Айфон заряджається

Anonim

У фахівців компанії Apple вдалося створити зручні, швидкі та надійні смартфони iPhone, що завоювали популярність у мільйонів людей у ​​всьому світі. Але, незважаючи на високий рівень надійності, поломки в них таки трапляються. Якщо Айфон заряджається, але не вмикається, це може свідчити про несправність його електронної схеми. Спробуймо розібратися в причинах появи таких симптомів і дізнаємося, які дії ми можемо зробити в цьому випадку.

Перевірка акумуляторної батареї

Якщо мобільний пристрій заряджається, але не хоче вмикатися, це може вказувати на проблеми з акумуляторною батареєю. Особливістю смартфона iPhone є те, що в ньому використовується незнімний акумулятор – ми не зможемо витягнути його та протестувати.

У цьому випадку ми можемо підозрювати занадто глибокий розряд, тому батарею потрібно якось перевірити. Залишається залишити пристрій на зарядці на ніч, спробувавши запустити iPhone вранці. Така процедура часто застосовується для ліквідації наслідків глибокого розряду акумуляторних батарей.

Стоячи на зарядці тривалий час, батарея заповнить свою ємність і набере необхідну кількість енергії. У випадку зі знімною батареєю її можна було б «розігнати» зовнішнім блоком живлення або «жабою», але у випадку з Айфоном залишається тільки чекати і сподіватися.

Перевірка зарядного пристрою

Ваш Айфон показує, що заряджається, але не вмикається? Проблема може бути в низькому зарядному струмі. В результаті розряджений акумулятор не може набрати заряду, достатнього для старту смартфона. У нас немає можливості влізти з мультиметром у нутро смартфона та перевірити струм заряду. Але що заважає скористатися заздалегідь справним зарядним пристроєм?

Для перевірки ЗУ виконайте такі дії:

  • Знайди свідомо справний зарядний пристрій, що успішно заряджає інші смартфони;
  • Підключіть поточний iPhone до зарядного пристрою;
  • Залишіть на ніч.

Оскільки iPhone не включається, то батарея, швидше за все, пішла в глибоку розрядку. Тому потрібно запустити процес зарядки на всю ніч, щоб акумулятор зміг відновитись. Вранці прокидаємося та пробуємо запустити смартфон. Якщо все пройшло добре і пристрій стартував, беремо гаманець і вирушаємо до магазину за новим зарядним пристроєм. Також не заважає перевірити, як поведеться відновлена ​​батарея протягом дня.

Проблеми із зарядом нерідко спостерігаються при використанні неоригінальних зарядних пристроїв, виготовлених сторонніми виробниками. Якщо ви хочете уникнути подібних проблем, користуйтеся лише оригінальними аксесуарами, виготовленими під торговою маркою Apple.Те саме стосується модних «магнітних» кабелів з магнітними роз'ємами – вони можуть стати причиною занадто слабкого зарядного струму (через корозію контактів або малого діаметра жив у кабелі.)

Відновлення iPhone

Якщо iPhone заряджається, але не вмикається, відновіть його через режим DFU. Для цього залишаємо смартфон на зарядці до ранку (щоб він зміг прийняти максимальний заряд). На наступному етапі нам знадобляться комп'ютер із встановленим iTunes.

Підключаємо смартфон до комп'ютера, затискаємо кнопки «Home» і «Power», тиснемо 10 секунд, відпускаємо кнопку живлення і, продовжуючи утримувати «Home», чекаємо ще 15 секунд. У цей час iTunes має повідомити про виявлення готового до відновлення iPhone. Підтверджуємо свої наміри та чекаємо на результати. Далі пробуємо увімкнути свій смартфон.

У нових версіях iPhone, позбавлених кнопки «Home» (тут вона сенсорна), режим DFU активується в такий спосіб:

  • Натисніть кнопку збільшення гучності і відразу відпустіть;
  • Натисніть кнопку зменшення гучності і відразу відпустіть;
  • Натисніть на бічну кнопку та дочекайтеся появи фірмового яблучка на дисплеї пристрою.

Далі приступаємо до відновлення.

Ремонт iPhone

Ваш Айфон 6s не включається і не заряджається? Така доля може осягнути не лише модель 6s, а й будь-які інші моделі смартфонів від Apple. Якщо пристрій не подає ознак життя, не реагує на тривалий нічний заряд і не запускається навіть при спробі увійти в режим відновлення, необхідно звернутися до сервісного центру. Тут його приведуть до тями фахівці – швидше за все, у вашому смартфоні несправна системна плата, самостійний ремонт у цьому випадку неможливий.