"Розумні речі" від Мегафон: опис

Anonim

Тарифний план «Розумні речі» від Мегафон ідеально підходить для інтернету речей. Він дозволяє без зайвих витрат підключати автоматичні ворота, смарт-годинник та опалювальні котли. Підійде цей тарифний пакет для підключення сигналізації. Тепер можна заплатити 1 раз і всі гаджети завжди працюватимуть. Потрібно лише підключити опцію «Розумні речі назавжди».

Опис тарифу

Тарифний план включає оптимальну кількість трафіку, необхідну для безперебійного функціонування різних розумних речей.До цього тарифу можна підключити будь-які прилади, що входять до системи розумного будинку. Це можуть бути лампочки, розетки, ворота, котли та сигналізації. Слід враховувати, що для коректного функціонування всіх цих пристроїв потрібне підключення до Інтернету. Ідеально підходить тарифний пакет і для дитячого смарт-годинника.

За 750 рублів на рік абоненту Мегафона доступна ціла низка корисних опцій, але за умови підключення пакета «Розумні речі на рік». Якщо абонент не хоче підключати послугу на цілий рік, він може оплачувати сервіс на тижні, в цьому випадку абонплата складає 20 рублів на тиждень. За ці гроші клієнт Мегафону отримує на тиждень:

  • 60 Мб інтернету на території всієї країни. Після вичерпання ліміту надається безлімітний інтернет на низькій швидкості 64 Кбіт/с. якщо в день списання оплати за тариф на рахунку недостатньо грошей, то оплата провадиться за стандартними умовами тарифу;
  • 10 хвилин на номери будь-яких операторів Росії, як у домашньому регіоні, і у поїздках країною. Після вичерпання ліміту вартість всіх дзвінків територією РФ становить 5 рублів за хвилину. Вартість дзвінків до країн СНД становить 39 руб/хв., дзвінки до країн Європи коштуватимуть 59 рублів. Детальна вартість дзвінків до різних країн є на сайті оператора;
  • 20 безкоштовних повідомлень на номери всіх операторів Росії, як у домашньому регіоні, так і подорожуючи країною. Після вичерпання ліміту вартість одного повідомлення становить 3 рублі.

Початковий платіж при підключенні становить 300 рублів. Ця сума є компенсацією за підключення абонента до мережі та не підлягає подальшому поверненню, але її можна витратити на послуги зв'язку, передбачені тарифом.

Опція «Розумні речі назавжди»

У липні 2019 року Мегафон запустив вигідну опцію «Розумні речі назавжди» на тарифі «Розумні речі».

Все користувачі оператора можуть підключити опцію «Розумні речі назавжди» - для цього потрібно 1 раз сплатити 2500 рублів і сім-карта буде активна завжди.

Підключивши цю опцію 1 раз, абонент буде:

  • Отримувати щотижня пакети послуг для розумного пристрою.
  • Пакети хвилин, SMS та інтернету будуть доступні як на звичайному тарифі.

Як підключити

Щоб підключити тарифний пакет, необхідно звернутися до фірмового салону зв'язку. Через особистий кабінет або мобільний додаток тариф підключити не можна.

Зверніть увагу: перейти на цей тариф з іншого тарифу неможливо.

Скористатися цим тарифом можна лише купивши нову сім-карту. Купити сім-карти та підключити цей тариф можна і на сайті Мегафон.

При підключенні вибрати період оплати - на рік, на 1 місяць, на 1 тиждень або з опцією «Розумні речі назавжди» тимчасово.

Як відключити

Вимкнути цей тариф можна на офіційному сайті оператора зв'язку, попередньо пройшовши в особистий кабінет. Управління тарифним планом доступне і з мобільного додатка Мегафон.

При необхідності можна просто перейти на інший тарифний пакет у салоні зв'язку. Щоб змінити тариф, при собі потрібно мати паспорт або інший документ, що засвідчує особу заявника.

Додаткові функції

На тарифі «Розумні речі» доступна функція «Безліміт на хмарні послуги». Абонплата становить 60 рублів на тиждень, сервіс діє лише на території Росії. Безлімітний інтернет надається на сервіси Mail.ru Хмара, Яндекс Диск, Dropbox (Windows), iCloud (iOS).

За відгуками абонентів Мегафон, тариф «Розумні речі» включає лише необхідні опції, які дозволяють повноцінно користуватися всіма функціями розумного будинку.

Безлімітний інтернет доступний тільки в тому випадку, якщо користувач використовує останні версії операційних систем або офіційні програми. Під час перегляду інформації через VPN, а також за допомогою будь-якої версії браузера Opera інтернет трафік витрачається у звичайному режимі.

Термін дії цієї опції не обмежений. Якщо абонент з якоїсь причини не хоче користуватись цим сервісом, він самостійно відключає його. Якщо на рахунку достатньо грошей, то абонплата за дану послугу списується одночасно з абонплатою за тариф.

Якщо на рахунку грошей недостатньо, абонент отримує повідомлення. Після поповнення рахунку списання коштів у певні періоди синхронізується.

Треба відзначити, що при вичерпанні трафіку (60 Мб на тиждень) інтернет не відключається, а тільки знижується швидкість до 64 КБ/с. На подібних тарифах інших операторів інтернет відключається повністю.