Айфон з двома сім-картами: огляд та думка користувачів

Anonim

У 2018 році Apple вперше випустив Айфон з двома сім-картами. Користувачі давно просили про таку можливість, адже решта виробників електроніки давно вже використовують у смартфоні 2 і більше слотів для SIM.

Зараз працюють з двома фізичними сім-картами тільки дві моделі Айфонов. Але в Росії купити їх поки не можна, можна тільки замовити з Китаю.

У якому Айфоні є 2 SIM-карти

У вересні 2018 року в лінійці смартфонів Еппл нарешті з'явилися моделі з двома сімками.Але одна з них виконана у форматі eSIM. Це електронний чіп, вбудований у смартфон. На нього можна встановити тариф оператора зв'язку без використання звичайної сімки. Російські оператори масово поки що не підтримують цю технологію. Скористатися другою сім-картою можуть лише жителі США, Канади, країн Європи.

Офіційний продаж

До Росії оригінал нового Айфона можна замовити з Гонконгу чи Макао. Офіційно він продається лише у Китаї. Знайти телефон в інших країнах досить важко, крім того можуть бути проблеми з гарантійним обслуговуванням. Якщо телефон зламається, то не факт, що його відремонтують за гарантією. Швидше за все, доведеться платити за ремонт самостійно.

Спершу у користувачів виникли сумніви, чи Айфон для Китаю працюватиме з SIM-картами операторів інших країн. Були припущення, що виробник встановить заборони на подібне використання.

Ці побоювання не підтвердилися. Айфони, створені для Китаю, добре працюють у Росії, сигнал однаково добре ловить як основна, і додаткова SIM-карта.

Але одночасно телефон не може функціонувати у двох мережах. Якщо абонент розмовляє, то дзвінок на другу сім-карту не пройде – той отримає повідомлення, що мережа зайнята, або буде перенаправлений на автовідповідач. Повідомлення про неприйняті дзвінки на другу цим не приходитимуть. Якщо дзвінок по другій лінії надходить на сімку, то ввімкнеться режим очікування.

Як правильно налаштувати

Виберіть SIM-картку. Одна з них буде основною. З неї здійснюватимуться дзвінки, надсилатимуться повідомлення, здійснюватимуться вихід в інтернет. З нею синхронізуються програми iMessage і FaceTime. Друга використовується тільки для дзвінків та SMS.

Для цього пройдіть у розділ «Налаштування» – «Стільниковий зв'язок» – «Стільникові тарифи». У меню «Лінія за замовчуванням» визначте номер.

Для зручності можна задати імена сім-карт. Наприклад, «Особиста» та «Робоча». Ці назви стануть у нагоді при виборі сімки для дзвінка, відправки СМС або вибору мережі для виходу в інтернет. Крім того, позначення дозволять завжди знати, яка SIM використовується в даний момент.

Для цього:

  1. Зайдіть у розділ «Налаштування».
  2. Далі – «стільниковий зв'язок».
  3. Зайдіть в меню сімки, натиснувши на її рядок.
  4. Клікніть пункт «Етикетка стільникового тарифу».
  5. Напишіть нове ім'я.

Виходити в інтернет можна тільки з однієї сім-картки. Налаштування для кожної сімки встановлюються автоматично під час першого використання.Щоб змінити сім-карту для інтернету, потрібно в налаштуваннях змінити їхній пріоритет. Зайдіть у розділ «Налаштування» –> «Стільниковий зв'язок» –> «Стільникові дані». Тут виберіть оператора передачі даних. Міняти місцями самі SIM-картки не потрібно.

Чи зручно користуватися двома сімками

У телефонах на ОС Андроїд при встановлених двох сім-картах користувачеві перед кожним викликом дається вибір, з якою з них здійснити дзвінок. В Айфон такої функції немає. Дзвінок здійснюється з номера, який встановлено основним за замовчуванням. Потрібно зателефонувати з іншого номера – змінити налаштування.

Якщо це не в перший дзвінок на номер, пристрій запам'ятовує, з якої сім-картки був зроблений виклик минулого разу, і встановлює з'єднання з неї ж.Для кожного контакту, що зберігається в телефоні, можна задати свій номер за замовчуванням, з якого потрібно завжди здійснювати дзвінки. Для цього:

  1. Відкрийте «Контакти».
  2. Натисніть на рядок потрібного абонента.
  3. У пункті «Вартий стільниковий тариф» вкажіть один зі своїх номерів.

Коли потрібно перейти на другий номер, щоб зателефонувати на вже відомий пристрої телефон, зробіть ось що:

  1. У розділі набору номера відкрийте «Вибране».
  2. Натисніть на значок «i» поруч із вибраним контактом.
  3. Вкажіть сімку, з якою потрібно здійснити виклик.

Якщо це перший дзвінок на номер, що викликається, і він набирається з клавіатури, то алгоритм буде наступним:

  1. Напишіть телефон абонента.
  2. У верхній панелі клацніть на значок свого основного номера.
  3. Призначте іншу сім для дзвінка.

Повідомлення надсилаються без попередніх налаштувань, за тарифами обраного оператора.

Умови використання двох SIM-карт в iPhone у Росії

Для цього потрібно придбати Айфон серії XS Max або XR. Необхідна версія ОС – не нижче 12.1. Підходять nano-карти будь-яких російських операторів.

Крім завищеної ціни, новий iPhone має й інші мінуси. Він буде проблемним щодо обслуговування. Ремонтувати його доведеться неофіційно, а також важко буде знайти на нього запчастини та грамотних спеціалістів. Адже нову конструкцію iPhone XS Max у Росії ще ніхто не знає.