Чому Айфон заряджається

Anonim

Проблеми із зарядкою акумуляторів виникають у власників смартфонів досить часто. Відсутня індикація заряду, акумулятор не приймає заряд, спостерігаються складнощі з підключенням штекера до гнізда. У власників пристроїв від Apple нерідко виникає інша проблема - Айфон заряджається тільки коли вимкнений. Чому таке відбувається і як із цим боротися?

Слід зазначити, що з деякими поломками можна впоратися самостійно, а ось з іншими доведеться вирушити до сервісного центру.

Перевіряємо аксесуари

Чому Айфон заряджається, тільки коли вимкнено? Цілком можливо, що проблема пов'язана з несправністю використовуваного зарядного пристрою - вони нерідко виходять з ладу, перестаючи заряджати гаджети.Як перевірити справність ЗП? Для цього потрібно спробувати знайти інший зарядний пристрій та підключити його до свого iPhone. Якщо зарядка пішла, намагаємося увімкнути смартфон – якщо зарядний пристрій справний, зарядка повинна піти і увімкненому стані.

Якщо процес заряду так і не стартував, значить, проблема криється в самому смартфоні - висока ймовірність виникнення поломки в контролері заряду. У цьому випадку Айфон слід відвезти до авторизованого сервісного центру, де їм займуться фахівці сервісу.

Ще один спосіб перевірити справність смартфона полягає в тому, щоб підключити свій зарядний пристрій до іншого Айфону - якщо він почне заряджатися, то проблема в Айфоні.

Відправляючись за зарядним пристроєм до найближчого салону зв'язку, слід подбати про покупку оригінального аксесуара. Справа в тому, що при використанні сумісних ЗУ можна втратити гарантію на iPhone. Іноді їх використання стає причиною виникнення супутніх поломок.Низька якість неоригінальних аксесуарів компенсується їх вартістю, але ми рекомендуємо переплатити та придбати оригінальне ЗУ.

Проблеми з довгим кабелем

На Aliexpress продаються недорогі кабелі для iPhone збільшеної довжини - до 2-3 метрів. Вони зручні, але більша довжина збільшує опір провідників, що призводить до зменшення зарядного струму. Проблема вирішується збільшенням діаметра дротів, але деякі китайські виробники чомусь про це не знають. В результаті у включеному стані пристрій майже не заряджається через нестачу струму. Але у вимкненому стані все навпаки – струму вистачає.

Робимо висновки:

  • Уважно читайте відгуки до кабелю, що купується;
  • Вибирайте кабель зі струмом не менше 2 А;
  • Не купуйте відверто дешевий кабель – він буде виготовлений з неякісних матеріалів та тонких жил.

Хочеться купити довгий кабель – вибирайте перевірені моделі на основі чужих відгуків (читайте форуми – там багато рекомендацій щодо аксесуарів).

Проблеми з магнітним кабелем

Магнітні кабелі, що отримали широке поширення, теж можуть стати причиною некоректної зарядки iPhone. У разі їх використання нерідко спостерігається зниження зарядного струму. Причин тому дві – занадто велика довжина провідників у поєднанні з невеликим їх діаметром, а також поганий контакт у магнітному з'єднанні.

Хороший магнітний кабель забезпечує зарядний струм не менше 2-3 А. Необхідно перевіряти заяви продавців, досліджувати купівельні відгуки та вивчати технічні характеристики. Пам'ятайте, що дешеві види кабелю оснащуються контактними групами, що швидко окислюються – окислення призводить до зменшення зарядного струму. Виберіть дорожчий кабель від відомого бренду та отримайте аксесуар, що забезпечує належний зарядний струм.

Дешеві power-банки

Китайські виробники буквально завалили ринок дешевими зовнішніми акумуляторами. Вони обіцяють феноменальну ємність за мінімальних розмірів. Але загалом це нормально – сучасні літій-іонні батареї досить компактні. Інша річ, що зарядний струм у дешевих акумуляторах виявляється маленьким. Саме це стає причиною того, що iPhone заряджається тільки у вимкненому стані – коли енергоспоживання майже немає. Висновок – використовуйте зовнішні акумулятори (повербанки) зі струмом заряду щонайменше 2 А.

Перевірка акумулятора та софту

Ваш Айфон заряджається тільки коли вимкнено? Цілком можливо, що проблема пов'язана з акумуляторною батареєю - таке часто трапляється після тривалої експлуатації Айфона, внаслідок чого батарея втрачає свої властивості.Єдине, що ми можемо зробити в даній ситуації, залишити Айфон заряджатися на ніч у вимкненому стані. Іноді це дозволяє відновити функціональність акумулятора.

Якщо акумулятор так і не почав брати заряд при увімкненому смартфоні, слід видалити зайві програми - іноді їх кількість настільки велика, що енергоспоживання перевищує зарядний струм. Внаслідок цього нормальна зарядка порушується, а у вимкненому стані, коли їй ніщо не заважає, вона працює добре. Видаліть програми, що рідко використовуються, і спробуйте протестувати зарядку заново.

Якщо ваш Айфон заряджається тільки у вимкненому стані, ви можете спробувати зробити наступне:

  • Виконати скидання до заводських налаштувань – іноді це допомагає усунути серйозні помилки, які роблять нормальну функціональність неможливою;
  • Обновити програмне забезпечення – після таких процедур смартфони починають працювати в колишньому режимі;
  • Перевірити справність кабелю – нерідко проблеми із зарядом пов'язані саме з ним;
  • Перевірити наявність зарядки від комп'ютера – ще один спосіб перевірити справність Айфона.

Наведені вище інструкції так і не допомогли? Тоді проблема пов'язана із поломкою самого смартфона. Гарантійний апарат найкраще здати в магазин, а якщо гарантія вже закінчилася, слід звернутися до будь-якого сервісного центру (бажано авторизованого).