Блокування спаму МТС: опис послуги

Anonim

Оператор мобільного зв'язку МТС подбав про своїх абонентів, надавши їм послугу блокування спам-дзвінків. Вона заблокує небажані дзвінки, ґрунтуючись на власній базі спамерів. Блокування спаму МТС надається з абонентською платою. Але розмір її мінімальний, а користь від послуги просто неоціненна.

Опис послуги

Поточне законодавство не зобов'язує операторів блокувати дзвінки від спамерів. Вони вживають відповідних заходів лише за умови прийняття претензій від абонентів. У решті випадків доводиться боротися з настирливими дзвінками самостійно – за допомогою чорних списків та спеціальних додатків. З 27 червня 2019 року у абонентів з'явився ще один інструмент боротьби з небажаними викликами – це послуга «Блокування спам-дзвінків» МТС.

Послуга діє на основі спам-бази, що регулярно оновлюється. Мережа самостійно аналізує активність на тих чи інших номерах, враховуючи відгуки користувачів. На основі цього формується онлайн-база із записами телефонних номерів спамерів. До них входять численні фінансові та юридичні компанії, установники пластикових вікон та інші фірми, які займаються нав'язуванням своїх послуг за допомогою телефонного спаму. У цю ж категорію входять виклики від роботів із фразою «Здрастуйте, я дзвоню з актуальною інформацією тільки для мешканців міста…» – дзвінки з таких номерів будуть припинятися.

Переваги нової послуги від МТС:

  • Автоматично оновлювана спам-база;
  • Не вимагає доступу до контактів на телефоні користувача;
  • Не потребує підключення до інтернету;
  • Не висуває вимог до телефонних апаратів.

Останній пункт дуже важливий – існує категорія людей, які не користуються смартфонами. Для них послуга є вкрай важливою, оскільки дозволить заблокувати нав'язливий спам, не вимагаючи встановлення додатків та витрат на мобільний інтернет. Абонентська плата складає 1 руб/добу, перші 7 днів із моменту підключення – безкоштовно. Повторний безкоштовний період після відключення блокування не передбачено.

Як керувати послугою

Послуга знає, як боротися зі спамом. Вона працює автоматично, не вимагаючи участі абонентів. Дані про заблоковані дзвінки відображаються у власному кабінеті послуги, де ведеться журнал за останні три місяці. При виявленні блокування потрібного та важливого номера його можна видалити. Також підтримується повторне блокування через ЛК.

Нова система блокування не потребує встановлення додаткових програм. Також не передбачено самостійного додавання неугодних номерів до списку блокування – мінус. При необхідності власні телефонні номери блокуються за допомогою додаткових програм, послуги «Чорний список» від МТС та власного чорного списку в телефоні.

Блокування доступне на всіх чинних та архівних тарифних планах, за винятком «Коннект», «Онлайнер», «Планшет», «МТС iPad», «IoT», «Розумний пристрій», «Cloud», «МТС Авто», «Автосекретар» та «8-800». Щоб перевірити сумісність, загляньте в особистий кабінет або мобільний додаток «Мій МТС».

Як підключити

Давайте подивимося, як заблокувати спам і почати жити без нав'язливих дзвінків. Перший спосіб підключення через особистий кабінет. Увійдіть до нього за допомогою логіну та пароль, пройдіть у розділ «Послуги – Доступні» і знайдіть там «Блокування спам-дзвінків».Після підключення на телефон надійде SMS-повідомлення. З цієї хвилини нав'язливий спам припиниться.

Також можливе підключення через програму «Мій МТС». Воно доступне для смартфонів на базі операційних систем Android та iOS. Завантажте та встановіть програму на смартфон, увійдіть за допомогою логіну та паролю від особистого кабінету, підключіть блокування в розділі «Послуги».

Найпростіший спосіб підключення – за допомогою USSD-команди 230.

Як відключити

Вимкнення здійснюється трьома способами:

  • Через ЛК – знайдіть послугу та натисніть кнопку «Вимкнути»;
  • За допомогою програми «Мій МТС» – відключення прямо зі смартфона;
  • USSD-командою 231 – спрацює на будь-якому телефоні.

Дочекайте SMS-повідомлення – з цього моменту послугу вимкнено, списання абонентської плати припинено.