Як зайти в Плей Маркет зі смартфона на Андроїді та з ПК

Anonim

Щоб зайти в Плей Маркет, достатньо знати пароль та логін від свого облікового запису Google. Маючи ці дані, користувач може авторизуватися з будь-якого пристрою. Розглянемо всі варіанти входу, можливі проблеми з ним та принцип використання інтернет-магазину за наявності профілю.

Як увійти до Google Play з нового пристрою

Щоб авторизуватися в інтернет-магазині вперше, як новий пристрій або різні акаунти, знадобиться:

  • перейти на офіційний сайт Google Плей;
  • в правому верхньому кутку натиснути «Увійти»;

далі вибрати обліковий запис Google і підтвердити вхід, ввівши пароль.

Якщо вхід здійснюється на Андроїді, порядок дій такий самий. Відкрити інтернет-магазин можна через оригінальну мобільну програму, яка завжди встановлена ​​на всіх пристроях, що працюють на операційній системі Android.

Вхід та реєстрація з наявним обліковим записом Gmail

Для входу з вже створеним обліковим записом достатньо перейти на сайт інтернет-магазину та натиснути «Увійти» у правому верхньому кутку. Після цього система авторизує користувача і можна буде користуватися будь-якими функціями Google Play.

При вході з одного облікового запису на декількох пристроях відбувається синхронізація даних. Це можна зробити і за допомогою двох різних профілів, але синхронізацію доведеться налаштовувати вручну.

Реєстрація в Google Play Market без Gmail

Так як реєстрація в Google і Google Play - це одне й те саме, створювати два облікові записи не має сенсу. За наявності вже існуючого облікового запису, який можна створити без Gmail, використовуючи будь-яку поштову систему (наприклад, Mail.ru або Yahoo), вхід до інтернет-магазину здійснюється при синхронізації.

Створювати обліковий запис Google рекомендується з внутрішнім поштовим сервісом компанії - Gmail, оскільки він коректно працює з усіма інструментами і, отже, листи та оповіщення надходитимуть своєчасно. Деякі користувачі Mail.ru зауважують, що системні повідомлення надходять не завжди.

Як увійти до Плей Маркету на ПК

Доступ до інтернет-магазину з ПК здійснюється через офіційний сайт платформи в будь-якому з оновлених сучасних браузерів. Для цього потрібно зайти під своїм обліковим записом Google або створити новий прямо в Google Play, використовуючи внутрішній функціонал сервісу.

Налаштування особистих даних

Налаштувати особисті дані облікового запису можливо лише на оригінальній платформі Google, на яку і відбудеться перенаправлення, якщо натиснути на відповідну кнопку в правому верхньому кутку.

На наступній сторінці достатньо вибрати в меню зліва розділ «Особисті дані» та ввести всю необхідну інформацію, вказавши лише бажані відомості. Після цього користувач може налаштувати конфіденційність, відзначивши, хто може бачити особисту інформацію та отримати доступ до створеного облікового запису.

Без дозволу власника облікового запису Google не може робити зазначену інформацію видимою для інших користувачів.

Що робити, якщо пристрій не заходить до Плей Маркет

Це може статися з кількох причин:

  • неправильно введе пароль - найчастіша проблема, з якою може зіткнутися будь-який користувач;
  • некоректно вказана електронна пошта - у такому разі магазин просто не знайде обліковий запис, який реєструється по ній, тобто необхідно вказати правильний логін;
  • аккаунт Google заблокований за порушення користувальницької угоди - блокування трапляється рідко, але в такому випадку повернути обліковий запис навряд чи вийде, якщо фахівці сервісу не припустилися помилки і профіль дійсно забанений через порушення;
  • пропало інтернет-підключення - найчастіша причина, якщо решта пунктів користувачеві не підходять, це збої в роботі провайдера.

Зараз Google займає величезну нішу в інтернет-просторі, і щоб увійти на будь-який сервіс компанії, потрібен обліковий запис. Завдяки синхронізації даних між платформами, для авторизації потрібен лише один профіль. Зареєструвавшись один раз, користувач може входити під єдиним логіном та паролем на будь-яких сайтах компанії.