iPad вимкнений підключіться до iTunes: як розблокувати

Anonim

Ви зберігаєте у своєму планшетному ПК важливі дані та побоюєтеся, що до них можуть отримати доступ сторонні особи? Таке дійсно можливо, так як багато користувачів кидають свої гаджети будь-де. Для захисту даних користувача використовується захисний пароль – він запитується при розблокуванні планшетів. Якщо ввести його неправильно кілька разів поспіль, на екрані з'явиться напис «iPad вимкнено, підключіться до iTunes» - як розблокувати пристрій у цьому випадку?

Причини появи напису

Якщо ви користуєтеся парольним захистом даних, потрібно встановити на вхід у систему такий пароль, щоб він не вивітрився з голови вже наступного дня.В іншому випадку доведеться регулярно робити процедури, про які буде розказано в даному огляді. Зазвичай на вхід до системи встановлюється чотиризначний цифровий пароль. При його створенні необхідно подбати про складність:

  • Не встановлюйте як пароль послідовності цифр – наприклад, послідовності «1234» або «0000» вгадуються дуже і дуже легко;
  • Не встановлюйте на пароль важливі дати – пароль у вигляді року народження не є надійним захистом;
  • Використовуйте послідовності цифр, що не повторюються – замість «1919» вкажіть щось на зразок «3591» (усі цифри різні).
Користуючись подібними інструкціями, користувачі нерідко задають такі паролі, що забувають їх. А як поведеться пристрій, який намагаються розблокувати шляхом підбору пароля? Після перших шістьох неправильних спроб iPad запропонує подумати протягом однієї хвилини.А після ще кількох спроб він заблокується остаточно – так спрацьовує захист від підбору пароля.

Цей захист працює виключно на користь користувача – він не дозволить стороннім особам підібрати пароль на вхід до системи, всіляко перешкоджаючи підбору цифр.

З'явився напис «iPad вимкнено, підключіться до iTunes» - як розблокувати планшет при появі цього страшного напису? Далі передбачається відновлення вмісту планшета з резервної копії, що зберігається на комп'ютері або в iCloud. Так, у деяких випадках всі ваші дані можуть бути повністю втрачені. Але щоб уникнути цього, ви повинні мати резервні копії свого пристрою.

«Айпад відключений підключіться до iTunes» - що робити

Що потрібно робити, якщо на екрані планшета з'явився напис «iPad вимкнено, підключіться до iTunes»? Поява цього напису означає те, що кількість спроб на введення правильного пароля все-таки перевищила гранично допустиме значення.Щоб продовжити користуватися своїм пристроєм, його необхідно відновити. Що це означає?

Тут мається на увазі, що на вашому комп'ютері має бути резервна копія всіх важливих даних. Саме так і працює система безпеки на планшеті – вона повністю блокує пристрій, вимагаючи його відновлення та подальшого вилучення даних із резерву. Якщо планшет потрапить до рук зловмисника, який захоче підібрати пароль, то після кількох спроб пристрій перетвориться на практично непотрібний набір мікросхем. Розблокувати Айпад зможе тільки його власник.

Які мають бути наші подальші дії, якщо на екрані планшета з'явився напис «iPad вимкнено, підключіться до iTunes»? Схема дуже проста:

  • Повністю вимикаємо планшетний ПК;
  • Підключаємо планшет до комп'ютера і вводимо Айпад у режим відновлення;
  • Відновлюємо Айпад.

Ввести Айпад у режим відновлення дуже легко. Підключіть його до комп'ютера із запущеним iTunes, затисніть кнопку живлення/блокування та кнопку «Додому», зачекайте 10 секунд. Відпустіть кнопку живлення/блокування та зачекайте ще 10 секунд. Як тільки iTunes оголосить про те, що до нього підключено пристрій, що знаходиться в режимі відновлення, кнопку "Додому" слід відпустити. Далі натискаємо кнопку «Відновити» і чекаємо завершення операції.

В результаті ми отримуємо чистий пристрій, на який потрібно буде залити збережені раніше дані - підключаємо Айпад до комп'ютера, вибираємо останню резервну копію і завантажуємо її в планшет. Через деякий час всі дані у вашому пристрої будуть відновлені, і ви зможете скористатися своїми фотографіями або файлами.

Інші способи відновлення Айпада

Якщо iPad вимагає свого підключення до iTunes, ви можете спробувати скинути пароль у такий спосіб:

  • Підключаємо заблокований пристрій до комп'ютера з запущеним iTunes;
  • У разі успішного з'єднання (без запиту пароля) запускаємо створення резервної копії;
  • Вимикаємо Айпад і переводимо його в режим відновлення;
  • Відновлюємо планшет і приступаємо до відновлення вмісту з резервної копії.

В результаті ми отримаємо готовий до експлуатації планшетний комп'ютер з усіма важливими даними, фотографіями та відеороликами. А ось запит пароля зникне, оскільки він буде скинутий.

Якщо у вас немає можливості скористатися Айтюнсом, ви можете спробувати видалити вміст свого планшета за допомогою функції «Знайти iPad». Для цього необхідно зайти на сайт iCloud за допомогою Apple ID.Там ми вибираємо поточний пристрій і натискаємо кнопку стирання – через кілька секунд всі файли з Айпада будуть видалені. Зверніть увагу, що цей спосіб спрацює лише за таких умов:

  • На вашому iPad виконано вхід до iCloud і включена функція «Знайти iPad»;
  • Ваш iPad підключений до інтернету – саме через цей канал на нього надійде команда віддаленого стирання даних.

Як тільки всі дані будуть видалені, ви зможете запустити планшет – всі файли на ньому будуть знищені, а всі налаштування скинуті до заводських. Тепер ви зможете відновити всі важливі дані з iCloud або резервної копії, що зберігається на вашому комп'ютері.