Як знайти Android-пристрій через Google-аккаунт

Anonim

Втрата смартфона - це серйозна проблема, з якою найчастіше звертаються до правоохоронних органів. Але зараз виявити зникнення можна і самостійно. Наприклад, за допомогою функції «Знайти пристрій» Google. Розглянемо всі особливості опції та умови її використання.

Умови для успішного пошуку

Сервіси Google не ідеальні. Щоб успішно використовувати їх з метою знайти загублений пристрій Андроїд, знадобиться переконатися, що як на смартфоні, так і на допоміжній техніці включені всі необхідні функції.І якщо у випадку з телефоном можуть виникнути проблеми, оскільки до нього просто немає доступу, то щодо іншого обладнання можна заздалегідь убезпечити себе.

Всі умови дозволяють знизити похибку при пошуку та підвищити його ефективність, а також ймовірність того, що пристрій буде знайдено.

Пошук через Google обліковий запис буде успішним, якщо телефон:

  • включено і заряджено;
  • зв'язаний з сервісами Google через обліковий запис користувача та пошту Gmail, яка використовувалася при реєстрації профілю;
  • підключений до інтернету, мобільного або мережі Wi-Fi;
  • авторизований в інтернет-магазині Google Play, в налаштуваннях має бути вказана видимість;
  • використовує функції «Знайти пристрій» та «Розташування».

Такий пошук має свої похибки навіть з усіма включеними опціями та виконаними умовами.Тому є безліч пояснень, у тому числі вплив сторонніх радіохвиль на смартфон та неякісні інтернет-мережі. У тому випадку, якщо користувач смартфона впевнений у тому, що його вкрали, слід негайно звернутися до правоохоронних органів та докладно пояснити ситуацію. До пошуків можна підключити знайомих та друзів, будь-яка допомога буде доречною.

Щоб збільшити ефективність пошуків, знадобиться:

увійти до свого профілю на сайті «Знайти пристрій» і вибрати зі списку смартфон;

в інтернет-магазині Google Play вказати доступність телефону, поставивши галочку в налаштуваннях;

установити програму Find My Device.

Використовувати пошук можна як з комп'ютера, так і планшета або навіть іншого смартфона. Знадобиться лише підключення до інтернету та авторизація на платформі Google.

Через Google Maps

Відстеження здійснюватиметься через Google Maps. Платформа дає можливість переглянути не тільки поточне розташування пристрою, але і його маршрут, виходячи з останніх зазначених на карті точок.

Пошук таким чином здійснюється за інструкцією:

  • зайдіть на сайт і авторизуйтеся під своїм обліковим записом;
  • на смартфон після цього прийде повідомлення про пошук, можна буде здійснити продзвон;
  • на карті буде відображено актуальне розташування смартфона, приблизні координати та маршрут пересування.

Подобний пошук має суттєві мінуси, як і будь-який інший спосіб виявлення пристрою за допомогою інтернет-підключення. Мережа може бути занадто повільно або постійно пропадати, доступ може бути обмежений місцевим провайдером або за наявності проблем зі зв'язком.

Видалене управління Android

За допомогою згаданого сервісу можна керувати пристроєм певним чином. Доступні функції:

  • прозвон - протягом п'яти хвилин смартфон буде дзвонити на повній гучності, навіть якщо увімкнена вібрація або вимкнено звук, відключити дзвінок не вийде;
  • очищення - видалення всіх даних і налаштувань, які збережені на внутрішній накопичувач пам'яті смартфона, виключаючи додаткову картку;
  • блокування - сервіс блокує пристрій, використовуючи дані на ньому про встановлені коди або графічні ключі, на екран можна вивести будь-який текст.

Історія розташування «Хронологія»

За допомогою спеціального сервісу «Хронологія» можна відстежити останні переміщення смартфона.Кожна нова точка, що будує маршрут, зазначає на карті реєстрацію в конкретній мережі, чи то мобільний інтернет, чи доступ через Wi-Fi. Завдяки цьому можна побачити пересування пристрою на виділеній території.

Активувати опцію можна через обліковий запис Google.

Спеціальні додатки

Будь-які програми, які можна знайти в Google Play, працюють на основі платформ Google і, конкретно, сервісів Google Maps. Крім того, що таке ПЗ все одно вимагає авторизації під своїм акаунтом Google, воно може зовсім не працювати.

Єдиний працюючий варіант для пошуку втраченого телефону - використання інструментів Google. Будь-які програми, що обіцяють швидке відстеження та виявлення смартфона, працюють або з дуже великою похибкою, що зводить всю користь до нуля, або не працюють зовсім.

За номером телефону

Сучасні платформи, що пропонують пошук загубленого пристрою за номером телефону, найчастіше не дають жодної інформації взагалі. Крім цього, використання таких сервісів найчастіше платне, і, щоб знайти техніку, знадобиться ввести на сайті особисті дані. Користувачеві, який зважився на це, пощастить, якщо платформа привласнить собі тільки гроші.

Платформи та внутрішні інструменти Google допомагають контролювати різні зв'язані пристрої та завжди знати про їхнє розташування, якщо всі необхідні функції включені. Пошук загубленого смартфона дає можливість виявити зникнення, якщо раніше користувач підключав функції та убезпечив себе від крадіжки використанням зручних сервісів.