Скасовано чи ні роумінг по Росії в Мегафон в 2019: подробиці

Anonim

Роумінг всередині Росії більше не існує - тепер безкоштовні, пакети інтернету працюють по всій країні, тарифи стали приємнішими і дешевшими. Саме за це кілька років виборювала Федеральна антимонопольна служба (ФАС). Відповідно до чинного законодавства Мегафон скасував роумінг по Росії та привів тарифні плани у відповідний вигляд. Ми обговоримо їх у рамках нашого огляду та вивчимо поточну ситуацію з внутрішньоросійським роумінгом.

Загальна ситуація зі скасуванням роумінгу

Внутрішньомережевий роумінг скасовано, національний теж.Проте у Криму та Севастополі, де досі немає власних мереж оператора Мегафон, діють особливі умови обслуговування. В інших регіонах застосовуються стандартні тарифні плани. Ми поділили їх на дві частини – у першу увійшли тарифи з домашніми пакетами хвилин, у другу – із загальноросійськими пакетами.

Домашні пакети працюють або в домашньому регіоні, або в регіоні знаходження абонента. Наприклад, виїхавши з Москви до Казані, ми зможемо безкоштовно дзвонити по Казані та Татарстану, використовуючи хвилини з пакету. Але дзвінки до Москви будуть платними - вони тарифікуються за цінами міжміська. Комусь це може здатися несправедливим, але ФАС не знайшла в цьому жодних порушень. Їх тут і немає – місцевий пакет хвилин залишається місцевим, змінюється лише місцезнаходження абонента.

Тарифи із загальноросійськими пакетами хвилин дарують свободу спілкування не лише вдома, а й по всій Росії. Вони витрачаються на дзвінки в усіх напрямках, зокрема у поїздках РФ.З ними можна не замислюватися над тарифікацією викликів – сміливо дзвоніть туди, куди вам потрібно. До речі, те саме стосується пакетів інтернету, які працюють тепер на всій території Росії.

Тепер розберемося з термінологією:

  • Роумінг – абонент знаходиться в іншому регіоні та спілкується там (раніше – за роумінговими розцінками);
  • Межгород – дзвінки з одного регіону в інший.

Скасування роумінгу на дзвінки призвело до безкоштовних вхідних та збереження тарифікації в регіонах, скасування роумінгу на інтернет знищило доплати за користування трафіком за межами домашньої мережі.

Що безкоштовно в поїздках по Росії

Ще кілька років тому мандрівники змушені були купувати місцеві SIM-картки або спілкуватися за дорогими роумінговими розцінками. Зі змінами в законодавстві все це відійшло в минуле – можна спокійно пересуватися країною та спілкуватися ніби вдома.

У поїздках Росією абоненти отримують:

  • Мобільний інтернет, який працює в будь-якій точці країни – тарифи з інтернет-пакетами, що діють тільки в домашньому регіоні, зникли. Те саме стосується тарифних планів з помегабайтною тарифікацією - вартість трафіку зберігається на всій території РФ;
  • Безкоштовні вхідні – вони можуть надходити з місцевих номерів, інших регіонів і навіть з-за кордону. Спокійно приймайте виклики в будь-якій точці Росії та спілкуйтеся безкоштовно;
  • Загальноросійські пакети, що працюють у всіх регіонах – за винятком Криму та Севастополя.

Ці пакети ми обговоримо у наступному розділі нашого огляду.

Вигідні тарифи Мегафон без роумінгу по Росії

Подорожувати країною найвигідніше з тарифами, що включають хвилини по Росії.

  • «Включайся! Дивись» – 1500 хвилин по Росії, внутрішньомережевий безліміт по всій країні та безлімітний інтернет за 800 руб/30 днів. 20% від абонентської плати повертаються у вигляді кешбеку;
  • «Включайся! Вибирай» - 300, 650, 750 або 900 хвилин по Росії, 8, 18, 28 або 38 Гб інтернету (або безліміт замість будь-яких пакетів, крім мінімального) та внутрішньомережевий анлім з абонентською платою від 450 до 890 руб/30 днів (плюс кешбек) );
  • «Включайся! Преміум» – 5000 хвилин по Росії, безлімітний інтернет та безлімітні SMS з абонентською платою 3000 руб/30 днів (плюс кешбек);
  • «Включайся! Спілкуйся» – 15 Гб інтернету (або безкоштовна опція «Безлімітний інтернет»), безліміт для месенджерів та соціальних мереж, 600 хвилин по Росії та внутрішньомережевий безліміт по країні за 600 руб/30 днів;
  • «Включайся! Говори» – 600 хвилин на будь-які російські номери, внутрішньомережевий безліміт, безліміт для месенджерів та 5 Гб трафіку за 500 руб/30 днів.

Також на цих тарифах доступні додаткові опції та смакоти – трафік для «Мегафон ТБ», преміальне обслуговування на гарячій лінії та в офісах, антивірус ESET NOD32 з функцією «Антизлодій» та багато іншого.

На яких ТП включається роумінг - тарифи з опціями

Для всіх інших тарифних планів та тарифів без пакетів хвилин можемо запропонувати опцію «Вся Росія». Вона зменшує вартість дзвінків країною до 3 крб/хв, причому у поїздках, а й удома. Абонентська плата висока - 10 руб/добу. Перше підключення безкоштовне, кожне наступне – 30 руб. Вартість інтернету залишається незмінною. У зв'язку з високою абонентською платою, рекомендуємо придивитися до сучасних пакетних тарифних планів, описаних вище.

Чи скасовано роумінг у Криму

У Криму діє альтернативна тарифікація в рамках послуги «Відпустка без турбот». Вона надає такі умови:

  • Мобільний інтернет - 100 Мб на добу безкоштовно, далі по 2, 2 руб/Мб до кінця дня;
  • Вихідні по Росії - 60 хвилин безкоштовно, далі по 3 руб/хв до кінця дня;
  • Абонентська плата - 99 руб/сутки.

Абонплата списується лише за фактом користування тими чи іншими послугами – достатньо вийти в інтернет або здійснити вихідний дзвінок. Щоб заощадити гроші у бюджеті на відпустку, купіть місцеву SIM-карту або підключіться до МТС – цей оператор зберігає дію всіх пакетів на території півострова.