Як дізнатися Apple ID на заблокованому iPhone

Anonim

Що являє собою Apple ID? Це обліковий запис, що використовується у пристроях від Apple для авторизації в iCloud, AppStore та інших сервісах. Як дізнатися Apple ID? Якщо ви примудрилися забути цей ідентифікатор, ми допоможемо його згадати. Тим більше, що у смартфонах і планшетах він прописаний буквально всюди. Також ми розповімо, як уточнити Apple ID на заблокованих пристроях, і навчимо вас відновлювати пароль від свого облікового запису.

Що робити, якщо забув Apple ID

Забути свій Apple ID складно, оскільки він точно повторює електронну поштову скриньку користувача. Тому найпростіший спосіб дізнатися Apple iD – згадати адресу своєї електронної пошти. Якщо ж ви з якихось причин не можете згадати адресу своєї скриньки, візьміть до рук iPad/iPhone і зайдіть в налаштування iCloud – саме тут ви побачите найменування свого облікового запису.

Як ще можна дізнатися свій Apple ID? Ще один простий спосіб – заглянути до AppStore. Запускаємо програму, спускаємося в самий низ і бачимо тут свій ідентифікатор. Якщо ви вже встигли видалити свій обліковий запис із пристрою, цілком можливо, що дані про нього залишилися в програмі iTunes – запускаємо програму, проходимо в розділ «iTunes Store» та шукаємо Apple ID.

Як дізнатися пароль від Apple ID

Ми вже знаємо, як дізнатися Apple ID. Але як пригадати пароль від свого облікового запису? Для цього ми можемо запропонувати одразу три рішення:

  • Надіслати запит до Apple – пов'язано з тривалим очікуванням та необхідністю підтвердження факту легальної покупки пристрою;
  • Відновити пароль шляхом відповіді на контрольні питання – ці питання задаються ще на етапі реєстрації облікового запису. Дайте відповідь на запитання, і ви зможете задати інший пароль;
  • Відновити пароль поштою – запитайте відновлення пароля, пройдіть посилання в отриманому листі і задайте новий пароль замість старого.

Найпростішими є останні два рішення – вони не вимагають тривалого очікування.

Як дізнатися Apple ID на заблокованому iPhone або iPad

Для того щоб відв'язати поточний обліковий запис, потрібно знати його пароль. Те саме необхідно для розблокування заблокованого пристрою. Як дізнатися Apple ID на заблокованому iPad чи iPhone? Якщо ви примудрилися купити заблокований пристрій, ми можемо вам лише поспівчувати - швидше за все, ви стали жертвою шахраїв.

У вас є два виходи:

  • Відшукати попереднього власника (що найчастіше неможливо);
  • Дізнатися Apple ID по IMEI.

Як дізнатися Apple ID по IMEI і для чого це потрібно? Вся річ у тому, що отримавши дані про Apple ID, можна спробувати написати листа попередньому власнику з проханням надіслати пароль від облікового запису – іноді це спрацьовує. Щоб отримати інформацію щодо IMEI, потрібно знати номер UDID – його можна підглянути у властивостях драйвера при підключенні пристрою до комп'ютера. Заходимо у властивості драйвера, вибираємо пункт «Шлях до екземпляра пристрою» - номер UDID буде вказано після USBVID_05AC&PID_12A8 (тут буде розміщена довга послідовність літер та цифр.

Для отримання Apple ID по IMEI необхідно скористатися спеціальними сервісами, які видають інформацію щодо IMEI та UDID.Процедура платна і дорога, тому найкраще не купувати заблоковані або б/в смартфони та планшети Apple у сумнівних осіб – з такими пристроями можливі будь-які проблеми.

Як дізнатися Apple ID на комп'ютері Mac

Викличте меню Apple і перейдіть до «Системних настройок». Клацніть на значку iCloud – тут буде прописано ID користувача. Також можна заглянути в «Облікові записи інтернету» або запустити iBooks, переглянувши ID в меню «Магазин – Переглянути мій обліковий запис». Ідентифікатор прописаний і ще в одному місці – в iTunes, в меню «Обліковий запис».

Як дізнатися Apple ID на комп'ютері Windows

Тут все просто – запускаємо iTunes і вирушаємо в меню «iTunes Store - Переглянути мій обліковий запис». Саме тут буде прописано Apple ID.

Як дізнатися Apple ID попереднього власника

Вам дістався б/у смартфон або планшет і ви хочете дізнатися Apple ID попереднього власника? Якщо він не видалив дані з проданого або подарованого вам пристрою, ви зможете уточнити Apple ID у налаштуваннях iCloud або в магазині AppStore, діючи згідно з наведеними вище інструкціями. Якщо ж ніяких даних немає, доведеться знайти попереднього власника, вимагати у нього відключити функцію «Знайти iPhone» та відв'язати поточний обліковий запис.

Якщо нічого не виходить

Якщо ви намагаєтеся згадати Apple ID на власному заблокованому iPhone/iPad, але нічого не виходить, зверніться до технічної підтримки Apple. Від вас знадобляться скани чеків та документів на ваш пристрій. Після перевірки всіх даних технічна підтримка зробить скидання Apple ID та пароля на вашому пристрої – ця процедура може тривати 2-3 тижні.