Як розірвати договір з Ростелеком правильно: зразок заяви

Anonim

Розірвати договір з Ростелеком нескладно, якщо знати всі нюанси. Але для початку слід погасити заборгованість та здати обладнання, якщо воно бралося в оренду. Зразок типової заяви є на сайті оператора, а також ви можете завантажити його у нас, посилання є нижче у статті. Заповнювати його потрібно відповідно до зразка.

Умови розірвання договору

При підключенні послуг телефонного зв'язку, а також інтернету та телебачення між Ростелекомом та абонентом укладається типовий договір.У ньому прописані всі умови правовідносин. Нерідко виникають ситуації, у яких одна із сторін вимагає розірвання договору. Найчастіше з ініціативою розірвання договору виступає споживач. Причиною цього може бути неналежна якість надання послуг або бажання перейти до іншого оператора, який пропонує вигідніші умови обслуговування.

При необхідності розірвати договір абонент може зіткнутися з певними складнощами, пов'язаними з тим, що компанія зараз пред'являє ряд умов, які дещо ускладнюють розірвання договору.

Варто враховувати, що у договорі прописано лише кілька підстав законного розірвання:

  1. Швидкість інтернету нижча, ніж це прописано в договорі, укладеному з Ростелекомом.
  2. Якість послуг телефонного зв'язку, що надаються нижче, ніж це зазначено в контракті.
  3. ТВ-послуги не відповідають тим, що прописані в умовах обслуговування.
  4. Часто виникають поломки, відключення та інші проблеми, які не вирішуються протягом тривалого часу.
  5. Компанія в односторонньому порядку підвищила тарифи.
  6. Інші оператори пропонують вигідніші умови підключення, і людина бажає ними скористатися.

Відмовитись від послуг Ростелекому не можна в тому випадку, якщо є хоч якась заборгованість перед оператором. У зв'язку з цим слід своєчасно виконувати фінансові зобов'язання, що дозволить уникнути низки проблем.

Які потрібні документи

Для розірвання типового договору фізичній особі слід приготувати низку документів.

  1. Паспорт громадянина Росії;
  2. Документи власності на нерухомість.
  3. Договір з Ростелекомом на надання будь-яких телекомунікаційних послуг.

З усіма цими документами слід їхати до найближчого офісу компанії і вимагати розірвання контракту. Знайти найближчий до будинку офіс можна за картою, яка є на офіційному сайті.

Якщо з якоїсь причини договір на надання послуг не знайдено, не біда. Другий екземпляр зберігається в офісі Ростелекому і при необхідності буде швидко знайдений за особовим рахунком.

Іноді виникають питання щодо права власності на житло, оскільки не завжди договір укладають власники квартири або будинку. Але юристи кажуть, що показувати такі документи необов'язково.

Зразок заяви

Всі вищезгадані документи прикладають до заяви, яку пишуть на ім'я заступника директора з комерційної роботи. Зразок заяви викладено на сайті компанії, але перед заповненням заявки варто уточнити посаду та П.І.Б. відповідального керівника.

Всіх клієнтів, що вислизають, просять вказати причину, з якої був розірваний договір. Крім цього, у заяві потрібно вказати номер контракту та дату, коли його було укладено. Слід зазначити і дату, з якої клієнт відмовляється від послуг Ростелекому. Але варто враховувати, що для розірвання договору має бути витримано не менше 10 днів.

Розірвати контракт через інтернет не вийде. Для цього слід під'їхати до найближчого офісу та оформити там всю необхідну документацію. Попередньо потрібно уточнити, чи займається ця точка розірванням договорів.

Заяву можна написати у довільній формі.

Завантажити зразок заяви у форматі Microsoft Word (.doc)

Покрокова інструкція розірвання договору

Щоб розірвати договір з Ростелекомом (ОнЛайм) на телефон, інтернет або послуги телебачення, необхідно дотримуватися такої інструкції.

  1. Для початку потрібно переконатися, що немає заборгованості перед компанією за вже надані послуги. Якщо заборгованість лише кілька рублів, договір розірвано не будет.
  2. Збирають необхідний пакет документів. Знадобиться паспорт або інший документ, що засвідчує особу, документи на квартиру та їх ксерокопії.
  3. Пишуть заяву за формою, яка є на сайті мобільного оператора. За бажання написати заяву можна і у вільній формі, але там має бути вказана вся інформація щодо відмови від послуг зв'язку.
  4. Консультуються онлайн, в якому офісі можна розірвати контракт. Варто враховувати, що не всі офіси надають таку послугу.
  5. Далі необхідно здати обладнання, яке бралося у компанії.

Іноді необхідно відключити послугу тимчасово, наприклад, на час відпустки або відрядження. Це дозволить значно зекономити на послугах зв'язку. Подати заявку на відключення телефону або інтернету можна як у найближчому офісі Ростелекому, так і через зворотний зв'язок.

Раніше абоненти Ростелекому могли відключати послуги, лише відвідавши офіс компанії. Потрібно було писати заяву, ставити підпис і чекати на його розгляд. Наразі тимчасове блокування можна замовити, звернувшись до контактного центру, тобто заблокувати послуги можна не виходячи з дому. Для цього слід:

  • Зателефонувати за номером телефону підтримки абонентів 8-800-100-08-00 або 8-800-181-18-30;
  • Назвати оператору дані по особовому рахунку та вказати номер телефону, який слід тимчасово відключити;
  • Вказати тимчасовий період блокування телекомунікаційних послуг.

Завдяки такій послузі абоненту вдається зберегти свій номер. Під час відключення телефон буде недоступний іншим абонентам і абонентська плата не нараховуватиметься.

Як подати повідомлення про розірвання договору

Зразок заяви беруть на офіційному сайті оператора. У заяві зазначаються дані заявника, а також причина, через яку він бажає розірвати договір. Крім цього, при оформленні заявки слід зазначити такі дані:

  • Номер особистого рахунку та дату його складання;
  • З якого числа потрібно анулювати договір.

Розірвати договір через особистий кабінет не вийде, потрібно обов'язково відвідати офіс компанії. З зазначеного терміну всі договірні зобов'язання між компанією та клієнтом мають бути розірвані. Якщо цього не сталося, абонент має право скласти претензійний лист.

Як здати обладнання

Для коректного підключення інтернету Ростелеком пропонує своїм абонентам взяти в оренду обладнання – модем або роутер. Але за бажання розірвати контракт може виникнути проблема, компанія часто вимагає викуповувати обладнання.

Але клієнти оператора повинні знати, що якщо в контракті не прописано пункт купівлі-продажу обладнання або немає мови про розстрочку платежів, то вимога викупу є абсолютно незаконною. В даному випадку можна просто повернути обладнання, яке бралося лише на якийсь час.

Як повернути залишок коштів з рахунку

Якщо на мобільному рахунку залишилися кошти, їх можна повернути. Для цього потрібно звернутися до оператора з вимогою повернути гроші, внесені у вигляді авансу, та написати типову заяву. Гроші мають бути повернуті протягом 10 днів, інакше абонент може звернутися до суду за місцем проживання або до Роскомнагляду.

Можливі проблеми

При спробі розірвати договірні зобов'язання з Ростелекомом можуть виникнути деякі проблеми. Здебільшого питання виникають у таких случаях:

  • Якщо договір оформлений на третю особу. У такому разі потрібно приготувати офіційно завірену довіреність, інакше розірвати контракт не вдасться;
  • Абонент не може знайти свій екземпляр договору. Тут нічого страшного немає, у Ростелекомі зберігається другий екземпляр;
  • При оформленні договору абонент неуважно вичитав текст, і потім для нього стала сюрпризом вимога викупити обладнання, взяте в аренду.

В інтернеті багато відгуків щодо проблем при спробах розірвати договір з Ростелекомом. Але якщо все робити правильно, то можна без будь-яких зволікань відключити домашній телефон, інтернет або телебачення від Ростелекому. Головне знати свої права і сміливо відстоювати їх.