Як вимкнути домашній телефон Ростелеком

Anonim

Щоб відключити домашній телефон Ростелеком, скористайтесь сайтом оператора. У своєму особистому кабінеті абонент може не лише оплачувати рахунок та підключати послуги, а й відмовитися від них. Якщо немає доступу до Інтернету, то відвідайте офіс провайдера.

Вимкнути можна на певний час або назавжди. Виберіть варіант, який найбільш підходить для вашої ситуації.

Варіанти відмови від телефону

Від стаціонарного телефону можна відмовитися назавжди, якщо в ньому більше немає необхідності. Для цього потрібно зв'язатися з представниками компанії будь-яким зручним способом та подати заявку на відключення.

Коли абонент їде на довгий час з дому, він може тимчасово заблокувати послугу. Це дозволить не сплачувати абонентську плату за відсутності.

Тимчасове блокування

Зручна можливість для тих, хто тривалий час не користуватиметься міським телефоном, але при цьому не хоче відмовлятися від нього остаточно. Роботу лінії можна призупинити на кілька місяців.

Повне відключення домашнього телефону

Цей варіант підходить, коли міський телефон більше не потрібен. У разі повторного підключення абонент отримає новий номер.

У разі зміни місця проживання не поспішайте повністю відмовлятися від телефону. Скористайтеся послугою «Переїзд» – абонент збереже свій номер, а лінія на нове місце буде проведена безкоштовно. Заповніть заявку на сайті чи офісі. Все обладнання монтажники перенесуть самі, а перші 2 місяці після переїзду абонентська плата буде з 50% знижкою.

Якщо стаціонарний телефон пов'язаний з іншими послугами - інтернет, домашнє ТБ, то проконсультуйтеся на їх рахунок зі спеціалістами компанії. Буває, що послуги неможливо залишити і при відключенні телефону стануть недоступні інші підключені сервіси.

Відключення через особистий кабінет

Абоненти Ростелекому можуть користуватися зручним сайтом – Єдиний особистий кабінет. До нього прив'язуються всі послуги за номерами рахунків. Якщо в будинку проведено домашній телефон, інтернет, телебачення, то керувати всіма цими послугами можна на одному сайті – інформація про них відкриватиметься на головній сторінці. Сюди можна додати мобільний зв'язок, якщо використовується сім-карта від Ростелекому.

Щоб відключити телефон:

  • Зареєструйтесь в Особистому кабінеті та додайте всі свої рахунки (якщо ви цього ще не зробили).
  • Виберіть розділ домашньої телефонії.

  • Натисніть на кнопку «Заблокувати послугу».
  • Заповніть форму заявки на відключення.
  • Відправте її.

Після цього дайте відповідь на дзвінок співробітника Ростелеком для підтвердження заявки. Потрібно визначитися з часом, коли буде зручніше прийняти фахівців для демонтажу лінії.

В офісі компанії Ростелеком

В офіс візьміть із собою паспорт. Якщо договір укладено на іншу людину, ви не можете вимкнути телефон. Тільки той, на кого оформлена послуга, має право керувати нею. У разі коли власник договору не може сам прийти в офіс, допускається надіслати представника, але у нього обов'язково має бути нотаріально завірена довіреність.

Співробітники офісу завжди цікавляться, чому абонент бажає відключити послугу. Часті відповіді - не вистачає грошей, не користуємося, їдемо жити в інше місце.

Оператор запропонує вигідніші тарифи (якщо вони є). Якщо абонент все ж таки хоче відключити телефон, йому видається шаблон заяви. У ньому потрібно написати:

  • Ф. І. О.,
  • паспортні дані,
  • адреса підключення,
  • номер телефону (який відключаємо),
  • особовий рахунок з договору.

Вказується дата, з якої потрібно заблокувати послугу. Напишіть контактний номер телефону, щоб співробітник компанії міг зв'язатися та уточнити час демонтажу. В кінці поставте свій підпис.

Вартість процедур

Вимкнення телефонної лінії безкоштовне.

У разі тимчасового блокування користувач звільняється від абонентської плати. Але номер за ним зберігається, тому за обслуговування лінії все одно доведеться платити невелику суму.

Як відключити телефон, але залишити інтернет

Якщо в будинку проведено оптоволоконний кабель, відключення телефону на нього не вплине. Інтернет, підключений за технологією ADSL, використовує одну лінію із домашнім телефоном. У разі вимкнення абонент залишиться без виходу в мережу. Якщо інтернет потрібно зберегти, уточніть у фахівців компанії, чи є можливість заблокувати телефонний зв'язок без демонтажу лінії, щоб залишити точку доступу до інтернету.

Отже, відключити свою телефонну лінію можна через співробітників офісу Ростелеком або подати заявку дистанційно. Якщо варіант відмови через особистий кабінет не підходить, то зателефонуйте за номером 8 (800) 100-08-00. Це ще один простий спосіб вимкнути послугу без візиту до офісу. Продиктуйте оператору свої дані, скажіть причину відмови, визначте зручний час.