проте проблеми зі зв'язком у ці періоди не виключені. Клієнтам Тінькофф Мобайл залишається лише очікувати завершення робіт. До речі, ці роботи найчастіше виробляються в ті години, коли навантаження на мережу мінімальне – в піковий годинник, коли важлива стабільна робота мережі, планові технічні роботи не виробляються.

Перевантаження мережі

Спочатку стільникові мережі розраховані на високі навантаження. Для цього вони безперервно модернізується - змінюється обладнання, розширюється його ємність, прокладаються нові канали зв'язку, що відрізняються високою пропускною здатністю. Як результати абоненти одержують:

  • Високу швидкість інтернету;
  • Покриття, що постійно розширюється;
  • Швидкий додзвон із мінімальною кількістю обривів;
  • Швидку доставку SMS по всій країні та світу.

В періоди високого навантаження збільшується час з'єднання та зменшується швидкість інтернету.

Перевантаження виникають рідко, передбачити їх неможливо. Зате їх вплив можна послабити – для цього кожен оператор має цілодобовий центр моніторингу завантаженості мережі. Оператори центру бачать навантаження на певних сегментах, розподіляючи трафік та дзвінки через інші сегменти та канали. Зачекайте 5-10 хвилин і спробуйте ще раз скористатися послугами зв'язку.

Погані погодні умови

Не працює зв'язок чи не ловить мережу? Можливо, має сенс визирнути у вікно та уточнити поточну погоду. У густі снігопади, потужні зливи та туман якість зв'язку може впасти – висока вологість ускладнює нормальне поширення радіохвиль, що впливає на додзвон і швидкість інтернету. Найсильніше вплив погоди проявляється у місцях з поганим покриттям мережі – рівень сигналу падає, підвищити його можна лише за допомогою бустера (ретранслятора) або зовнішня антена (для телефонів, які оснащені відповідним роз'ємом).

Місця без покриття

Немає мережі – немає зв'язку. Оператори активно розширюють покриття своїх мереж, прагнучи охопити максимально можливу площу. Але жоден з них не ставитиме базові станції там, де абонентів практично не буває. Що стосується Тінькофф Мобайл, то він використовує вежі Теле2, а в деяких регіонах вежі інших операторів. Через це його покриття практично повністю ідентичне зоні покриття Теле2.

Карта з покриттям опублікована на офіційному сайті Тінькофф, але її точність невелика - на ній зустрічаються ділянки, де покриття нібито є, але насправді його немає. І навпаки, в деяких точках зв'язок все-таки є, хоча на карті це ніяк не відзначено.

Проблеми з телефоном

Якщо з боку Тінькофф Мобайл мережа працює бездоганно, можливо, щось трапилося з телефоном абонента. У ньому може зламатися радіомодуль, у цьому випадку доведеться звертатися до майстерні.Але перед цим трубку потрібно перезавантажити – вимикаємо та вмикаємо її, пробуємо зателефонувати або підключитися до інтернету. Також рекомендуємо подзвонити в Тінькофф і уточнити, чи не ведуться в мережі якісь роботи.

Що робити, якщо немає мережі

Відсутність покриття – річ неприємна. У цьому випадку можна звернутися на технічну підтримку Тінькофф Мобайл і уточнити, чи не планується будівництво базових станцій в тому чи іншому місці. За фактом обіцянки можуть розтягнутися на кілька років – для встановлення нової вежі необхідні десятки погоджень та економічна вигода. Заради кількох абонентів ніхто не ставитиме дорогі базові станції.

Що робити, якщо поганий зв'язок

Проблеми з поганим зв'язком вирішуються такими способами:

  • Виходом на вулицю – тут якість зв'язку може зрости. Усередині приміщень рівень сигналу падає – позначаються залізобетонні конструкції та навіть пластикові вікна з металевим енергозберігаючим напиленням. У літній період достатньо відкрити вікна;
  • Підключенням зовнішньої антени – чудовий спосіб зловити слабкий сигнал, але для цього буде потрібно телефон, оснащений відповідним роз'ємом. Антена встановлюється на даху будинку, прямо за вікном або в автомобілі;
  • Використовувати пасивний ретранслятор – складається із зовнішньої та внутрішньої антен, з'єднаних коаксіальним кабелем. Зовнішня антена встановлюється на найвищу точку будинку або на щоглу. Внутрішня антена монтується у приміщенні, де найчастіше бувають домочадці. Пам'ятайте, що застосування штирьових зовнішніх антен в грозу найсуворіше заборонено.

Найкращий варіант – використовуватися активний ретранслятор (він же бустер). Непогані моделі бустерів представлені на Aliexpress. У разі вибору уточніть наявність у комплекті антен, щоб не купувати їх окремо. Для високошвидкісного доступу в інтернет використовуйте бустери з підтримкою 3G або 4G - їхня вартість становить 5-7 тис. рублів. Найдешевшими є ретранслятори з 2G – вони годяться лише для дзвінків.

Далі слідуємо за інструкцією:

  • Купуємо бустер на Aliexpress і чекаємо доставки;
  • Розміщуємо зовнішню антену так, щоб вона була спрямована на найближчу базову станцію;
  • Розміщуємо внутрішню антену в житловій частині будинку, підключаємо обидва дроти до бустера;
  • Підключаємо бустер до електромережі, спостерігаємо за показаннями радіосигналу на РК-дисплеї.

У процесі налаштування скоригуйте спрямованість зовнішньої антени, щоб досягти максимального посилення.

Окремі бустери оснащуються недорогими штиревими антенами. Більш дорогі оснащуються спрямованими антенами, що набагато краще - залишиться тільки дізнатися про розташування найближчої базової станції. Ми рекомендуємо використовувати для пошуку базових станцій додаток OpenSignal.Виберіть найближчу вежу Теле2 (Тінькофф Мобайл використовує вежі цього оператора), зорієнтуйтеся на місцевості і направте антену точно на неї - тим самим ви досягнете максимально хорошого прийому. Тепер ви зможете насолодитися швидкісним інтернетом та швидким дозвоном.