Тариф Х від МТС: опис

Anonim

Молодіжний тариф «Х» МТС створений для найактивніших абонентів, які не мислять свого існування без спілкування, стрічок соціальних мереж та онлайн-ігор. Спеціально їм розроблено тарифний план, «під зав'язку» набитий різними безлімітами – про це твердить щоденна телевізійна реклама на федеральних каналах. Ми розповімо, що входить у тариф, чи працює тут роздача інтернету, як проводиться тарифікація в роумінгу та яка абонентська плата.

Опис тарифу

Тарифний план «X» – це зібрання численних безлімітів. Причому класичних хвилин та SMS на ньому мало.Тариф не призначений для довгих розмов – хіба що перекинутися кількома словами з друзями та близькими. Він призначений для користування інтернетом, причому практично постійно, не перериваючи спілкування в соцмережах та месенджерах. Також він порадує любителів популярних онлайн-іграшок. Поговоримо про нього докладніше.

Переваги тарифного плану:

  • Мінімальна абонентська плата - щомісячний платіж складає всього 500 руб;
  • Месенджери та соціальні мережі працюють за будь-якого балансу, у тому числі негативного;
  • На ньому діють численні акції, що дозволяють підключити додаткові послуги на вигідніших умовах.

Давайте подивимося, що входить до відносно нового (з'явився в 2017, але доступний для підключення і в 2019 році) тариф «X» і на що тут безліміт:

  • Базові послуги зв'язку – 100 хвилин та 200 SMS по регіону, внутрішньомережевий анлім після витрати основного пакету хвилин;
  • Базовий інтернет-трафік – 7 Гб на будь-які потреби;
  • Стоп-трафік для соцмереж (за винятком контенту, що підвантажується з інших ресурсів) – до їх списку увійшли Twitter, Однокласники, Facebook та Вконтакте;
  • Безліміт для месенджерів – спілкуйтеся текстом, голосом та через камеру в WhatsApp, Viber, Snapchat та Skype;
  • Необмежений трафік для YouTube – мільйони роликів без обмежень та лімітів. Також до цієї категорії увійшов безлімітний Twitch – сервіс ігрових відеотрансляцій;
  • Необмежена музика – тариф включає трафік для Zvooq, МТС Music, Apple Music, Google Music та Яндекс.Музики;
  • Безліміт для магазинів додатків – до списку увійшли Google Play та App Store. Це дозволить завантажувати громіздкі додатки без огляду на базовий інтернет-пакет - великий обсяг найчастіше мають ігри з гарною графікою;
  • Анлім для МТС Connect – програма, що дозволяє здійснювати дзвінки в будь-яких напрямках через інтернет;
  • Анлім для онлайн-ігор – до списку увійшли World of Tanks Blitz, World of Tanks, World of Warships, War Thunder, Tanki X і Tanki Online, The Division і Rainbow Six: Облога, Skull and Bones (2018).

Таким чином, стандартний інтернет-пакет стане в нагоді хіба що для серфінгу, електронної пошти та завантаження файлів з інших ресурсів.

Вартість тарифу в перший місяць - 16, 67 руб/добу, далі включається стандартна помісячна абонентська плата. Скільки коштує тарифний план у інших регіонах? Уточніть інформацію на офіційному сайті МТС, вказавши місце проживання. Наприклад, у Краснодарському краї та Республіці Адигея тариф "X" обійдеться всього в 370 рублів. Стільки ж коштує архівна версія «X 092017».

Ціни на інші послуги зв'язку

Дзвінки на інші місцеві номери понад включений пакет тарифікуються по 2 руб/хв. Міжміські виклики на мобільники та стаціонарні телефони коштують дорожче – 5, 5 руб/хв.SMS в інші регіони коштують 3, 8 руб/шт. Додатковий трафік видається пакетами по 500 Мб, вартість кожного пакета складає 95 руб – їх максимальна кількість складає 15 шт. Міжнародні виклики тарифікуються за стандартним прайсом оператора МТС.

Чи можна роздавати інтернет

Роздача по Вай-Фай та Bluetooth на тарифі «X» здійснюється без обмежень. Також можлива роздача інтернету через USB-кабель, але це не найкращий варіант для онлайн-ігор – збільшується ping, що робить відгук надто тривалим. Найкраще роздавати трафік через Wi-Fi, запустивши точку доступу на смартфоні.

Роумінг по Росії

Тарификація інтернету в поїздках Росією не змінюється – можна вільно переміщатися по всій країні, користуючись безлімітами та базовим пакетом. Що стосується пакета хвилин, то їхня географія залежить від поточного розташування. Наприклад, після прибуття в Краснодарський край пакет стає місцевим – витрачається на дзвінки Краснодаром та іншими населеними пунктами регіону.Дзвінки до рідної Москви тарифікуватимуться як міжмісто.

Тарификація в Криму

МТС – єдиний оператор, який повністю зберігає тарифікацію у Криму та Севастополі. Тут телефон реєструється у мережі місцевого оператора Win Mobile, який є партнером МТС. Користуйтеся інтернетом як ні в чому не було. Щоб дзвінки додому витрачалися з пакета, підключіть одну з наведених вище опцій. Оскільки своєї мережі МТС на півострові не має, а місцеві мережі перевантажені приїжджими абонентами, можуть спостерігатися труднощі з додзвоном та швидкістю інтернету. Відгуки кажуть, що проблема загострюється у літні місяці, коли регіон відвідують десятки тисяч туристів.

Як підключити

Щоб переключитися на тариф «X», наберіть команду для переходу 1111010 і підтвердіть наміри. або мобільний додаток.

Як перейти в офісі? Завітайте до найближчого офісу обслуговування з паспортом та напишіть заяву на перехід.

Як перейти безкоштовно? Все просто – якщо з моменту останньої зміни тарифу минуло менше ніж 30 днів, поточний перехід буде безкоштовним. В іншому випадку доведеться почекати.

Як відключити

Для відключення перейдіть на будь-який інший тарифний план через особистий кабінет або мобільний додаток. Також можливий перехід через офіси обслуговування.

Додаткові опції

На тарифі «X» доступні чотири цікаві доповнення:

  • «Мобільне ТБ» від МТС на 44 телеканали – перші 2 місяці безкоштовно, далі по 150 руб/міс. Підключіть телебачення командою 999;
  • Apple Apple Music – півроку безкоштовно, далі по 169 руб/міс. Підключення виконується командою 888;
  • Онлайн-кінотеатр ivi (доступний майже весь контент) - перші два місяці без абонплати, далі по 13, 3 руб/добу (на працює в ПрАТ). Активуйте передплату командою 347;
  • Сервіс iCloud – перший місяць безкоштовно, далі за стандартним тарифом від Apple. Підключення та подробиці тут.

Оплата провадиться з балансу мобільного телефону

У чому підступ тарифу

Недоліком тарифного плану «X» є дуже маленький пакет голосового зв'язку – його вистачить не більше ніж на 3 хвилини на день. Хтось може заперечити, що сучасній людині достатньо і цього, але частка тих, хто дзвонить через месенджери, ледве дотягує 50%. Тому багатьом базовий пакет виявиться недостатньо – це мінус. На користь хвилин можна було б зменшити практично марний пакет SMS.