Як перезавантажити Айпад

Anonim

Ваш планшет почав працювати з помилками та глючити? Чи знизилася швидкість роботи операційної системи iOS? Чи перестали працювати якісь програми? Для ліквідації більшості помилок достатньо надіслати планшет на перезавантаження. Як перезавантажити Айпад та змусити працювати операційну систему в колишньому режимі? Існує кілька способів зробити цю просту операцію, про що ми поговоримо в рамках нашого огляду.

Звичайне перезавантаження iPad

Ви помітили, що вам iPad почав працювати не так, як раніше? Спробуйте перезавантажити його. Шукати кнопку Reset тут марно – на борту її немає.Як перезавантажити Айпад? Для цього потрібно його вимкнути та знову включити. Робиться це так – затискаємо кнопку живлення на 10 секунд і чекаємо появи повзунка вимикання. Змахуємо цей повзунок у праву сторону, очікуємо повного вимкнення пристрою. Тепер його можна ввімкнути, натиснувши кнопку живлення і почекавши кілька секунд. Далі почнеться стандартний запуск операційної системи.

Стандартне перезавантаження iPad дозволить позбавити помилок у додатках та операційній системі. При перезапуску пристрою в ньому очиститься кеш, а iOS запуститься заново. Але в деяких випадках стандартне перезавантаження не працює - таке відбувається при виникненні серйозних помилок, що порушують функціональність операційної системи.

Примусове перезавантаження Айпада

Якщо стандартне перезавантаження не працює, пристрій потрібно перезавантажити в примусовому режимі. У цьому випадку дані з незбережених документів будуть втрачені, але решта інформації залишиться на місці.Тому боятися цієї процедури не потрібно – всі важливі файли залишаться в пам'яті вашого Айпада.

Для того щоб перезавантажити iPad в примусовому режимі, необхідно виконати наступні дії:

  • Затиснути кнопку живлення та кнопку «Додому»;
  • Почекати 10 секунд до повного вимкнення пристрою;
  • Відпустити кнопки та дочекатися остаточного завантаження операційної системи.

Примусове перезавантаження спрацьовує завжди, навіть якщо планшет повис намертво і не хоче реагувати на дотики до дисплея та на інші дії користувача.

У нових моделях iPad, позбавлених кнопки «Додому», примусове перезавантаження виконується іншим способом – натисніть та відпустіть кнопку збільшення гучності, потім зробіть те саме з кнопкою зменшення гучності, потім натисніть та утримуйте верхню кнопку на пристрої.Через кілька секунд з'явиться фірмове яблучко - це означає, що планшет відправився на перезавантаження.

Програмне перезавантаження

Як перезавантажити Айпад або Айпад-міні, якщо у пристрої зламалися кнопки? Зробити це дійсно можливо, якщо скористатися функцією "Assistive Touch". Включається вона в такий спосіб:

  • Заходимо до «Налаштування – Основні – Універсальний доступ»;
  • Включаємо функцію;
  • Спостерігаємо появи програмної кнопки на екрані смартфона.

Далі діємо наступним чином – натискаємо на кнопку, вибираємо пункт «Апарат», натискаємо на пункт «Блокування екрану» і утримуємо його пальцем до появи стандартної кнопки вимкнення. Змахуємо кнопку праворуч і чекаємо повного відключення планшетного комп'ютера.Для включення апарата достатньо поставити його на зарядку.

Ви спробували перезавантажити планшет, але він, як і раніше, працює некоректно і повільно? Цілком можливо, що проблема пов'язана із встановленим нещодавно програмним забезпеченням. Згадайте, які програми ви встановлювали на свій планшет останнім часом і після яких маніпуляцій почалися помилки. Видавши некоректно працюючий софт ви зможете повернути планшету функціональність.

У деяких випадках помилки бувають настільки серйозними, що впоратися з ними за допомогою стандартного або примусового перезавантаження неможливо. Якщо ви хочете, щоб ваш iPad працював як раніше, спробуйте виконати відновлення операційної системи – відповідні інструкції ви зможете знайти на нашому сайті. Після відновлення iOS ви зможете насолодитися коректною роботою Айпада. У найскладніших випадках вам на допомогу прийдуть фахівці сервісного центру.

Для чого потрібне перезавантаження

Операційна система iOS відрізняється своєю складністю. І кожна нова версія стає все складнішою та складнішою. Оновлення системи дозволяють позбавитися багатьох помилок, але написати ідеальну у всіх відносинах операційну систему поки неможливо, як неможливо створити ідеальну електроніку. Втім, планшетні комп'ютери Apple дуже близькі до ідеалів, відрізняючись стійкою та швидкою роботою. Але від виникнення будь-яких помилок не застраховані і вони.

Якщо Айпад почав глючити або гальмувати, немає сенсу йти в сервісний центр. Спочатку потрібно спробувати вирішити проблему своїми руками. Найдоступнішим інструментом для вирішення проблем із планшетом є перезавантаження. Вона являє собою рестарт операційної системи, який проходить без втрати даних користувача. Максимум, що можна втратити, то це незбережені на момент перезавантаження документи.

Для чого потрібне перезавантаження?

  • Для повторного старту операційної системи з метою позбавлення від помилок;
  • Для очищення кешу додатків;
  • Для нормалізації роботи окремих модулів планшета Айпад;
  • Для нормалізації виконання встановлених або системних додатків.

Тобто, якщо планшет почав працювати не так, як раніше, достатньо відправити його на перезавантаження. Після вимкнення та повторного старту пристрій почне працювати помітно швидше.