Чи скасував МТС роумінг по Росії в 2019: подробиці

Anonim

Внутрішньомережевий та національний роумінг від МТС викликав безліч суперечок, здивувань та обурень. Абонентам не подобалися високі тарифи та необхідність змінювати SIM-картку після прибуття на місце. У 2019 році роумінг МТС скасовано повністю – ніщо не заважає подорожувати російськими регіонами, не звертаючи уваги на тарифікацію. Адже вартість інтернету та дзвінків у поїздках по Росії тепер не змінюється.

Загальна ситуація зі скасуванням роумінгу

Абоненти цікавляться, чи скасовано роумінг у Росії на МТС, і які тепер умови тарифікації.Його скасування відбулося ще у 2018 році, а у 2019 році набули чинності поправки до закону «Про зв'язок», які роблять усі вхідні виклики безкоштовними. Внутрішньомережевий роумінг дійсно зник, переміщення абонентів усередині країни проводиться без зміни тарифікації.

Сегодня тарифи МТС поділяються на дві категорії:

  • З місцевими пакетами хвилин – у поїздках Росією хвилини з пакета витрачаються для дзвінків у регіоні перебування. Наприклад, абонент із Москви, що вирушив з таким тарифом до Краснодарського краю, дзвонитиме додому за цінами міжміська. При цьому дзвінки по Краснодару будуть відніматися з пакета хвилин - вони вважаються місцевими;
  • З загальноросійськими пакетами хвилин – можна вільно переміщатися Росією, витрачаючи хвилини з пакета в усіх внутрішньоросійських напрямах.

До першої категорії увійшли не лише пакетні тарифи з місцевими пакетами, а й тарифні плани без абонентської плати.У таких тарифах є два основні напрямки – за місцем та Росією. Якщо абонент із Москви з таким тарифним планом поїде в Краснодарський край, то дзвінки назад до Москви будуть для нього міжміськими, а дзвінки Краснодаром – місцевими (дешевшими).

Часто абонент вважає, що скасування роумінгу мало призвести до зрівнювання вартості всіх дзвінків по Росії – але це не так. Міжгород так і залишається міжміським, на багатьох тарифах МТС він дорожчий за місцеві дзвінки. Слід зрозуміти, що скасовувати міжмісто ніхто не збирався - до планів Федеральної антимонопольної служби та уряду РФ це не входило. Тому оператори з поставленим завданням впоралися:

  • Всі вхідні дзвінки біля РФ стали бесплатными;
  • Місцевий зв'язок у регіонах перебування став таким же дешевим, як і вдома;
  • Власники тарифів із загальноросійськими пакетами хвилин можуть спілкуватися в поїздках на тих же умовах, що і в домашньому регіоні (для них взагалі нічого не змінюється).

Роумінг скасовано, міжмісто залишилося – такі умови тарифікації на сьогоднішній день.

Що безкоштовно в поїздках по Росії

Подорожувати Росією стало набагато вигідніше. Ми розповімо, чому це так:

  • З початком червня (з 1 числа) 2019 року операторів зобов'язали зробити вхідні безкоштовними – навіть якщо вони надходять з-за кордону. Вони залишаються безкоштовними навіть на території Криму та Севастополя;
  • Вартість інтернет-трафіку та порядок його витрати тепер єдині. Навіть якщо на тарифі немає загальноросійських хвилин, можна спокійно дзвонити через месенджери, заощаджуючи на зв'язку пакети працюють на всій території Росії без доплат. Інтернет працюватиме як на материковій частині РФ, так і в Криму із Севастополем;
  • Загальноросійські пакети дзвінків діють у поїздках країною без доплат – подорожуйте та спілкуйтеся без зайвих витрат та думок про роумінг.

Підберіть відповідний тарифний план і вирушайте в подорож.

Вигідні тарифи МТС без роумінгу по Росії

Для поїздок Росією рекомендовані тарифи із загальноросійськими пакетами хвилин. З ними можна подорожувати країною, телефонуючи в будь-яких напрямках і витрачаючи хвилини з пакетів. Інтернет працює без додаткових опцій та оплат на всій російській території. Список відповідних тарифних планів:

  • «Тарифище» – 500, 800, 1500 або 3000 хвилин по Росії, стільки ж SMS на всі російські мобільники, безлімітний інтернет без доплат. Абонентська плата – 650, 800, 1050 або 1550 руб/міс, залежно від вибраного пакета хвилин/SMS;
  • «Smart Top» - 3000 хвилин по Росії, стільки ж SMS і безлімітний інтернет за 1950 руб/міс. Також на тарифі доступний внутрішньомережевий безліміт, що діє на всі мобільні МТС країною (у тому числі в поїздках);
  • «ULTRA» – 5000 хвилин по Росії, 5000 SMS, безлімітний інтернет та преміальне обслуговування на гарячій лінії МТС за 2900 руб/міс.

Также в сюди входять деякі архівні тарифні плани МТС, наприклад, «Smart Забугорище». Користуйтеся цими тарифами та телефонуйте в будь-яких внутрішньоросійських напрямках на всій території Росії (у тому числі в Криму та Севастополі).

На яких ТП включається роумінг - тарифи з опціями

На інших пакетних тарифах хвилини з пакета витрачаються у двох напрямках – на місцеві номери будинку та на місцеві номери регіону підключення. Розширити географію їхнього впливу на будь-які російські регіони допоможуть три опції:

  • «Домашній пакет Росія» – дозволяє користуватися домашніми пакетами дзвінків та повідомлень у всіх регіонах (Крим не виняток), розрахована на короткі поїздки. Абонентська плата - 10 руб/добу. Підключіть опцію USSD-командою 111743;
  • «Домашній пакет Росія +» – аналогічне рішення для довгих поїздок (понад 10 днів). Абонентська плата – 100 руб/міс. Для підключення надішліть команду 111128;
  • «Скрізь як вдома Росія» – призначена для чинних та архівних тарифних планів без абонентської плати. Знижує вартість дзвінків по РФ до 3 руб/хв. Надається з абонентською платою 5 руб/добу. Для підключення надішліть 111528.

Також можна підключити дані опції через особистий кабінет.

Скасували чи ні роумінг у Криму

МТС відмінив роумінг у Криму досить давно – абоненти оператора реєструються в мережі Win Mobile і користуються всіма послугами зв'язку так само, як у будь-якому іншому російському регіоні. Якщо на тарифі абонента представлено лише домашній пакет, йому рекомендується підключити одну з наведених нами опцій. Інтернет працюватиме без жодного роумінгу та доплат.