Як перезавантажити Айфон

Anonim

Функція перезавантаження передбачена у багатьох електронних пристроях, у тому числі й у смартфонах. Вона дозволяє відновити функціональність програмного забезпечення та позбутися помилок. Як перезавантажити Айфон, якщо потрібно перезавантаження? Незважаючи на відсутність спеціально виділеної кнопки, ми можемо перезапустити смартфон за допомогою інших засобів. Також передбачені програмні засоби перезавантаження, про що йтиметься у нашому детальному огляді.

Штатне перезавантаження iPhone

Незважаючи на відсутність апаратної кнопки «Reset», можливість перезавантажити iPhone все-таки є.Штатне перезавантаження здійснюється шляхом вимикання та повторного включення смартфона. яку потрібно «змахнути» праворуч. Через кілька секунд смартфон вимкнеться.

Штатна перезавантаження методом вимикання відбувається у два етапи – спочатку здійснюється вимикання смартфона, а потім його включення. Щоб увімкнути смартфон, необхідно затиснути кнопку живлення і тримати її натиснутою до появи логотипу Apple. Через деякий час операційна система запуститься у звичайному режимі. Цей спосіб є одним із найпростіших, але він не спрацює у тому випадку, якщо на смартфоні зламалася кнопка живлення/блокування.

Примусове перезавантаження

Ми вже знаємо, як перезавантажити Айфон, якщо порушилася його функціональність – потрібно вимкнути його та знову ввімкнути.Але що робити, якщо після утримання кнопки живлення нічого не відбувається? Як перезавантажити iPhone, якщо він не хоче реагувати на дії користувача? Не варто впадати у відчай - ми можемо відправити пристрій на примусове перезавантаження. Вона спрацьовує у 99% випадків, дозволяючи перезапустити операційну систему Айфона та відновити її нормальну роботу.

Як перезавантажити Айфон, якщо він повис намертво і не хоче вимикатися? Відповідь проста – затискаємо кнопку живлення та кнопку «Додому», утримуємо 10 секунд. Через 10 секунд пристрій відправиться на перезавантаження, а на дисплеї з'явиться логотип Apple. Як тільки перезавантаження завершиться, ви зможете побачити робочий стіл свого пристрою. Саме так і потрібно чинити в тих випадках, коли смартфони перестають реагувати на стандартні дії користувача.

Як перезавантажити Айфон без кнопки блокування

Нормальне та примусове перезавантаження здійснюються шляхом натискання штатних кнопок.Як перезавантажити Айфон, якщо кнопка живлення не працює? Якщо сталася поломка кнопки живлення/блокування або кнопки додому, працювати з пристроєм буде вкрай важко, а то й зовсім неможливо. Тим не менш, перезавантажити Айфон зі зламаною кнопкою блокування все-таки можна.

Для цього необхідно:

  • Пройти до «Налаштування – Основні – Універсальний доступ»;
  • Активувати функцію «Assistive Touch»;
  • Натиснути на програмну кнопку, що з'явиться на екрані;
  • Вибрати пункт «Апарат»;
  • У меню, що відкрилося, натиснути і утримувати пункт «Блокування екрану»;
  • «Змахнути» праворуч кнопку «Вимкнути» (за аналогією зі звичайним перезавантаженням).

Після цього смартфон вимкнеться. Для повторного увімкнення зарядного пристрою під'єднайте до нього.

Всі ці муки з програмним перезавантаженням без кнопки не виправдані. Відсутність можливості нормально користуватись смартфоном – це великий мінус. Тому ми рекомендуємо звернутися до найближчого сервісного центру з ремонту. Фахівці сервісу розкриють смартфон, замінять кнопку живлення/блокування, зберуть пристрій та повернуть його у працездатному стані. Після цього ви зможете нормально користуватися своїм смартфоном і перезавантажувати його за необхідності у штатному режимі.

Ще один збочений спосіб відправити Айфон на перезавантаження - дочекатися повного розряду акумулятора. На певному етапі, коли заряду батареї не вистачатиме для нормальної роботи пристрою, Айфон відключиться. Цей спосіб є робочим, але ми настійно рекомендуємо вам звернутися в сервісний центр і відремонтувати кнопку, що зламалася.

Перезавантаження нових версій iPhone

Нові смартфони – нові складнощі з перезавантаженням. У iPhone 7 немає звичної кнопки перезавантаження, оскільки її замінили сенсорною. У процесі перезавантаження вона тепер не бере участі. Але це лише полегшує завдання – щоб перезавантажити iPhone 7, затисніть одночасно кнопки живлення та зменшення гучності. Через кілька секунд екран згасне, потім на ньому з'явиться фірмове яблучко - смартфон пішов на перезавантаження.

Перезавантаження iPhone 8 та iPhone 8 Plus виконується за дивною схемою – спочатку натискаємо і відразу ж відпускаємо кнопку збільшення гучності, потім кнопку зменшення гучності, після чого натискаємо та утримуємо кнопку живлення. У відповідь на ці дії операційна система вирушить на примусове перезавантаження. Аналогічно перезавантажуються iPhone Xs і iPhone Xr.

Для чого потрібне перезавантаження

Смартфони Apple iPhone працюють на базі складної операційної системи.Збої, що виникають у процесі її роботи, призводять до порушення нормальної функціональності пристроїв – виникають численні помилки в додатках, порушується робота окремих модулів. В окремих випадках смартфони повисають намертво, повністю втрачаючи функціональність.

Що дозволяє зробити перезавантаження?

  • Перезапустити операційну систему Айфона;
  • Позбутися програмних помилок та збоїв у iOS;
  • Нормалізувати виконання окремих програм;
  • Скинути кеш пристрою;
  • Відновити функціональність апаратних модулів.

Тобто тут працює відома приказка «Сім бід – душі ресет». Як перезавантажити Айфон 5s, 6s та будь-яку іншу версію Айфона, якщо в ньому немає кнопки апаратного скидання? Не варто хвилюватися - є інші способи відправити смартфон на перезавантаження, про що йтиметься далі.